Rajski otok Madeira

cijena na upit

grupno putovanje

5 dana / 4 noćenja

termin: putovanje u pripremi

Pošalji upit

Dobrodošli na Madeiru - otok vječnog proljeća na Atlantiku!

Dobrodošli na Madeiru - otok vječnog proljeća…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Sastanak putnika i polazak autobusa (doplata) prema Veneciji u ranim jutarnjim satima (detalji polaska u završnoj obavijesti). Let zrakoplovom TAP Portugal za Lisabon na liniji TP 867 u 13:30 sati. Dolazak u Lisabon u 15:35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom TAP-a za Funchal, glavni grad otoka Madeire u 16:55 sati. Dolazak na Madeiru u 18:40 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Slobodna večer za šetnju Funchalom. Noćenje

Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i pratiteljem: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava, itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke sa svih strana svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421. godine, za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Noćenje.

Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s mjesnim vodičem, na otkrivanje ljepota obale Madeireb (doplata prilikom rezervacije aranžmana): ribarsko selo Camara de Lobos, poznato po terasastim nasadima banana i vinove loze, seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu - rt Cabo Girão, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala - slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske - Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Stanka za ručak (uključen u cijenu). Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva - prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Povratak u Funchal. Noćenje

Doručak. Dan za uživanje i odmor. Preporučujemo poludnevni izlet do vrha Pico Barcelos s prekrasnim pogledom na zaljev i planinske vrhunce (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama s pogledom na „dolinu opatica“ Cural des Freiras, gdje su se one u 16. st. skrivale od gusara. Zaustavljanje u selu Monte, šest kilometara od središta grada, gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro-Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine na dan Velike Gospe 15.8. Mogućnost spuštanja drvenim koritima-sanjkama (poznata turistička atrakcija, plaćanje na licu mjesta) do doline. Nastavljamo prema Eirra do Serrado otkud se pruža jedan od najljepših pogleda na otok. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za uživanje na Madeiri. Noćenje.

Rani transfer na aerodrom (rani kontinentalni doručak u hotelu). Let za Lisabon u 8:55 i nastavak leta iz Lisabona prema Veneciji. Po dolasku u Veneciju u 16:30 organizirani autobusni prijevoz do Zagreba (doplata).

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

  • prijevoz zrakoplovom Venecija-Lisabon-Funchal-Lisabon-Venecija 
  • pratitelja
  • smještaj u hotelu 3/4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 4 noćenja s doručkom
  • transfere od/do zračne luke u Funchalu
  • poludnevni razgled grada u Funchalu
  • ulaznicu za Botanički vrt u Funchalu
  • ručak na cjelodnevnom izletu 3. dan
  • službenog gradskog vodiča na Madeiri
  • sve izlete prema programu
  • troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

  • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe u iznosu 1.190 kn
  • nadoplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu 1.290 kn
  • doplatu za povratni transfer Zagreb - Venecija - Zagreb u iznosu od 590 kn
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje
  • putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi


NAPOMENA:

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

SOBA S POMOĆNIM KREVETOM NA UPIT!

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja TAP Portugal objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.