Najbolje od Madagaskara

cijena na upit

grupno putovanje

14 dana / 12 noćenja

polasci: 01.06., 06.07

Pošalji upit

Madagaskar – zemlja suprotnosti koja svoje posjetitelje uvijek iznenađuje s novim krajolicima. Ne samo da ćete vidjeti atraktivnu floru i faunu Madagaskara, nego ćete se na ovom putovanju upoznati i sa svakodnevnim životom njegovih stanovnika. Putovat ćete na najviši vrh gotovo zaboravljenog otoka.
Ostali polasci: 06.07., 03.08., 31.08., 05.10.

Madagaskar – zemlja suprotnosti koja svoje posjetitelje…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

madagaskar_14_dana_der_tour.png

 

Polazak iz zračne luke u Zagrebu prema Madagaskaru.

Dolazak po noći, dočekat će vas lokalni vodič, slijedi transfer do hotela.

Nakon doručka, uputite se na mali razgled glavnog grada Madagaskara, s kojeg pogled seže na nekoliko brdašca. Sa svojom kolonijalnom arhitekturom, kućama od crvene cigle i uskim uličicama starog grada, Tana, kako ga stanovnici Madagaskara od milja zovu, je jedan od najljepših gradova u Africi. Nakon razgleda slijedi vožnja prema jugu, prolazeći tipičnim krajolicima Madagaskara. Stanka u Ambatolamy-u, u podnožju planine Ankaratra. Grad Ambatolamy je prvi veći grad južno od Antrananariva poznat po ribljim restoranima i izradi aluminija. Slijedi posjet tvornici aluminija, nastavak ture, u poslijepodnevnim satima dolazak u Antsirabe. Antsirabe su toplice na nadmorskoj visini od 1 550 m, okružene rižinim poljima i slikovitim planinama. Poznate su po svojim izvorima termalne vode i vrlo su cijenjene zbog održavanja umjerene klime. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada. Noćenje u eko kolibama. Oko 170 km, oko 3,5 sata.

Putovanje se nastavlja prema Ambositri, gradu koji je najpoznatiji po rezbarenju drveta. Grad karakteriziraju stare ciglene kuće s ručno izrezbarenim balkonima. Mala folklorna skupina Zafimaniry vodi tradicionalno rezbarenje drveća u Ambositri. Predvečer dolazak u Fianarantsoa, bogato poljoprivredno područje, centar proizvodnje vina na Madagaskaru. Stari grad sa svojim uskim ulicama, Crkvama i kućama očarava na svakom koraku. Pogled koji se pruža je očaravajuć, na grad i na brdovitu okolicu. Slobodno vrijeme za razgled grada. Noćenje. Oko 240 km, oko 8-10 sati.

Na putu do Ambalavoa, vaš pogled će biti tropske šume, terase rižinih polja i planinski lanci. Dolazak u Ambalavao grad poznat po „Antaimoro papiru“, najboljoj odjeći od svile, te po tržnicama na kojima ljekovito bilje prodaju najbolji travari tog kraja. Nakon posjeta tvornici papira, slijedi dolazak na mjesto s kojeg se pruža spektakularni pogled na krajolik koji se pruža ispred impozantnih planina Andringitra. Na putu ćete posjetiti rezervat „Anja“, zaštićeno područje u podnožju otoka okružen zelenim rižinim poljima i dom lemura. Uz malo sreće vidjet ćete male kameleone iz porodice Brookesia. Putovanje se nastavlja prema juhu, proći ćete nepreglednim savanama u kojima su stanovnici zebu goveda, dolazak u Ranohiru. Ranohira je selo u podnožju Isalo planine. Tu ćete provesti 2 noći. Oko 300 km, oko 7 sati.

Danas slijedi pješačenje od oko 5-6 sati kroz poznati nacionalni park u Isalo planinama. Istraživat ćete jedinstveni krajolik pješčanih planina s kamenim masivima i ispranim terenima. Crvena zemlja dom je raznih vrsta lemura, reptila i ptica. Na putovanju ćete također uživati u pogledu na krajolike koji oduzimaju dah. Hodanje oko 6-7 sati.

Vaš stalni pratitelj na putovanju su široki stepski pejzaži. Još malo i dolazite do impozantnog ponosa Madagaskara – baobaba. Vožnja kroz poznate gradove safira. Nakon pješačenje zaštićenom šumom u Nacionalnom parku Zombitse, polazak od Sakahare do Toliara. Slijedi vožnja uz obalu, zatim šetnja duga oko sat vremena šetnicom kroz šume mangrova. Dolazak u ribarsko selo Mangily u Ifatyu. Područje oko Ifatya okruženo je koraljnim grebenima i time je idealno za ronjenje. Dva noćenja. Oko 260 km, oko 6,5 sati.

