Madagaskar - domovina lemura

cijena na upit

grupno putovanje

10 dana / 7 noćenja

polasci u pripremi

Pošalji upit

Madagaskar, otok koji je veličanstven spoj prirodnih i kulturnih bogatstva. Na ovom putovanju vidjet ćete prekrasne krajolike crvene zemlje, terasasta rižina polja, crnogorične šume i stabla eukaliptusa. U mjestu Ranohira, u privatnom parku Anja družit ćete se s gostoljubivim lemurima, a u Toliari ćete vidjeti visoka stabla baobaba, te upoznati kulturnu i povijesnu baštinu Madagaskara. Uživajte u ovom nezaboravnom putovanju na otok koji će vas ostaviti bez daha.

Madagaskar, otok koji je veličanstven spoj prirodnih…
[Više]
Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
 

 


najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:10 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

Nastavak leta prema Antananarivu u 1:25 sati na liniji TK160. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Antananarivo u 14:00 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, smještaj i odmor. Večera i noćenje.

Nakon doručka odlazak prema gradu Antsirabe. Tijekom vožnje nižu se autohtone kuće smještene na platoima crvene zemlje, terasasta zelena rižina polja na koja se nastavljaju crnogorične šume i stabla eukaliptusa. Zaustavljanje u Ambatolampy gdje ćete vidjeti kako se izrađuju tradicionalne posude i oruđa od aluminija za koji su se specijalizirali lokalni obrtnici. Ručak. Nastavak vožnje prema gradu Antsirabe koji je središte trgovine poludragim kamenjem i mineralima te svilom, a sam grad leži na izvorima termalne vode. Smještaj u hotel, večera. Noćenje.

Nakon doručka, vožnja na rikšama i posjet radionici u kojoj se izrađuju predmeti od rogova zeba goveda. Nastavak putovanja za Ambositru, mirno mjestašce poznato po drvnim rezbarijama te izradi drvenog pokućstva. Ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak puta prema Fianarantsoi. Po dolasku smještaj u hotel, večera. Noćenje.

Nakon doručka, odlazak prema mjestu Ranohira sa zaustavljanjem u privatnom parku Anja okruženim fascinantnom prirodom. U ovom nacionalnom parku susrest ćete popularne i gostoljubive lemure. Ručak. Poslijepodne nastavak putovanja prema Ranohiri preko velikog platoa Horombe, staništa zebu goveda. Dolazak na masiv Isalo predviđen je kasno poslijepodne. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

Doručak. Današnji dan posvećen je razgledavanju Nacionalnog parka Isalo. Ta madagaskarska „kamenita šuma“ je prepuna slikovitih pejzaža, slapovi i brzaci, mostovi, jezera te pješčane plaže. Nevjerojatne granitne skulpture te iznimno bogata flora i fauna, obilježja su ovog parka. L’Isalo je uistinu prostran i velik masiv koji se prostire na gotovo 82.000 hektara, a prosječna nadmorska visina mu je oko 1000 metara. Posjetit ćete botanički vrt, Baras grobnice, prirodni bazen odnosno prekrasno jezero. Tijekom razgledavanja predviđena je stanka za ručak. Poslijepodne povratak u hotel, večera. Noćenje.

Doručak. U poslijepodnevnim satima odjava iz hotela i odlazak prema Toliari. Obalu na ovom dijelu otoka krase slikovita ribarska sela, a regija je karakteristična po svom jedinstvenom biljnom svijetu (baobabi, euforbie...). Još jedna od zanimljivosti ovog područja su i grobnice Mahafaly s karakterističnim drvenim totemima, a prikazuju razne motive i prizore iz života u stilu naive. Stanka za ručak. Posjet privatnom botaničkom parku Arboretum d’Antsokay, planiran je u poslijepodnevnim satima, te nastavak puta prema Toliari, smještaj u hotel. Noćenje.

Nakon doručka odlazak u zračnu luku i polijetanje aviona prema Antananarivu. Dolazak u Antananarivo, ručak. Poslijepodne je predviđena posjeta tržnici La Digue. U malim obrtničkim radnjama i prodavaonicama moći ćete kupiti tipične suvenire. Noćenje.

Doručak. Transfer do zračne luke te prijava na let za Istanbul i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 16:00 sati na liniji TK161. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Po dolasku u Istanbul, u 4:45 sati, nastavak leta za Zagreb u 7:15 sati na liniji TK1053. Dolazak u zračnu luku Zagreb predviđen je u 8:35 sati.

Cijena uključuje:
- 5% popusta za rezervacije do 60 dana prije polaska!  
- Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 3.390 kn
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Antananarivo – Istanbul – Zagreb
- unutarnji let Toliara – Anantanarivo
- smještaj u hotelima i lodgevima 3* i 4*, puni pansion
- Doplata za jednokrevetnu sobu 2.240 kn
- transferi
- razglede prema programu
- pratitelj putovanja
- lokalnog vodiča na Madagaskaru
- troškove organizacije

Cijena ne uključuje:
- dodatne obroke
- dodatne izlete
- napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače
- zrakoplovne pristojbe
- vizu za Madagaskar (viza se izdaje po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 30 EUR plativo na licu mjesta, a za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara)
- osobne troškove i putno zdravstveno osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Minimalni broj prijavljenih putnika: 15

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja