Prijestolnice Skandinavije

cijena na upit

grupno putovanje

10 dana / 9 noćenja

polasci: 22.4., 16.6., 13.7., 15.8,3.8., 29.9.

Pošalji upit

Putovanje u Skandinaviju putovanje je u zemlje koje žive u skladu s prirodom, to je putovanje u neke od najljepših gradova Europe, u zemlje bogate poviješću, s visokim standardom i visokim stupnjem razvijenosti, s prekrasnom prirodom i jednostavnim ljudima. Vikinške zemlje posebno su i fascinantno mjesto, a njihovi glavni gradovi u ljetnim mjesecima beskrajno šarmantni i opušteni.

Putovanje u Skandinaviju putovanje je u zemlje koje…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem do Dresdena. Grad Dresden je “Firenca na Elbi”, jedan od najuspjelije obnovljenih gradova Njemačke i velika riznica umjetničkog blaga. Razgled povijesne jezgre pješice: Zwinger - katedrala - dvorac - obala Elbe - crkva Frauenkirche - Bruhlska terasa - zid saskih vojvoda - Semper opera. Smještaj u hotel. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja kroz Njemačku prema sjeveru preko Berlina. Po dolasku u glavni njemački grad panoramski razgled autobusom: Brandenburška vrata - avenija Unter den Linden - Reichstag - Državna opera - Muzej Pergamona - sveučilište - park Tiergarten - dvorac Bellevue - Stup pobjede - Kurfürstendamm - ostaci berlinskog zida - Checkpoint Charlie - Alexander Platz. Razgled završava u središtu trgovačkog Berlina, slobodno vrijeme za kupovinu ili ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Rostocku, njemačkoj luci na Baltiku, razgled gradskog središta autobusom. Smještaj u hotel. Noćenje

Doručak. Ukrcaj na brod u njemačkoj luci Puttgarden na otoku Fehmarn. Plovidba u trajanju 45 minuta do luke Rodby u Danskoj. Nakon iskrcaja vožnja preko tri danska otoka međusobno povezana tunelima pod morem i mostovima: Lolland, Falster i Mon do najvećeg danskog otoka Sjaellanda, od njegova zelenog južnog dijela do glavnog grada Kopenhagena. Panoramski i pješački razgled danske prijestolnice: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima - burza - parlament - Kraljevska knjižnica - gradska vijećnica - Okrugli toranj - park Tivoli - dvorac Amalienborg - Mala Sirena. Slobodno vrijeme u trgovačkom središtu grada. U nastavku putovanja iskusit ćemo jedinstveni doživljaj: prijelaz preko mosta Öresund, mosta koji spaja Dansku i Švedsku i dugačak je 7845 metara. Riječ je o tzv. kombiniranom mostu-tunelu, najdužem te vrste u Europi i najdužem mostu na svijetu koji prelazi državnu granicu. Dolazak u Malmö, treći po veličini švedski grad. Jedan od najznačajnijih industrijskih gradova Švedske danas budi pozornost svojom modernom arhitekturom - najzanimljivija građevina koja se ističe na ulazu u grad jest „Turning Torso“ španjolskog arhitekta Santiaga Calatrave, druga stambena zgrada po visini u Europi; panoramska vožnja središtem grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost Švedske, pokrajine Skane i Smalland, kroz beskrajne crnogorične šume, uz rijeke i jezera. Zaustavljanje putem u prekrasnom mjestašcu Granna na obali jezera Vattern, drugom najvećem jezeru Švedske, poznatom po izradi slatkih šećernih štapića. U brojnim suvenirnicama pokazuju izradu tog tipičnog švedskog suvenira. Nastavak puta preko Norkoppinga do Stockholma. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasni arhipelag 24 000 švedskih otoka prema Finskoj - isplovljavanje iz štokholmske luke spektakularan je doživljaj! Noćna plovidba.