Rano ujutro slijedi dvosatni izlet do šuma baobaba. Ostatak dana slobodan za vlastite aktivnosti. Smješten direktno na pješčanoj plaži hotel vam nudi idealan prostor za odmor i relaksaciju. Ako želite možete izabrati izlet ronjenja oko prelijepog uzvodnog grebena.

Vožnja nazad do Toliara te dalje prema istoku otoka. Na putu ćete posjetiti botanički vrt Antsokay s impozantnom kolekcijom od preko 900 biljnih vrsta, a dominiraju one s juga Madagaskara. Vožnja se nastavlja do Ranohire. Smještaj u hotel, noćenje. Oko 270 km, oko 6,5 sati.

Vožnja od Ranohire do Fianarantsoa preko nepreglednih savana, krda zebu goveda, granitnih formacija i rižinih polja. Proći ćete kroz Ihosy, mali gradić u podnožju Horombe – Plateau, na visini od 700 m. Ihosy je glavni grad pastirskog naroda Bara, polu nomadski narod u jugozapadnom dijelu otoka. Fianarantsoa je glavni grad provincije Betsileo, treće po veličini populacije na Madagaskaru. Stanovnici Betsila poznati su po uzgoju riže. Stari grad dati će vam dobar dojam o tome kako su protekla 2 stoljeća živjeli njegovi stanovnici. Noćenje. Oko 300 km, oko 7 sati.

Na putu za Ranomafanu po najdužoj cesti na Madagaskaru, uživajte u spektakularnim krajolicima s planinama, rijekama i plantažama banana. Nekad je Ranomafana bio poznat po svojim termalnim izvorima code, a danas je tu Nacionalni Park Ranomafana. Dva noćenja. Oko 85 km, oko 3,5 sati.

Nacionalni park Ranomafana glavna je atrakcija Madagaskara pod zaštitom UNESCO-a. Opustite se tijekom trosatne šetnje u jutarnjim satima, i otprilike dvosatnog pješačenja u popodnevnim satima, pod vodstvom stručnog rendžera, koji će vas upoznati s florom i faunom i svim tajnama parka. U parku se nalazi veliki broj životinja. Najveću pažnju svakako privlače 12 vrsta lemura koji tamo živi, uz malo sreće naići ćete i na 2 rijetke vrste koje nastanjuju park. Park je poznat po rijetkom Zlatnom Bamboo lemuru i još rjeđem bamboo lemuru. Neki lemuri su se toliko prilagodili ljudima, a žive iza mosta na ulazu u park.

Polazak prema Antsirabeu preko vulkanskog krajolika. Planine, izvori termalne vode i jezera u kraterima karakteriziraju ovaj dio Madagaskara. Antsirabe je poznat po svojim termalnim izvorima vode. Tu se također nalazi mlin, a i najveća pivovara na Madagaskaru. Noćenje. Oko 250 km, oko 8-10 sati.

Danas se vozite preko Ambohimanga do Antananarivoa. Vožnja kroz tradicionalna sela i krajolike. Ambohimanga je smješten na visini od 1 468 m. U okolici se nalaze farme i mnogobrojna polja. Posjet Kraljevskoj palači – prvoj zgradi koja je izgrađena u 15. stoljeću – putovanje završava u Antananarivu. Transfer do hotela na dnevni odmor. Vrijeme do transfera u zračnu luku slobodno za vlastite aktivnosti.

Povratak u zračnu luku u Zagrebu. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
- troškove povratnih zrakoplovnih karata na relacijia Zagreb - Madagaskar - Zagreb, sa svim pristojbama
- Doček u zračnoj luci
- Kružno vođenje Madagaskarom u džipu 4x4 ili u minibusu
- 12 noćenja u bungalovima, hotelima i kućama za goste, dnevna soba 13. dan;
  Primjer hotela:
  Antrananarivo – Hotel Grand Mellis 2* (Standard) ili Hotel Carlton 4* (Superior)
  Antsirabe – kuća za goste Couleur Cafe
  Fianarantsoa – Hotel Cotsayannis 1* (Standard) ili kuća za goste Tsara Guest House
  Ranohira – Hotel Renes de L'Isalo 2* (Standard) ili Hotel Jardindu Roy 3* (Superior)
  Ifaty – Hotel Les Dunes 3* (Standard/Superior)
  Ranomafana – Eco – Lodge Le Grenat Hotel (Standard) ili Eco – Lodge Setam Lodge (Superior)
- Prema programu putovanja 12 x doručak, 12 x večera
- Vođenje na njemačkom jeziku tokom putovanja, osim u nacionalnim parkovima gdje je vođenje na engleskom
- Posjeti Nacionalnim parkovima uz vođenje, kao i svi navedeni izleti u programu putovanja
- Vodič na putovanju

Cijena ne uključuje:
- Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučamo)
- troškove osobne prirode
- sve što nije navedeno u programu

Minimalni broj putnika: 2
Maksimalni broj putnika: 12 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.