Madagaskar

od 18.326,00 kn / po osobi

grupno putovanje

12 dana / 9 noćenja

polasci: u pripremi za 2018

Pošalji upit

Madagaskar veličanstven spoj prirodnih i kulturnih bogatstva. Na putovanju ovim crvenim otokom posjetit ćete glavni grad  Madagaskara Antananarivo, upoznati se s tradicionalnim izradom posuđa i oruđa od aluminija, posjetiti Antsirabe, grad poznat po dragom kamenju i upoznati povijest ovog lijepog otoka. Uživat ćete u crvenim krajolicima, rižinim poljima, diviti se veličanstvenom drveću baobaba i upoznati životinjske stanovnike otoka zanimljive lemure. 

Madagaskar veličanstven spoj prirodnih i kulturnih…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:15 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 23:30 sati.

Nastavak leta prema Antananarivu u 01:20 sati na liniji TK160. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Antananarivo u 15:15 sati po lokalnom vremenu. Odlazak u panoramski razgled Antananariva - Ambohimanga ili « plavi brežuljak » nalazi se 21 km sjeverno od grada te je jedan od 12 svetih brežuljaka regije Imerina, ujedno je i kolijevka monarhije Merina, te kraljičina ljetna rezidencija. Smještaj u hotel 4*, večera. Noćenje.

Nakon doručka odlazak prema gradu Antsirabe. Tijekom vožnje nižu se autohtone kuće smještene na platoima crvene zemlje, terasasta zelena rižina polja na koja se nastavljaju crnogorične šume i stabla eukaliptusa. Zaustavljanje u Ambatolampy gdje ćete vidjeti kako se izrađuju tradicionalne posude i oruđa od aluminija za koji su se specijalizirali lokalni obrtnici. Ručak. Nastavak vožnje prema gradu Antsirabe koji je središte trgovine poludragim kamenjem i mineralima te svilom, a sam grad leži na izvorima termalne vode. Smještaj u hotel 4*, večera. Noćenje.

Nakon doručka, vožnja na rikšama i posjet radionici u kojoj se izrađuju predmeti od rogova zeba goveda. Nastavak putovanja za Ambositru, mirno mjestašce poznato po drvnim rezbarijama te izradi drvenog pokućstva. Ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak puta prema Ranomafani cestom kroz guste šume eukaliptusa. Po dolasku smještaj u hotel 3*+, večera. Noćenje.

Nakon doručka, posjetit ćete tipično izolirano selo Madagaskara u području „Tanala“ koje u prijevodu znači „iz šume“. Ovaj posjet jedinstven je doživljaj, jer ćete imati priliku upoznati lokalno stanovništvo, vidjeti tipične kućice u kojima žive, tehnike kojima obrađuju hranu, i imate ćete najbolji uvid u njihovu svakodnevnicu koja je toliko drugačija od naše. Sigurno će vas neće ostaviti ravnodušnom njihova radosna i gostoljubiva energija. Ručak u lokanom restoranu, a poslijepodne nastavak vožnje prema mjestu Fianarantsoe. Smještaj u hotel 3*+. Večera i noćenje.

Nakon doručka, odlazak prema mjestu Ranohira sa zaustavljanjem u privatnom parku Anja okruženim fascinantnom prirodom. U ovom nacionalnom parku susrest ćete popularne i gostoljubive lemure. Ručak. Poslijepodne nastavak putovanja prema Ranohiri preko velikog platoa Horombe, staništa zebu goveda. Dolazak na masiv Isalo predviđen je kasno poslijepodne. Smještaj u hotel Isalo Rock Lodge. Večera i noćenje.

Doručak. Današnji dan posvećen je razgledavanju Nacionalnog parka Isalo. Ta madagaskarska « kamenita šuma » je prepuna slikovitih pejzaža, slapovi i brzaci, mostovi, jezera te pješčane plaže. Nevjerojatne granitne skulpture te iznimno bogata flora i fauna, obilježja su ovog parka. L’Isalo je uistinu prostran i velik masiv koji se prostire na gotovo 82.000 hektara, a prosječna nadmorska visina mu je oko 1000 metara. Posjetit ćete botanički vrt, Baras grobnice, prirodni bazen odnosno prekrasno jezero. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel Isalo Rock Lodge, večera. Noćenje.

Nakon doručka, odlazak iz hotela i vožnja živopisnom nacionalnom cestom prema Ifaty. Put prema Ifaty uljepšat će vam prekrasni krajolici i baobabi. Dolazak u turističku zonu Toliaru, kraći posjet gradiću i botaničkom vrtu Arboretum. Obalu na ovom dijelu otoka krase slikovita ribarska sela, a regija je karakteristična po svom jedinstvenom biljnom svijetu. Još jedna od zanimljivosti ovog područja su i grobnice Mahafaly s karakterističnim drvenim totemima, a prikazuju razne motive i prizore iz života u stilu naive. Nakon ručka, nastavak puta prema obali u mjesto Ifaty. Smještaj u hotel 3*. Večera i noćenje.

Ovaj dan predviđen je za slobodno vrijeme, odmor i uživanje na plaži. Noćenje u hotelu 3* na bazi punog pansiona.

Nakon doručka, transfer u zračnu luku, prijava na let i odlazak prema Antananarivu. Transfer do hotela 4*. Poslijepodne iskoristite za zadnju kupnju suvenira, odmor u hotelu. Večera, noćenje.

Doručak. Transfer do zračne luke te prijava na let za Istanbul i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 16:00 sati na liniji TK161. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Po dolasku u Istanbul, u 04:45 sati, nastavak leta za Zagreb u 07:15 sati na liniji TK1053. Dolazak u zračnu luku Zagreb predviđen je u 08:35 sat.

Cijena uključuje:
- First Minute popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!
- Polazak 10.10. FM 18.326 kn
- Polazak 10.10. 19.290 kn
- Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.240 kn
- Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.590 kn
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Antananarivo – Istanbul – Zagreb
- unutarnji let Toliara – Anantanarivo
- smještaj u hotelima i lodgevima 3+ * i 4*, puni pansion
- transferi
- razglede prema programu
- pratitelj putovanja
- lokalnog vodiča na Madagaskaru
- troškove organizacije

Cijena ne uključuje:
- dodatne obroke
- izlete
- napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače
- zrakoplovne pristojbe
- vizu za Madagaskar (viza se izdaje po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 30 EUR plativo na licu mjesta, a za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara)
- osobne troškove i putno zdravstveno osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja