Kružno putovanje Šri Lankom

cijena na upit

uključene avio pristojbe i transferi

8 dana / 5 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Otok bogate povijesti, prelijepih plaža, mnogobrojnih legendi i nevjerojatnog šarma, sve je to Šri Lanka. Na ovom kružnom putovanju istražit ćete nacionalni park Udawalawe, maleno selo Ella, poznati živopisni Kandy i još mnogo zanimljivih gradova i sela. Posjetit ćete 8 čudo svijeta, Sigiriyu, tvrđavu na stijeni, koja je sagrađena u 5. stoljeću. Garantiramo da ćete se s ovog putovanja vratiti puni dojmova i uspomena koje se pamte cijeli život. Uživajte! 

Otok bogate povijesti, prelijepih plaža, mnogobrojnih…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

mapa_šri_lanka_6_dana.png

 

Polazak iz zagrebačke zračne luke prema Šri Lanci.

Dolazak u zračnu luku u Colombo. Dočekati će Vas predstavnik agencije u Colombu u zračnoj luci, transfer u Colombo s klimatiziranim vozilom. Navečer check in u hotel i odmaranje. Večera i noćenje u Galadarai Colombo 4* ili slično (Standard soba)

Nakon doručka u hotelu, polazak za Udawalawe. Ručak u lokalnom restoranu. Uživanje u večernjem safariju u nacionalnom parku Udawalawe. Udawalawe nacionalni park je glavna destinacija eko turizma na Šri Lanci. Park je poznat po mnogim slonovima koji tamo žive (oko 400 sve skupa). Tijekom posjeta često se mogu vidjeti cijela stada mladih i odraslih slonova kako se hrane ili kupaju i igraju u vodi! Uz tu glavnu atrakciju, park je dom mnogim vodenim bizonima, varanima, sambar jelenima, majmunima i ponekog leoparada, kao i mnoštvu ptica. Večera i noćenje u Grand Udawalawe Safari Hotel 4* (DLX Soba)

Nakon doručka u hotelu, transfer do Elle. Ella je prekrasno malo selu u brijegovitom dijelu Šri Lanke s trgovinama, hotelima i gostinjskim kućama. Uživajte u pitoresknom pogledu, pri lijepom danu pogled seže do južne obale Šri Lanke. Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima razgled Elle, vidjeti ćete Demodaru - most devet lukova, slapove Rawana, Little Adams Peak treking; ovisno o vremenskom limitu). Večera i noćenje u Mountain Hevens 4* ili sličnom hotelu (Deluxe Room).

Nakon doručka u hotelu, transfer do Nuwara Eliy, te razgled. Eliya (Grad svijetala) je grad resorta u središnjem planinskom lancu Šri Lanke. Sa svojom ljekovitom klimom, očaravajućim pogledima na doline i polja, planine i zelenilo. Nuwara Eliya, još poznato kao i "Mala Engleska", bila je omiljena destinacija Britanaca koji su taj resort pokušali pretvoriti u tipično englesko selo. Pošta u opeci, klub na brijegu koji podsjeća na country clubove, sa slikama lova, te svojim striktnom večernjim dress kodom, golf teren s 18 rupa i trkaćom stazom priziva nostalgiju kolonijalnog britanskog Ceylona. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka polazak za Kandy. Na putu posjet tvornici i plantaži čaja gdje možete vidjeti svjetski poznat "Ceylon Tea" i njegovu proizvodnju. Navečer pogledajte kulturnu predstavu. Kandy Dance kulturna predstava je jedan od najpoznatijih događaja u Kandy-ju, te je jedan od najboljih atrakcija ovog putovanja. Predstava očarava vaše uši i oči sa spektakularnim prizorima lokalne kulture i umjetnosti. Pokriva razne aspekte tradicije Šri Lanke, očekujte bubnjare, plesače s vatrom te puno toga što se ne smije propustiti. Navečer check in u hotel i odmaranje. Večera i noćenje u Earl's Regent 4* ili slično.

Nakon doručka u hotelu, kratki obilazak grada Kandy. Kandy je uzbudljivo mjesto za kupnju suvenira od drveta, bakra, srebra, bronce i mjeda. Keramika, lakirani predmeti, tkanine tkane na tkalačkom stanu, tepiha, nakita, košara i predmeta izvezenih od trske se također mogu kupiti. Posjet Kraljevskom botaničkom vrtu i hramu u Kandy-ju. Kraljevski botanički vrt nalazi se 5.5 km na zapadu od grada Kandy u centralnoj provinciji Šri Lanke te privlači 2 milijuna posjetitelja godišnje. Poznato je po svojoj kolekciji raznih vrsta orhideja. Ima više od 4000 vrsta bilja, zajedno s orhidejama, začinima, ljekovitim biljem i palmama. Do njega nalazi se Nacionalni Herbarij Šri Lanke. Sri Dalada Maligawa ili Hram relikvije svetog zuba je budistički hram u gradu Kandy, Šri Lanka. Nalazi se u kompleksu kraljevske palače bivšeg kraljevstva Kandy, koje u sebi drži relikviju zuba Buddhe. Slijedi odlazak do Kandya sa stajanjem na putu u Matale. Tamo se nalazi Spice Garden, tj. začinski vrt. Začini se većinom uzgajaju u kućnim vrtovima ( kao obiteljska gospodarstva) i ne koriste samo za začinjavanje hrane već i za medicinu i kozmetiku. Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima posjet hramu Dambulla. Pećina spada pod najpoznatiju pećinu i sustav pećina na svijetu s slikama Buddhe i slikama na kamenim zidovima. Oslikane u šarenim i jarkim bojama i oblicima potječu od 2.st. prije Krista ( Anuradhapura period). Narod Sinhaelzi zovu ju Dambulu Gala' (Dambulu Stijena) te je hram poznat kao "Rangiri Dambulu Viharay" (Zlatni Kameni Dambulla Hram). Večera i noćenje u Amaya Lake Similar 4* (Deluxe Soba)

Nakon doručka u hotelu, slijedi polazak do Sigriye i Climb Sigiriya stijene. Sigiriya kamena palača poznata je kao 8 čudo svijeta. Ova kamena palača je izgrađena od kralja Kasyapa u 5.stoljeću prije Krista i bila je kraljevska citadela više od 18 godina. Na vrhu stijene, u površini od skoro jednog hektara nalazila se palača te su obrambeni zidovi bili izgrađeni tik na granicama stijene. Ručak u lokalnom restoranu. Transfer do zračne luke i spajanje za letom za kući.

Dolazak u zagrebačku zračnu luku. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
- smještaj u gore navedenim hotelima ili sličnim, s uslugom polupansiona
- transport klimatiziranim vozilima kako je navedeno s uslugom vozača koji priča engleski jezik
- 5 ručkova u vanjskim restoranima
- 1. dan doručak
- najam jeep-a u Yala nacionalnom parku
- ulaznice za:
  Sigiriya Rock Fortress,
  Dambulla Cave Temple,
  Kandy Temple of the Relic Tooth,
  Yala National Park, 
  Turtle Hatchery,
  Pinnawalla Elephant Orphanage
- troškove pripreme i organizacije putovanja
- jamčevina putovanja

Vrijednost više: 
2,5 l mineralne vode po osobi dnevno (SLS certifikat)
- pri dolasku doček s vijencima orhideja
- besplatna SIM kartica za svakog putnika (klijenti SIM moraju puniti uz pomoć vodiča u zračnoj luci)
- 24 sata customer service na +94 (0) 7669098662

Cijena ne uključuje:
- ishođenje vize za Šri Lanku
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo) 
- obroci i pića koji nisu navedeni u programu putovanja
- troškove osobne prirode 
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- sve što nije navedeno u programu putovanja
- dozvole za snimanje kamerom i video kamerom
- ulaznice koje nisu navedene u programu putovanja

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.