Putom svile kroz 3 stana

cijena na upit

grupno putovanje

12 dana / 10 noćenja

termin: 2.6.2019. – 12.6.2019.

Pošalji upit

Put svile doziva prizore karavana i kolone pretovarenih deva što se kreću prašnjavim putem prelazeći prostranstva Azije. Više od tisuću godina bio je najvažnija i najpoznatija trgovačka ruta na svijetu, kojom se nije prevozila samo svila već sve vrste egzotične robe. Doprinio je i širenju brojnih ideja i vjerovanja koja su oblikovala osnove civilizacije, od kotača do velikih vjera - budizma, islama i kršćanstva. Ovo putovanje je namjenjeno onima koji nisu posjetili ovaj dio puta svile , pomalo zaboravljenog i izvan utabanih ruta putovanja. Stoga vas pozivamo, da nam se pridružite i krenete putem karavana kroz Tadžikistan, Kazahstan i Kirgistan.

Put svile doziva prizore karavana i kolone pretovarenih…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Polazak iz Zagreba i uz presjedanje let prema Tashkentu. Dolazak u Tashkent u noćnim satima. Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Noćenje.

Nakon doručka vožnja (80 km) prema graničnom prijelazu s Tadžikistanom (Oybek) gdje ćemo se susresti s tadžikistanskim vodičem. Potom nastavak vožnje prema Khodjentu, gdje ćemo se po dolasku smjestiti u hotel. Potom krećemo u razgled grada. Posjetit ćemo razne fascinantne građevine - razgled stare tvrđave i muzeja, džamije šekia Muslohiddina te bazara Panjshanbe. Noćenje.

Nakon doručka duža vožnja (300 km) do Pendjikenta, a po dolasku smještaj u gostinjskoj kući. Potom obilazak starog Pendjikenta (5 - 6. st.n.e.), medrese i džamije Olim Dodhoa, tržnice te posjet muzeju Rudaki. Predlažemo opcionalno prezentaciju folklora u lokalnoj gostinjskoj kući – uz nadoplatu. Noćenje.

Nakon doručka povratak prema Uzbekistanu, prijelaz granice i vožnja prema Tashkentu (380 km). Noćenje.

Danas nas čeka još jedna duga vožnja (240 km). Po ulasku u Kazahstan sastanak s vodičem koji će nas pratiti kroz Kazahstan i Kirgistan. Prvo ćemo se zaustaviti da bi razgledali Chymkent, a zatim nastaviti vožnju prema Aksu Jabagly, najstarijem prirodnom rezervatu Središnje Azije, smještenom u sjeverozapadnom dijelu planinskog lanca Tian Shan. Moguće je prošetati tjesnacom, a zatim odlazak u gostinjsku kuću i noćenje.

Danas prelazimo granicu između Kazahstana i Kirgistana. Čeka nas duga vožnja prema Bishkeku (400 km), kirgiškoj prijestolnici. Ovisno o vremenu dolaska možemo krenuti u kratki obilazak grada, a zatim opcionalno predlažemo predstavljanje kirgiškog folklora – uz nadoplatu. Noćenje.

Izlet u kanjon Ala Archa. Ala-Archa je planinski nacionalni park na planini Tian Shan, utemeljen 1976. Ovo je savršeno mjesto za provesti dan u šetnji klancem. Ova regija obiluje planinarskim stazama i vrhovima od 4.000 do 4.875 m nadmorske visine. Nakon prvog dijela dana provedenog u parku u popodnevnim satima povratak u Bishkek. Tu ćemo posjetiti povijesni muzej i prošetati središtem grada od glavnog trga do tržnice Osh. Noćenje.

Nakon doručka krećemo prema tornju Burana smještenom 10 km južno od Tokmoka. Toranj je ostatak drevnog grada Balasaguna kojeg su krajem 10. st. utemeljili Karahanidi. Nedaleko tornja Burana organizirat ćemo igre Kok boru, natjecanje između dva tima odličnih jahaća koji se na konjima bore da što prije dohvate kozu (imitacija). Ime Kok boru znači „sivi vuk“, a potječe iz davnina kad su čopori stoke boravili na ispaši bez skloništa tokom cijele godine, zbog čega su stalno bili izloženi napadima vukova. Danas se umjesto vukova koriste imitacije koza. Potom odlazimo na ručak do lokalne Kirgiške obitelji koji će nam poslužiti tradicionalno Kirgiško jelo (opcionalno) . Nakon ručka vožnja do tjesnaca Boom gdje ćemo vidjeti demonstraciju lova orlovima. Lov s ovim veličanstvenim pticama još od davnina je duboko ukorijenjen među lokalnim nomadskim plemenima, a Kirgistanci su jedni od rijetkih ljudi koji su ovu tradiciju uspjeli sačuvati. Proces treniranja orlova vrlo je zahtjevan, ali i neobično zanimljiv. Povratak u Bishkek. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.

Danas nas čeka prijelaz granice između Kirgistana i Kazahstana. Vožnja do Almatija (cca 350 km) i po dolasku obilazak grada. Posjetit ćemo Središnji muzej i Muzej kazaških instrumenata te prošetati od glavnog trga do parka Panfil. Moguće je organizirati i opcionalno predstavljanje kazaškog folklora - uz nadoplatu. Potom prijava u hotel i noćenje.

U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke i let za glavni grad Kazahstana , Astanu. Nakon slijetanja razgledat ćemo grad, povijesnu jezgru, , džamiju Sultana Khazreta te se vozeći liftom uzdići do vrha spomenika Astana - Baiterek, te obići Piramidu mira. Nakon ručka ( opcionalno ) odlazimo do shopping centra Khan Shaty kojeg krasi zanimljiva arhitektura i mnogi zanimljivi sadržaji unutar centra. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

Ovisno o redu letenja transfer do zračne luke i povratak kući. Dolazak u Zagreb se očekuje u jutarnjim satima

Cijena uključuje:
­-  povratnu zrakoplovnu kartu od Zagreba do Ashgabata i od Astane do Zagreba
­ -  smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3 i 4 zvijezdice i gostinjskim kućama  obroke kako je navedeno u programu (D=doručak, R=ručak, V=večera)
­-  sav prijevoz i transferi A/C vozilom
­ -  noćni vlak na relaciji Almaty - Astana
­-  ulaznice za muzeje i parkove prema programu
­ -  razgledavanje prema programu
­ -  loklano vodstvo na engleskom jeziku za razgledavanja prema programu
­ -  pratitelja putovanja iz Hrvatske za minimalno 10 putnika
­-  troškove pripreme i organizacije putovanja
­ - jamčevina (broj police 1501-00000479) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00033974) kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group 
 

Cijena ne uključuje:
­-  zrakoplovne takse u iznosu od 2.000 kn
­ -  obroci koji nisu navedeni (nadoplata za večere: 6 večera – 800 kn)
­ -  vize i troškovi ishodovanja viza (vize su potrebne za Uzbekistan i Tadžikistan) –cijene mogu varirati do trenutka putovanja jer se regulative često mijenjaju
­ -  e-vizu za Tadžkistan: 350 kn (moguće ju je izraditi putem interneta)
­ -  folklorne programe u Kirgistanu, Tadžikistanu i Kazahstanu
­ -  vizu za višekratni ulaz u Uzbekistan: 350 kn
­ -  eventualne naknade za snimanje fotoaparatom i videokamerom
­-  nadoplata za jednokrevetnu sobu u iznosu od 1200 kn
­ -  nadoplata za 10 - 14 putnika u iznosu do 850 kn
­-  napojnice za lokalne vodiče i vozače (cca 5 eura po danu po putniku)
­ -  putno osiguranje (preporučujemo)
­ -  pića uz obroke i osobne troškove kao što su telefonski razgovori, korištenje videokamere i sl.
­-  troškovi osobne prirode

Napomena: Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije. Zadržavamo pravo promjene cijene u slučaju porasta kalkulativnih troškova ili tečaja, kao i pravo korekcije cijene ili otkazivanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba.Mogućnost obročnog plaćanja putem kreditnih kartica (Amex i Diners).Cijene su izražene za plaćanje u gotovini i za minimalno 15 putnika.

 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.