Iran - Manje utabanim stazama

cijena na upit

first minute

12 dana / 11 noćenja

07.04.2020., 13.10.2020.

Pošalji upit

Ovo putovanje provest će vas Draguljima Perzije, ali i malo skrenuti s utabanih ruta do najtoplije pustinje na svijetu - Dašte Lut. Putovanje započinjemo u pustinjskom Kermanu i okolici gdje se nalazi mjesto na kojem je izmjerena najviša temperatura na Zemlji. Nastavljamo prema Širazu, gradu pjesništva, naranči i slavuja, a zatim i prema Darijevoj prijestolnici Perzepolisu i Iranskoj dolini kraljeva. Okruženi pustinjom, nedaleko zoroastrijskog Jazda, isprobat ćemo spavanje u jedinom kružnom karavansaraju na način kako su to radile stare karavane i dočarati si svijet putnika starog svijeta. U šah-Abbasovoj prijestolnici Isfahanu, divit ćemo se glamuru jednog vremena, a zatim nastaviti do ljupkog seoca Abjane gdje stanovnici i danas sa žarom čuvaju svoje stare tradicije. Za kraj smo ostavili prijestolnicu Tehran i moderno lice Irana. Pronaći ćemo vremena za ćaskanje s razgovorljivim prolaznicima, šetnje šarolikim bazarima i opuštanje u lokalnim čajanama. Putovat ćemo kroz povijest da bi se susreli sa sadašnjošću i vidjeli tradicionalnu, ali i vrlo modernu sliku Irana danas. Ovo je zemlja koja vas neće ostaviti ravnodušnima i vrlo ćete brzo shvatiti zašto ju je tako lako zavoljeti.

Cijena uključuje:

  • zrakoplovnu kartu za međunarodne letove od Zagreba do Teherana i od Teherana do Zagreba
  • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima s 4 zvjezdice, 2 noćenja u hotelu s 5 zvjezdica (lokalna kategorizacija), jedno noćenje u karavansaraju (zajednička kupaonica)
  • obroke kako je navedeno u programu (D=doručak, R=ručak, V=večera)
  • transfere i razgledavanja A/C turističkim vozilom
  • mala boca obične vode svaki dan
  • ulaznice za muzeje i znamenitosti navedene u programu
  • lokalno vodstvo na engleskom jeziku i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku za minimalno 10 putnika
  •  jamčevina (broj police 1501-00000623) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00038633) kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group (kontakt tel: 01 371 86 00)
  • organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

  •  zrakoplovne takse za međunarodne letove u iznosu od 1.700 kn (podložno promjeni do trenutka izdavanja karte)
  •  nadoplatu za jednokrevetnu sobu: 2.310 kn
  • trošak vize i njenog ishodovanja u iznosu od 370 kn
  •  putno osiguranje (preporučujemo)
  • nadoplata za 10-14 putnika u iznosu od 800 kn
  • napojnice za lokalnog vodiča i vozača
  • osobne troškove

Napomena:  Zadržavamo pravo promjene cijene u slučaju porasta kalkulativnih troškova ili tečaja, kao i pravo korekcije cijene ili otkazivanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba. Za slučaj da se nađe povoljniji avioprijevoznik, zadržavamo pravo izmjene rute letenja. Cijene su izražene za 15 putnika i za plaćanje u gotovini.

Ovo putovanje provest će vas Draguljima Perzije, ali…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Teheran.

Dolazak u Teheran u jutarnjim satima. Nakon carinskih formalnosti transfer do domaće zračne luke i let za Kerman. Po dolasku krećemo u razgled starog dijela grada Kermana. Posjetit ćemo kompleks Ganjali Khana, sagrađen u doba Safavida. U to doba ovdje se nalazilo srce grada s prostorijama namijenjenim školi, rezervoari vode, džamija, bazar i tadašnja banka u kojoj se kovao novac. Tu je bio i karavansaraj, odmorište za karavane koje su ovdje nalazile prenoćište. Posjetit ćemo nezaobilazno kupalište i provesti neko vrijeme na šarenom bazaru. Nakon ručka vožnja prema Mahanu. Odlazimo u posjet pustinjskoj citadeli Rayen, staroj 1.500 godina i vrtu Shazdeh (Prinčev vrt), pustinjskoj oazi s obiljem vode i zelenila usred bespuća pustinje. Krajem dana povratak u hotel i noćenje.

Nakon doručka krećemo u pravu pustolovinu. Ulazimo u jednu od najtoplijih pustinja na svijetu, pustinju Šahdad, u kojoj su visoke temperature i vjetar oblikovali stijene poput pravih umjetnika. Nastavit ćemo kroz pustinju do kanjona zvanog „Zmijski jezik“ i dalje do visoravni Gandom Beryan, najtoplijeg mjesta na svijetu, na kojem je izmjeren 71 stupanj celzijus. Krajem dana vratit ćemo se u hotel, večerati i noćiti.

Nakon doručka krećemo prema Širazu. Putem ćemo vidjeti slano jezero Maharlu te nastaviti prema Neyrizu gdje ćemo posjetiti džume džamiju i palaču Bahramgur iz razdoblja Sassanida. U Širaz stižemo u večernjim satima. Smjestit ćemo se u hotel, večerati i noćiti.

U jutarnjim satima krećemo u razgled grada. Posjetit ćemo lijepu džamiju Nasir-o Moluk, vrt Naranjestan, Karim Kanovu citadelu i Vakil bazar. U poslijepodnevnim satima obići ćemo poznati mauzolej velikog iranskog pjesnika Hafeza, gdje se najbolje može osjetiti besmrtni duh poezije s kojom stanovnici ovog grada žive već stoljećima. U predvečerje odlazak do znamenitih Vrata Kurana. Povratak u hotel i noćenje

Nakon ranog doručka vožnja prema Karavansaraj Zeinodin. Na putu ćemo se odvesti do veličanstvenog Perzepolisa, najbolje očuvanog središta perzijskog carstva, a zatim posjetiti Nakš-e Rostam - iransku „dolinu kraljeva“, gdje se nalaze grobnice nekih od kraljeva slavne dinastije Ahamenida. Potom krećemo prema lijepom kružnom karavansaraju Zeinodin. Nakon smještaja, slobodno vrijeme za opuštanje. Večera i noćenje.

Nakon doručka vožnja prema Jazdu, mjestu u kojem danas živi najveća zajednica zoroastrijaca u Iranu. Po dolasku krećemo s obilaskom grada. Posjetit ćemo zoroastrijske kule tišine i hram vatre u kojem gori 1500 godina neugašena vatra te lijepi vrt Dolat Abad s oktogonalnim hvatačem vjetrova. Prošetat ćemo i po starom dijelu grada i posjetiti staru džume džamiju. Na kraju dana odvest ćemo se do trga Amira Čakmaka, a potom povratak u hotel, večera i noćenje.

Nakon doručka krećemo prema Isfahanu. Putem ćemo posjetiti Čak Čak, mistični zoroastrijski hram, izgrađen u stijeni u blizini Ardekana. Nastavljamo do Isfahana kamo stižemo u popodnevnim satima. Po dolasku ćemo se smjestiti i večerati. Noćenje.

Današnji dan ćemo provesti u Isfahanu. Prvo ćemo se odvesti do armenske četvrti i posjetiti staru armensku katedralu Vank. Potom odlazimo do srca grada gdje ćemo obići raskošnu palaču Čehelsotun, a zatim i veličanstveni trg Nakš-e Džahan kojeg je dao sagraditi šah Abbas Veliki iz dinastije Safavida. Zavirit ćemo u znamenitosti koje krase trg; Imamovu i Šeik Lotfollahovu džamiju te palaču Ali Kapu. Imat ćemo malo slobodnog vremena za šetnju bazarom, kupovinu i uživanje u lokalnim čajanama. Krajem dana odvest ćemo se do rijeke Zajande i prošetat starim isfahanskim mostovima Si-o-se-pol i Hadžu. Potom povratak u hotel. Večera i noćenje.

Nakon ranog doručka krećemo prema Teheranu. Putem ćemo posjetiti selo Abjane poznatom po dugoj povijesti i tradiciji koja se već na prvi pogled ogleda u šarenilu nošnji što ih žene i danas nose. Proći ćemo i kroz pustinjski grad Kašan da bi posjetili staru trgovačku kuću Tabatabaei. Kuća će vas oduševiti svojom velebnošću i vitrajima na prozorima koji uz sunčevu svjetlost bacaju šarenu paletu boja na zidove. Potom nastavljamo prema Teheranu kamo stižemo kasno navečer. Večera i noćenje.

Nakon doručka posjet Nacionalnom muzeju gdje ćemo dobiti pregled bogate povijesti perzijske civilizacije, a zatim razgled lijepe palače Golestan. Posjetit ćemo i Saad Abad kompleks, u kojem se nalaze palače šaha Pahlavija. Večerat ćemo u modernom restoranu u Teheranu, a zatim transfer do zračne luke za povratak kući.

Povratak kući uz presjedanje.

Što je uključeno

 zrakoplovne karte
 sav smještaj
 navedeni obroci
 sav prijevoz
 ulaznice prema programu
 vođenje na engleskom
 pratitelj iz Hrvatske
 jamčevina

Što nije uključeno

 pristojbe zračnih luka: 1,850 kn
 nadoplata za jednokrevetnu sobu: 2,350 kn
 viza za Iran i troškovi ishodovanja: 370 kn
 nadoplata za 10-14 putnika u iznosu od 650 kn
 putno osiguranje (preporučujemo)
 napojnice
 osobne troškove

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.