Doručak na brodu. Po dolasku u Turku, nekoć finsku prijestolnicu, u jutarnjim satima nastavak putovanja starim takozvanim kraljevskim putem prema Helsinkiju, glavnom finskom gradu. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Među razglašenijim Stockholmom i Oslom Helsinki itekako zavređuje pozornost posjetitelja – „Bijeli grad sjevera“ je nevjerojatno šarmantan grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama, živahnom tržnicom... Po dolasku u grad panoramski i pješački razgled: luteranska katedrala - spomenik Janu Sibelijusu - željeznička stanica u Art Noveau stilu - opera - čudesna crkva u stijeni - bogato ukrašena ruska pravoslavna crkva - šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za kupovinu, posjete muzejima, kušanje morskih i laponskih specijaliteta te kupovinu suvenira dalekog sjevera na živopisnoj tržnici. U popodnevnim satima povratak natrag u Turku i ukrcaj na brod prema Stockholmu. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

Doručak na brodu. Dolazak u Stockholm u jutarnjim satima. Po iskrcaju razgled kraljevskog grada koji leži na 14 otoka: kraljevska palača - gradska vijećnica - stara gradska jezgra “Gamla Stan” - trg Stortorget - veliki bulevari - kazalište. Slobodno vrijeme u staroj gradskoj jezgri za šetnju, kupovinu suvenira i uživanje u dragulju Skandinavije u kojem se fantastično spaja tradicija s modernim vremenom. Vožnja do jezera Malaren i kraće, usputno zaustavljanje u ljetovalištu Mariefred na samoj obali jezera, uz poznati dvorac Gripsholms, dovoljno slikovit da je vrlo često na švedskim razglednicama, ali i na drugim fotografijama: svjetski slavna ABBA na naslovnici svog „Waterloo“ albuma zabilježila je dvorac Gripsholm! Nastavak puta preko Orebra i kraj jezera Vannern, najvećeg švedskog jezera, do grada Karlstada/Charlottenberga na polasku 15.8. Smještaj u hotel. Noćenje

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Norveškoj, u Oslo. Po dolasku u Oslo, norvešku prijestolnicu i grad koji iznenađuje arhitekturom i ozračjem, razgled grada: gradska vijećnica - utvrda Akershus - park Frogner s 227 monumentalnih skulptura Gustava Vigelanda - kraljevska palača – Bygdoy, poluotok poznat i kao muzejski - ulica Karla Johana. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet vrlo vrijednoj zbirci slika u Nacionalnom muzeju ili šetnju. Ne propustite prošetati i kroz popularnu četvrt Aker Brygge koja oduševljava svojim modernim izgledom, odličnom uklopljenošću moderne arhitketure u morski ugođaj ovog dijela grada. Tu se nalaze i gradske plaže i omiljeno je odredište norveških obitelji. U poslijepdonevnim satima ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Isplovljavanje i plovidba Oslo fjordom nezaboravan je doživljaj! Na brodu su restorani, trgovine, kockarnica i brojni drugi sadržaji. Noćna plovidba.

Doručak na brodu. Dolazak u Frederickshavn na danskom poluotoku Jyllandu u jutarnjim satima./NA POLASKU 15.8. POVRATAK JE IZ OSLA LINIJOM DFDS U KOPENHAGEN/. Iskrcaj s broda. Vožnja prema Hamburgu, drugom najvećem njemačkom gradu. Hamburg je poznat po mnogo stvari, ali ga turisti ponajviše pamte po tome što je ne samo drugi najveći grad u Njemačkoj, najveća luka Njemačke i jedna od najvažnijih europskih, važno prometno središte, nogometnom klubu HSV-u, itd. Hamburg nazivaju i zelenom metropolom Europe, a poznat je kao i hanzeatski grad. U samoj Njemačkoj Hamburg je poznat kao grad vrlo poželjan za život, poznat je po modi i dizajnu i svakako jedan od najzanimljivijih njemačkih gradova. Panoramski razgled grada, slobodno vrijeme u središtu grada i smještaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Češkoj preko Leipziga, grada glazbe i umjetnosti, a nazivaju ga i gradom heroja i lijepih nota. Razgled gradskog središta i slobodno vrijeme za šetnju i kavu. Predlažemo da popijete kavu u drugoj najstarijoj kavani u Europi! Ili kušate poznati sladoled koji se prodaje u slastičarnici Eisdiele Pfeifer koja još uvijek ima interijer isti kao i 1953. godine, s istim podovima, stolicama, boja i dizajna. Nastavak putovanja prema Pragu u popodnevnim satima. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Noćenje.

Doručak. Odlazak iz hotela. Razgled grada sa službenim gradskim vodičem: Hradčany - katedrala sv. Víta - Malá Strana - Karlov most - Staroměstské náměstí. Slobodno vrijeme za osobne programe ili ručak u tipičnoj češkoj pivnici. Odlazak iz Praga u poslijepodnevnim satima. Nastavak puta kroz Češku. Put se nastavlja dalje kroz Austriju prema Beču, Grazu i Sloveniji. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje unutarnju jednokrevetnu kabinu na brodovima): 3.190 kn
Doplata za dvokrevetnu unutarnju kabinu po osobi (svi polasci): 590 kn
Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi (svi polasci): 2.990 kn
TROKREVETNA SOBA/KABINA NA OVOM PROGRAMU NA UPIT!
Doplata za pet večera u Skandinaviji na svim polascima (2 večere u 3 slijeda u švedskim hotelima i 3 vrlo bogate buffet večere na brodovima sa skandinavskim i morskim specijalitetima): 1.330 kn Preporučujemo!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, pratitelja, prijevoz brodovima prema programu, pristojbu za prijelaz mosta Oresund, 3 noćenja u hotelima 3/4* u Njemačkoj u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom: 1 noćenje u hotelu 4* u Dresdenu, 1 noćenje u hotelu 3 sup* u Rostocku i 1 noćenje u hotelu 3* u Hamburgu, 2 noćenja u Švedskoj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom: 1 noćenje u hotelu 3* u gradu Malmö i 1 noćenje u hotelu 3* u Karlstadu (na polasku 15.8. u Charlottenbergu); 1 noćenje u Češkoj u Pragu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s buffet doručkom; 3 noćenja na velikim putničkim brodovima u četverokrevetnim unutrašnjim kabinama tuš/WC na osnovi noćenja sa skandinavskim buffet doručkom: 1 noćenje na brodu Stockholm-Turku, 1 noćenje na brodu Turku-Stockholm, 1 noćenje na brodu Oslo-Frederikshavn (na polasku 15.8. linija je Oslo-Kopenhagen); prijevoz dnevnim brodovima Puttgarden-Rödby i Rödby-Puttgarden, razgled Praga sa službenim gradskim vodičem, sve razglede prema programu, boravišne pristojbe te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENE: Molimo Vas da OBAVEZNO prilikom rezervacije aranžmana date sljedeće podatke: datum rođenja i državljanstvo. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika. Skandinavski brodski prijevoznici zadržavaju pravo odbijanja ukrcaja na brod putnika čije podatke nemaju.
Preporučuje se uzeti za prtljagu jedan veći kofer/torbu i jednu manju torbu za noćenje na brodovima u kabinama. Prilikom rezervacije putnici su dužni dati sljedeće podatke: datum rođenja i državljanstvo (podaci su potrebni za brodske liste putnika). Sve brodske kabine udobno su opremljene s krevetima na kat ili na istom nivou ovisno o tipu broda, manjim ormarom ili prostorom za prtljagu, toaletnim stolićem, ogledalom, internim telefonom, ozvučenjem s glazbom, ventilacijom, ručnicima, posteljinom, kupaonicom s WC-om, umivaonikom i tušem. Unutarnje kabine na nižim su brodskim katovima, dok su vanjske kabine na srednjim ili višim brodskim katovima s prozorom i pogledom na more.
Brodski prijevoznici rezerviraju pravo izmjene satnice brodova.
Trokrevetne sobe/kabine kao pomoćni treći krevet nude ležaj na razvlačenje koji je vrlo često neadekvatnih dimenzija. Iz tog razloga takav tip soba NE PREPORUČUJEMO!

VALUTE NA PUTOVANJU: U Njemačkoj i Finskoj službena valuta je euro. U Švedskoj, Danskoj, Norveškoj i Češkoj službena je valuta kruna tih zemalja. Ove valute moguće je nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja ili tijekom samog putovanja na brodovima i u mjenjačnicama na kopnu. Svi iznosi preostali u jednoj valuti mogu se mijenjati u drugu valutu tijekom putovanja.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.