Advent u Rovaniemiju

cijena na upit

grupno putovanje - LAST MINUTE

2 dana / 1 noćenja

polasci:16.12.

Pošalji upit

Ostvarite svoje dječje snove i posjetite s nama pravog Djeda Božićnjaka u njegovom službenom uredu i osobno mu prenesite vaše božićne želje!

Snovi nisu više samo snovi, već snježna bajka u Laponiji, odjevena u bijeli zimski ogrtač s kapom Djeda Božićnjaka na glavi. 
Daleko na sjeveru snijeg je očekivani gost već od mjeseca rujna, a u studenom počinje gomilati zalihe i stvarati svjetliji krajolik. Kao da je priroda odlučila utonuti u san, jer se dnevna svjetlost tek na nekoliko sati dnevno podiže nad obzor. U ovom tamnom razdoblju godine započinje prava igra svjetlosti i boja. Snježna jutra pokrivena su ljubičastim prekrivačem koji se lagano uzdiže nad bijelim pejzažom, u kojem se prelijevaju boje ledenih kristala, prije nego ih prekrije modrina polumraka. Pripremljena je pozornica za "sjevernu zoru", koja svoju predstavu svaki put iznova oboji u drugačije nijanse boje i oblika. U zasniježenom krajoliku, pod planinom Korvatunturi - Brdovitim uhom - stanuje i Djed Božićnjak i uz njezinu pomoć cijele godine sluša naše želje i zapisuje naše snove. Ovog vas puta pozivamo da nam se pridružite u posjetu Djedu Božićnjaku u njegovom službenom uredu te vam nudimo mogućnost da s njim i osobno pročavrljate! 

Ostvarite svoje dječje snove i posjetite s nama pravog Djeda…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u ranojutarnjim satima. Prijava na let posebnim zrakoplovom prema Rovaniemiju u Finskoj, predviđeno vrijeme leta je u 7 sati. Po dolasku slijedi vožnja do linije sjevernog polarnog kruga gdje je uređeno čuveno selo Djeda Mraza. Moći ćete posjetiti Djeda Mraza u njegovom uredu, s njim pročavrljati i povjeriti mu svoje želje. Zaustavit ćete se u poštanskom uredu u kojem su pohranjena pisma sa željama iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu u trgovinama ukrašenim u božićnom stilu, i sl. Transfer do grada Rovaniemija koji leži na rubu Arktičkog kruga i zbog svojeg geografskog položaja poznaje čak osam različitih godišnjih doba - svaki od njih ima svoju specifičnu svjetlost,temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Smještaj u hotel. Nakon smještaja svakako preporučujemo odlazak pješice s pratiteljem putovanja u Arktikum, muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika koji vodi goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim zemljama, upoznaje s kulturom i vjerovanjima ne samo finske Laponije već svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se dešavaju na tom dijelu zemljine kugle i dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog izvrsno dočarava i auroru borealis! Za one koji se odluče za dvosatni haski safari, napomena da će isti biti organiziran poslijepodne poslije smještaja u hotel. Večera po želji (doplata). Večer je namijenjena promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo "sjeverna zora" ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dočarat će vam odlazak na večernji izlet (doplata) u netaknutu prirodu. Ako bude sreće, svjedočit ćete svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“ uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel u kasnim satima. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela (prtljaga putnika bit će odložena u za to namijenjenu prostoriju). Slobodan dan za osobne programe. Za one s mlađom djecom preporučamo posjet parku Djeda Mraza (doplata), koji se nalazi u zatvorenom prostoru u blizini sela Djeda Mraza i nudi tematske igraonice i radionice za djecu, nezaobilazno mjesto za svu djecu i sve one koji vole bajke i ozračje Božića i darivanja! Za nešto starije preporučujemo odlazak na poludnevnu (trajanje 4 sata, doplata) „Arktičku avanturu“ koja će započeti posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca. 5-7 minuta) saonicama koje vuku haskiji. Saonice vuče od 4 do 5 haskija koji će vam ponuditi istinski uzbudljivu perspektivu za otkrivanje idiličnog krajolika. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi jelena, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju sjevernih jelena. Za kraj ćete se još odvesti jelenskom zapregom (600 m) i svečano prijeći polarni krug. Ili za one avanturističkog duha preporučamo izlet motornim saonicama (doplata) u srce laponske prirode! Taj zaista posebni safari (10-20 km) vodit će vas po putevima zamrznutih rijeka, zasniježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksima, kao i vođenje na engleskom jeziku. U ranim večernjim satima prijevoz do zračne luke, let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu u 21 sat. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Hotel 3*: 
Cijena za dijete na pomoćnom krevetu (do 11,99 g.): 2.390 kn
Odrasla osoba na pomoćnom krevetu: 2.690 kn
Hotel 4*: 
Cijena za dijete na pomoćnom krevetu: (do 11,99 g.): 2.390 kn
Odrasla osoba na pomoćnom krevetu: 2.690 kn

DOPLATA ZA VEČERU U HOTELU: 
Hotel 3* 250 kn odrasli, 190 kn dijete
Hotel 4* 340 kn odrasli, 280 kn dijete
 

CIJENA UKLJUČUJE: 
- prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb – Rovaniemi – Zagreb
- pratitelja
- prijevoz od zračne luke do hotela u Rovaniemiju s uključenim izletom u selo Djeda Božićnjaka
- noćenje s doručkom u hotelima 3* ili 4* u dvokrevetnoj sobi
- prijevoz do zračne luke
- boravišnu pristojbu
- troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: 
- zrakoplovne pristojbe 890 kn,
- ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni 
- fakultativne sadržaje
- troškove osobnih narudžbi

U slučaju doplata za večere svi članovi obitelji moraju uzeti doplatu, nije moguće da npr. odrasle osobe plate večere, a za djecu ih ne doplate. 

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5% 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 100 

Fakultativni sadržaji (doplate)

MOGUĆE DOPLATE (isključivo kod prijave, nije moguće plaćati na licu mjesta): 

  • Izlet Aurora Borealis 550 kn za odraslu osobu i 470 kn za dijete do 12 godina;
  • Poludnevna arktička avantura 1.090 kn za odraslu osobu i 890 kn za dijete do 12 godina (posjet jelenjoj farmi i vožnja jelenskom zapregom, posjet farmi haskija i mini haski safari); 
  • Dvosatni safari motornim saonicama 850 kn (cijena za dvije osobe, uključuje toplo piće s keksićima), cijena za jednu osobu 790 kn – djeca sjede u dodatnim saonicama koje vuku motorne/cijena za dijete 590 kn;
  • Dvosatni haski safari saonicama: 1140 kn za odraslu osobu i 850 za djecu (uključuje transfere, zimsku odjeću, posjet farmi haskija, 1,5 – 2 satni safari s haskijima dionica 12- 17 km ovisi o vremenskim prilikama, toplo piće, stručne vodiče)
  • Ulaznica za Park Djeda Božićnjaka s transferom 370 kn za odraslu osobu i 320 kn za dijete do 12. godina, djeca do 2 godine starosti ne plaćaju ulaz;
  • Ulaznica za muzej Arktikum 95 kn, djeca od 7 god. 40 kn, djeca do 6,99 besplatna.

NAPOMENA:
Minimalni broj za realizaciju navedenih izleta je 15 prijavljenih putnika! Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo kod kupovine aranžmana.

U slučaju doplata za večere svi članovi obitelji moraju uzeti doplatu, nije moguće da npr. odrasle osobe plate večere, a za djecu ih ne doplate.  

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja