Rim City Break

cijena na upit

grupno putovanje

4 dana / 3 noćenja

polasci na upit

Pošalji upit

Provedite s nama 4 nezaboravnih dana u Vječnom gradu - Rimu! Uživajte u gradu koji je živući spomenik kulture, popijte capuccino na Španjolskim stubama ili se počastite šopingom u jednoj od najpoznatijih šoping ulica - Via del Corso. Prošećite se kroz Forum i doživite veličinu Vatikana i njegovih skrovitih kutaka. Bez obzira na to jeste li bacili novčić u fontanu Di Trevi u ovaj grad ćete se sigurno poželjeti vratiti!

Provedite s nama 4 nezaboravnih dana u Vječnom gradu…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa OU380 za Rim 14:35 sati s međuslijetanjem u Split. Dolazak u Rim u 17:10 sati. Transfer do hotela. Smještaj u sobe i kraći odmor. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do trga Piazza di Spagna, popularnom sastajalištu Rimljana uz barokne stepenice i uličice pune trgovina i slatkih kavana, ovjekovječene u mnogim poznatim filmovima i poprište rimskog godišnjeg modnog showa. Ispod trga nalazi se jedna od najpoznatijih modnih ulica na svijetu, Via Condotti, gdje su smješteni dućani najpoznatijih modnih dizajnera i dizajnera nakita. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak. Razgled grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju službenog gradskog vodiča: Forum Romanum, srce starog Rima, oko kojeg se odvijao sav gradski život u vrijeme carstva - slavoluk Septima Severa i Titusa - Via Sacra - Vestalski hram - Koloseum ili “Flavijev amfiteatar”, najpoznatiji amfiteatar iz perioda rimskog carstva koji je u svoje doba mogao primiti 50.000 gledatelja - Kapitol, jedan od sedam slavnih rimskih brežuljaka čiji je današnji izgled osmislio Michelangelo - Trajanov stup, trijumfalni stup na Trajanovom forumu podignut u čast njegove pobjede nad Dačanima - trg i palača Venezia - spomenik kralju Vittoriju Emmanuelu II - Panteon, “Hram svih bogova” iz perioda cara Hadrijana, jedan od najslavnijih rimskih spomenika koji je više puta uništavan i obnavljan, nekoć najveća svjetska crkva - Piazza Navona, Rimljanima možda najdraži rimski trg, trg kojeg je konstruirao Bernini na mjestu starorimskog hipodroma - barokne fontane - Fontana di Trevi, najslavnija rimska Fontana i mjesto gdje je 1960. Fellini snimio scenu s kupanjem Anite Ekberg. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Doručak. Odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja do Vatikana, najmanje svjetske države, razgled: Trg sv. Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova sa slavnom Berninijevom kolonadom - Bazilika sv. Petra, najvažnija od svih kršćanskih crkava, sagrađena u 16. st. na mjestu prethodne ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape - tvrđava Sant Angelo uz Tiber, nekad mauzolej cara Hadrijana, a poslije papinska rezidencija i zatvor u kojem je jedno vrijeme bio zatočen i Giordano Bruno (u Puccinijevoj glasovitoj opera Tosca junakinja se baca sa zidina te tvrđave!) - obala Tibera - Palača pravde. Slobodno poslijepodne za kupovinu, posjete muzejima, šetnju lijepim baroknim trgovima bogato ukrašenim fontanama i crkvama ili za osobne programe. Navečer preporučujemo odlazak u rimsku četvrt Trastevere, mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama i umjetničkom ozračju, šarmantan dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Noćenje.

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku. Na putu prema zračnoj luci posjet crkvi sv. Pavla izvan zidina, bogato ukrašenoj mozaicima koja se nalazi na mjestu jedne od najvažnijih rimskih bazilika i navodno mjesto ukopa sv. Pavla. Vožnja do rimske katedrale (sjedišta rimskog biskupa) crkve sv. Ivana Lateranskog i posjet bogato ukrašenoj crkvi iz doba baroka, čiji su najstariji dijelovi iz 4. stoljeća. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU381 za Zagreb preko Splita u 18:00 sati. Dolazak u Zagreb u 20:35 sati.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

  • prijevoz zrakoplovom Zagreb/Split-Rim-Split/Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • voditelja putovanja
  • smještaj u hotelu 4* (talijanska kategorizacija) u Rimu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom
  • transfer od/do zračne luke u Rima 
  • razglede pješice i javnim prijevozom uz voditelja putovanja
  • službenog gradskog vodiča za razgled grada 2. dan programa
  • troškovi organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

  • doplatu za boravišnu pristojbu u Rimu 6 eur po noćenju
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
  • karte javnog prijevoza
  • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA /prema stanju u lipnju 2018., moguće promjene: 

  • Galerija Borghese 13 € (besplatno EU državljani mlađi od 18) + 2 € obavezna rezervacija
  • Koloseum, Forum i Palatinska galerija 12 € (besplatno EU državljani mlađi od 18)
  • Vatikanski muzeji i Sikstinska kapelica 17 € (predlažemo online kupovinu ulaznica na web stranici muzeja: 17 € + 4 € za rezervaciju)
  • kupola bazilike sv. Petra 8 € liftom
  • 6 € stubištem
  • Kapitolski muzeji 12 €      

Cijena za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: - 150 kn

SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM ZA ODRASLU OSOBU NA UPIT!

Također, najavljeno je uvođenje naplate ulaznice za Pantheon od rujna 2018. O točnom datumu i iznosu cijene ulaznice u ovom trenutku nemamo informaciju.

NAPOMENA: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Rimu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u listopadu 2018. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 18

Rim (talijanski i latinski: Roma) je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale, gdje se nalazi okrug Ostia Antica. Najniža visina grada je 13 metara (na Piazzi del Popolo), a najviša 120 metara (Monte Mario). Najstariji muzeji u Rimu su Kapitolski muzeji iz 1471. godine, koji se nalaze na Kapitolu te koji, uz Vatikanske muzeje, sadrže najveće i najvažnije umjetničke kolekcije u gradu...
 

 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.