Advent u Beču

cijena na upit

grupno putovanje - GARANTIRANO

3 dana / 2 noćenja

15.-17.12.2017.

Pošalji upit

Jedan od najpoznatijih Adventa u Europi je onaj u Beču. Budite dio čarolije i posjetite Advent u Beču. Lampice, kuhano vino, božićne pjesme, ugođaj koji se ne smije propustiti, sve vas to čeka u Beču. Ostali polasci: 22.12.

Jedan od najpoznatijih Adventa u Europi je onaj u…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Polazak autobusa u 6.30 sati s Autobusnog kolodvora (peron 502-506). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju s kraćim stajanjima na putu. Po dolasku u Beč razgled grada koji započinjemo s dvorcem Belvedere. Nakon šetnje prelijepim parkom odlazak do samog centra grada i nastavak razgleda uz pratnju vodiča: Ring , opera, Gradska vijećnica, Trg Marije Terezije, parlament, Katedrala sv. Stjepana, Hofburg... Po razgledu odlazak do hotela i smještaj. Navečer predlažemo posjet čuvenom Christkindlmarktu pred starom gradskom vijećnicom u čarobnom ugođaju s mirisima božićnih kolača i vrućeg punča. Povratak javnim prijevozom u hotel. Noćenje.

Nakon doručka, oko 9 sati, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet do Bratislave (doplata) s usputnim zaustavljanjem kod Parndorfa, najvećeg dizajnerskog shopping centra u cijeloj Austriji. Slobodno vrijeme do 13:00 sati. Nastavak putovanja prema Bratislavi. Po dolasku, razgled grada: stare mesto, stara gradska vijećnica, katedrala sv. Martina, franjevačka crkva, gradske palače, stari grad iz 15. st., vrata sv. Mihovila, slovačko narodno kazalište. Poslijepodne kraće slobodno vrijeme za vlastite programe. Predviđen polazak prema Beču oko 18:00 sati. Povratak u hotel i noćenje. Za stranke koje ostaju u Beču predlažemo posjet nekom od brojnih muzeja kao što su Albertina (izložba Raphael, Robert Frank photos, Contemporary Art, stalni postav Monet to Picasso, i izložba postmodernizam), Kunsthistorisches museum (stalni postav, izložba Edmund de Wall susreće Dürera), Kunsforum ili jednostavno predbožićni shopping u nekoj od brojnih trgovina u Mariahilferstrasse. Noćenje u hotelu.

Doručak i odjava iz hotela. Današnji dan započinjemo posjetom kući čuvenog arhitekta Hundertwassera. Nakon razgleda predlažemo odlazak do kraljevskog dvorca Schönbrunn (doplata) s prekrasnim parkom i Gloriettom. Ukoliko više volite atmosferu bečkih kavana, uživajte uz „melange“ i Sacher tortu ili jednostavno pogledajte “predstavu” čuvene Španjolske škole jahanja (info ulaznica 25 Eur). U 14.00 sati polazak za Zagreb s predviđenim dolaskom u večernjim satima

Cijena uključuje:
- prijevoz autobusom prema programu
- 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Beču
- razglede prema programu 
- pratitelja na putovanju
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:
- doplatu za jednokrevetnu sobu 500 kn
- ulaznice za objekte koji se posjećuju (plaćanje na licu mjesta)
- cjelodnevni izlet za Parndorf (outlet shopping city) i Bratislavu 100 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 30 osoba)
- ulaznicu za dvorac Schonbrunn 17,50 Eur (plaćanje na licu mjesta).

Neobavezne doplate po osobi:
Kunsthistorisches Museum 15 €;
- Albertina 12,90 €;
- Kunstforum 11 €

Preporučamo:
Ukoliko putujete s djecom svakako posjetite Haus der Meeres sa zanimljivim i neobičnim životinjicama.
Volite li “muzicirati” predlažemo vam odlazak u Haus der Musik – interaktivni muzej s neobičnim “instrumentima” i zvukovima.

Informacije o božićnim sajmovima:
CHRISTKINDLMARKT
Najpoznatiji bečki božićni sajam. www.christkindlmarkt.at
WEIHNACHTSMARKT
Posebnu tradiciju čuva Božićni sajam pred dvorcem Schönbrunn. U Ehrenhofu, nekadašnjoj ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca, prevladavaju anđeoske figure i one s likom Malog Isusa.
S bijelom bradom i u crvenoj odori ovdje se pojavljuje sv. Nikola, koji 5. i 6. prosinca posjećuje kulturni i božićni sajam i sa sobom nosi male darove za djecu. www.weihnachtsmarkt.co.at
ALTWIENERMARKT
Na znamenitom trgu Freyung u starome gradu prvi je božićni sajam održan još davne 1772. godine. Danas se na ovom starobečkom božićnom sajmu („Alt-Wiener Christkindlmarkt”) nađu izuzetno lijepe rukotvorine, ukrasni predmeti od stakla, tradicionalne jaslice i keramika.
www.altwiener-markt.at
SPITTELBERG
Nešto novijeg datuma je božićni sajam na Spittelbergu. U uskim uličicama revitalizirane bidermajerske četvrti u 7. Bezirku uglavnom se nude rukotvorine, predmeti od keramike te nakit.
www.spittelberg.at

Napomena: 
U vrijeme Adventa zbog velikog broja posjetitelja u Beču je svake subote posebna regulacija prometa. Kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu ograničeno je, te je potrebno koristiti gradski prijevoz za dolazak do nekih znamenitosti.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.