Iran - dragulji Perzije

cijena na upit

first minute cijena

9 dana / 6 noćenja

10.04.2020., 16.10.2020.

Pošalji upit

7.000 godina duga povijest učinila je Iran jednom od najzanimljivijih svjetskih destinacija, a priče iz povijesti isprepletene su s brojnim legendama i pričama.Naše putovanje vodi nas prema jugu Irana gdje su se smjestile nekadašnje perzijske prijestolnice Širaz, Perzepolis i Isfahan, te prema pustinjskom Jazdu. Arhitektonski dragulji koje je stvorio perzijski narod kroz povijest oduševljavaju i nadahnjuju brojne pjesnike i umjetnike, a putnika namjernika ostavljaju bez daha. Uz sve ljepote koje je ostavila prošlost, Iran je zemlja koja i danas ima dušu, u kojoj će narod prigrliti kao nigdje drugdje na svijetu. Ne bojte se prihvatiti njihov poziv na čaj ili neobavezno čavrljanje.

7.000 godina duga povijest učinila je Iran jednom…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

mapa_Iran_Dragulji_Perzije.png

 

Polazak iz zračne luke Zagreb i, uz presjedanje, let za Širaz.

Po dolasku transfer do hotela i odmor. Nakon doručka krećemo u razgled grada. Posjetit ćemo lijepu džamiju Nasir-o Moluk, vrt Naranjestan, Karim Kanovu citadelu, Vakil bazar te Vakil džamiju. U poslijepodnevnim satima obići ćemo poznati mauzolej velikog iranskog pjesnika Hafeza, gdje se najbolje može osjetiti besmrtni duh poezije s kojom stanovnici ovog grada žive već stoljećima. U predvečerje odlazak do znamenitih Vrata Kurana. Noćenje u hotelu.

Nakon doručka se vraćamo u davnu prošlost , u doba kad je perzijska civilizacija bila na svome vrhuncu. Odvest ćemo se prema veličanstvenom Perzepolisu, najbolje očuvanom središtu perzijskog carstva, a zatim posjetiti Nakš-e Rostam - iransku „dolinu kraljeva“, gdje se nalaze grobnice nekih od kraljeva slavne dinastije Ahamenida. Nastavljamo vožnju prema Jazdu, mjestu u kojem danas živi najveća zajednica Zoroastrijaca u Iranu. Po dolasku večera i noćenje.

Nakon doručka vožnja prema Jazdu, mjestu u kojem danas živi najveća zajednica zoroastrijaca u Iranu. Po dolasku krećemo s obilaskom grada. Posjetit ćemo zoroastrijske kule tišine i hram vatre u kojem gori 1500 godina neugašena vatra te lijepi vrt Dolat Abad s oktagonalnim hvatačem vjetrova. Prošetat ćemo i po starom dijelu grada i posjetiti staru džume džamiju. Na kraju dana odvest ćemo se do trga Amira Čakmaka, a potom povratak u hotel, večera i noćenje

Nakon doručka krećemo prema Isfahanu. Putem ćemo posjetiti Čak Čak, mistični zoroastrijski hram, izgrađen u stijeni u blizini Ardekana. Nastavljamo do Isfahana kamo stižemo u popodnevnim satima. Po dolasku ćemo se smjestiti i večerati. Noćenje.

Današnji dan ćemo provesti u Isfahanu. Prvo ćemo se odvesti do armenske četvrti i posjetiti staru armensku katedralu Vank. Potom odlazimo do srca grada gdje ćemo obići raskošnu palaču Čehelsotun, a zatim i veličanstveni trg Nakš-e Džahan kojeg je dao sagraditi šah Abbas Veliki iz dinastije Safavida. Zavirit ćemo u znamenitosti koje krase trg; Imamovu i Šeik Lotfollahovu džamiju te palaču Ali Kapu. Imat ćemo malo slobodnog vremena za šetnju bazarom, kupovinu i uživanje u lokalnim čajanama. Krajem dana odvest ćemo se do rijeke Zajande i prošetat starim isfahanskim mostovima Si-o-se-pol i Hadžu. Potom povratak u hotel. Večera i noćenje.

Nakon ranog doručka krećemo prema Teheranu. Putem ćemo posjetiti selo Abjane poznatom po dugoj povijesti i tradiciji koja se već na prvi pogled ogleda u šarenilu nošnji što ih žene i danas nose. Proći ćemo i kroz pustinjski grad Kašan da bi posjetili staru trgovačku kuću Tabatabaei. Kuća će vas oduševiti svojom velebnošću i vitrajima na prozorima koji uz sunčevu svjetlost bacaju šarenu paletu boja na zidove. Potom nastavljamo prema Teheranu kamo stižemo kasno navečer. Večera i noćenje.

Nakon doručka posjet Nacionalnom muzeju gdje ćemo dobiti pregled bogate povijesti perzijske civilizacije, a zatim razgled lijepe palače Golestan. Posjetit ćemo i Saad Abad kompleks, u kojem se nalaze palače šaha Pahlavija. U večernjim satima odlazak do podnožja Darbanda u sjevernom dijelu grada, odakle kreću planinarske rute i gdje se nalaze brojni restorani i čajane. Večera, a potom transfer do zračne luke i povratak kući.

U ranim jutarnjim satima let Zagreb, uz presjedanje.

Cijena uključuje:
-zrakoplovnu kartu za međunarodne letove od Zagreba do Širaza i od Teherana do Zagreba
-smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima s 4 zvjezdice (lokalna kategorizacija)
-obroke kako je navedeno u programu (D=doručak, V=večera)
-transfere i razgledavanja A/C turističkim vozilom
-mala boca obične vode svaki dan
-ulaznice za muzeje i znamenitosti navedene u programu
-lokalno vodstvo na engleskom jeziku i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
-jamčevina (broj police 1501-00000623) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00038633) kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group (kontakt tel: 01 371 86 00)
-organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
-zrakoplovne takse za međunarodne letove u iznosu od 1.850 kn (podložno promjeni do trenutka izdavanja karte)
-nadoplatu za jednokrevetnu sobu: 1.500 kn
-trošak vize i njenog ishodovanja u iznosu od 370 kn
-putno osiguranje (preporučujemo)
-nadoplata za 10-14 putnika u iznosu od 650 kn
-napojnice za lokalnog vodiča i vozača
-osobne troškove 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.