Australija i Novi Zeland

od 35.370,00 kn / po osobi

grupno putovanje

17 dana / 15 noćenja

termin: 18.11.

Pošalji upit

Australija i Novi Zeland - svijet za sebe. Od velikog koraljnog grebena do australske pustopoljine i ovcama pošaranim Novim Zelandom. Među prekrasnom prirodom  otkrijte urbane i sofisticirane gradove. Posjetite Syndey i njegove land-markove , upoznajte se s Aboriđinima, udahnite punim plučima u "Plavoj šumi" - šumi eukaliptusa, od svete planine Uluru-a  do fjordova Novog Zelanda i očaravajuće prirode. 

Australija i Novi Zeland - svijet za sebe. Od velikog…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke Venecije. Prijava na let u 10.55 sati u Abu Dhabi, gdje je dolazak predviđen u 19.55 sati. Po dolasku slijedi nastavak leta u 22.15 sati u Sydney s dolaskom u 19.15 sati (lokalna vremena). Po dolasku, transfer do hotela i smještaj.

Po dolasku u večernjim satima, slijedi transfer do hotela i smještaj.

Razgled ćemo započeti s obilaskom najstarije četvrti Rocks i Circular Quay-a gdje ćemo saznati nešto više o povijesti grada. Šetnja do jedne od najpoznatijih australskih građevina Sydney Opera House s pogledom na Harbour Bridge. Vožnja kroz Chinatown, Darling Harbour i središte noćnog života Kings Cross, a za kraj obilazak jedne od najljepših svjetskih plaža, Bondi Beach. Slobodno poslijepodne za uživanje u gradskoj atmosferi.

Slobodan dan za samostalne aktivnosti. Predlažemo posjet atraktivnom akvariju ili uživanje na plaži Bondi beach. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na prekrasno krstarenje zaljevom ili razgled unutrašnjosti Sydney Opera House.

Slobodan dan za samostalne aktivnosti. Po želji uz doplatu, mogućnost odlaska na izlet do Plavih planina (Blue Mountains). Najprije ćemo posjetiti Wildlife park, stanište brojnih australskih životinja kao što su klokani, koale, emui i razne ptice. Nastaviti ćemo slikovitim krajolikom do područja Blue Mountains, koje se prostire na gotovo 250.000 hektara s bogatom florom i faunom, šumom eukaliptusa i prekrasnim liticama. Vožnja žičarom i uživanje u pogledu na “Tri sestre“. Povratak u Sydney.

Transfer do zračne luke u jutarnjim satima i let u Uluru, središte Australije. Vožnja do gorja Olgas i nacionalnog parka Kata Tjuta u blizini znamenitog i najvećeg kamenog monolita Uluru koji je građen od crvenog pješčenjaka. Ova drevna crvena stijena Aboridžinima je oduvijek bila sveto i mistično mjesto. Posjet kulturnom centru Aboridžina u kojem ćemo saznati nešto više o njihovoj kulturi. Dan ćemo privesti kraju fotografirajući boje monolita tijekom zalaska sunca.

Odlazak na izlet u ranim jutarnjim satima do podnožja Ayers Rocka. Mogućnost uspona na vrh i uživanje u pogledu na izlazak sunca. Neko ćemo vrijeme provesti u šetnji oko monolita, a zatim otići do Mititjulu pećine gdje ćemo razgledati brojne slike i zapise Aboridžina. Slijedi prijevoz do zračne luke i let u Cairns. Transfer do hotela.

Slobodan dan za samostalne aktivnosti. Cairns se nalazi u saveznoj državi Queensland i jedan je od najsunčanijih australskih destinacija. Zbog izvrsne lokacije, mogućnost odlaska na fakultativni izlet do znamenitog Velikog koraljnog grebena gdje se većina koraljnih grebena nalazi na samo 4 metra ispod površine vode. Očekuje nas uzbudljiv dan, ronjenje među šarenim ribicama i koraljima… Ručak na brodu. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima.

Slobodan dan za samostalne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet vlakom u rudarski grad Kuranda. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Spust žičarom Skyrail do doline i jezera Caravonica i posjet kulturnom parku Tjapukai te kulturnom centru Aboridžina. Povratak u hotel kasno poslijepodne.

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Let prema Južnom otoku, otoku prekrasne prirode, dubokih fjordova i brojnih aktivnih sadržaja. Smještaj u mjestu Queenstown, jednom od glavnih ljetovališta Novog Zelanda.

Odlazak na cjelodnevni izlet do fjorda Milford Sound i obilazak Nacionalnog Park Fjordland, najpoznatije turističke destinacije smještene na novozelandskom Južnom otoku koja je stanište nekih najrjeđih vrsta flore i faune na svijetu. Nakon dolaska u Milford, slijedi vožnja brodom do Tasmanijskog mora i uživanje u pogledu na fjordove i predivne slapove Bowen. Vrijeme je za nezaboravne fotografije! Ručak na brodu. Povratak u Queenstown u poslijepodnevnim satima.

Dan je namijenjen samostalnim aktivnostima. Mogućnost odlaska u shopping, na vinsku turu, adrenalinski safari brodom po rijeci Dart ili kombinaciju adrenalinskih aktivnosti.

Nakon doručka slijedi vožnja u Christchurch. Put nas voditi kroz zemlju ledenih jezera tirkizne boje Wanaka, Tekapo i Pukaki, pored Južnih Alpi i najviše planine Novog Zelanda - Mt. Cook. Usputno zaustavljanje na Canterbury ravnici i obilazak jedne od vinskih kleti uz degustaciju najboljih novozelandskih vina. Dolazak u Christchurch u večernjim satima. Smještaj u hotel.

Jutarnji let na Sjeverni otok, u mjesto Rotoruan i središte Maorske kulture. Posjetiti ćemo Rainbow Springs i posjetiti imanje novozelandskih ovaca. Poslijepodne ćemo obići termalni park, maorsko selo i gejzire kao i bazene blata te kulturno središte Maora sa brojnim umjetninama. U večernjim satima odlazak na folklornu maorsku predstavu. Noćenje na području Rotorueu.

Ujutro slijedi vožnja od Rotorue prema najvećem gradu Novog Zelanda, Aucklandu ili „gradu dva mora“. Kraći razgled grada i po želji obilazak europskog muzeja Aucklanda ili uspon na najviši toranj južne hemisfere – Sky Tower. Noćenje.

Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let u 16.20 sati u Abu Dhabi gdje je dolazak predviđen u 23.55 sati.

Slijedi nastavak leta u 02.15 sati iz Abu Dhabija prema Veneciji, gdje je dolazak predviđen u 06.50 sati. Mogućnost organiziranog transfera (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi:
min. 20 putnika: 35.370 kn
min. 15 putnika: 37.680 kn
min. 10 putnika: 39.990 kn

Zrakoplovne pristojbe: 4.590 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 6.160 kn

CIJENA UKLJUČUJE: 

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama,

- smještaj u hotelima 3* na  osnovi noćenja s doručkom,

- ostali obroci prema programu, razglede prema programu,

- ulaznice prema programu (osim gdje je navedeno uz doplatu),

-  prijevoze prema programu, pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE: 

- zrakoplovne pristojbe 4.590 kn,

- doplatu za jednokrevetnu sobu 6.160 kn, fakultativne izlete,

- dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,

- napojnice za vodiče/vozače 70 EUR, viza (eVisitor viza - subclass 651),

- osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje,

- povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE: napojnice za vodiče/vozače 70 EUR (plaćanje na licu mjesta).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA: dodatne ulaznice.

POPUSTI: dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja