Romantični jug Italije - Napulj, Pompeji, Capri i Sorrento

od 3.290,00 kn / po osobi

grupno putovanje

4 dana / 3 noćenja

polasci u pripremi

Pošalji upit

Italija, zanosna zemlja velikih proturječja, u sebi skriva mnoge dragulje. Jedan od takvih je jug Italije: rijetko gdje kao u ovom programu možete uživati u kontrastima bučnog i živahnog Napulja, mitskih Pompeja, mondenog Caprija i veličanstvenog Vezuva… čarobni jug zemlja je agruma, maslinika i vinograda, spektakularno lijepa… nove uspomene iz božanstvene, neodoljivo privlačne i drugačije Italije čekaju ovaj na Vas!

Italija, zanosna zemlja velikih proturječja, u sebi…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do obližnje zračne luke Ljubljana (po želji uz doplatu) ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let posebnim zrakoplovom u Napulj. Po slijetanju u Napulj slijedi ukrcaj u autobus i razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti. Treći talijanski grad po veličini nakon Rima i Milana, glavni grad talijanske pokrajine Campanije, smjestio se u podnožju mitskog Vezuva, na obali Tirenskog mora i s pogledom na zaljev kojem je dao ime. Uz tipične asocijacije koje se vežu uz Napulj – pizza, kaos u prometu, Camorra, itd. - mi bismo ipak dodali da je on sve to, ali Napulj je i grad kulture i umjetnosti, s poviješću dugom tri tisućljeća zbog čega je povijesno središte grada na popisu UNESCO-a. Tipični talijanski grad koji živi 24 sata dnevno, šaren, bučan, ponegdje pohaban, ali slobodan i beskrajno šarmantan, Napulj će vas sigurno osvojiti! U poslijepodnevnim satima vožnja prema hotelu, smještaj i noćenje.

Doručak. Nakon doručka cjelodnevni izlet na Vezuv i mitske Pompeje. Vezuv je slavni Goethe nazvao »vrhom pakla koji se diže iz raja«. Ovaj je vulkan davno prije, erupcijom potpuno uništio i pepelom prekrio rimske gradove Pompeje i Herculaneum. Vožnja autobusom prema vrhu Vezuva do točke od kuda ćemo zadnji uspon proći pješice. Očekujte veličanstvene poglede na Napulj, zaljev i sorentinsku obalu! Odlazak prema arheološkom čudu, fascinantnim Pompejima (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Zasigurno jedno od najzačudnijih mjesta u Italiji, ako ne i šire, povijest Pompeja proteže se daleko u prošlost, ali ono po čemu su postali svjetski poznati jest trenutak koji je formalno uništio svaki trag života u tom mitskom mjestu: riječ je o kobnoj erupciji Vezuva u kolovozu 79.g.n.e. Užareni komadi stijena, smrtonosna pjena i plin uništili su naselje u roku od nekoliko sati. No istodobno je pepeo koji je u sloju od nekoliko metara prekrio grad ostavio odlično sačuvanim naselje za generacije daleko u budućnost. I tako su Pompeji otkriveni nakon zamalo 1700 godina da bi danas bili jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svijetu. Razgled s lokalnim vodičem. Povratak u hotel, noćenje.

Doručak. Dan je predviđen za istraživanje i uživanje u Sorrentu. Predlažemo izlet na slikoviti otok Capri. Njegova privlačnost bila je poznata i Rimljanima, car August i potom Tiberije ovdje su ljetovali, tj. provodili umirovljeničke dane. U drugoj polovici 19. stoljeća ovaj prelijepi otok bujne vegetacije postao je omiljeno odredište mnogih europskih umjetnika, književnika i slikara, a sredinom 20. stoljeća Capri se pretvara u najprivlačnije ljetovalište svjetskog jet-seta (npr. Capri je bio omiljeno mjesto za odmor Jackie Kennedy koja je na Capri često dolazila. Ljetovanja na Capriju ostavila su traga i u svjetskoj modi – poznate su capri sandale za koje je zaslužna upravo Jackie O., odnosno capri hlače koje je planetarno poznatima učinila legendarna holivudska kostimografkinja iz zlatne ere Hollywooda, Edith Head. „Dragulj Mediterana“, taj maleni otočić prepun pozitivne energije i danas je jedno od najpopularnijih mjesta za odmor na Mediteranu. Svojim ozračjem profinjenosti i bogatstva otok Capri izdvaja se među mnogima, a spektakularna je raskoš njegovog bilja, boja i mirisa! Poznati talijanski modni dvojac, Dolce i Gabbana, izjavili su na otoku tijekom svoje revije prije nekoliko godina: „Na Capriju žena ne živi sezone. Ona živi život, ljubav i strast.“ Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem, brojnim puteljcima. Po želji možete se prijaviti na fakultativni izlet po otoku tijekom kojeg ćete razgledati mjesto Anacapri i Villu San Michele, jednu od najpoznatijih atrakcija na otoku koja oduševljava svakog posjetitelja zbog svojih lijepih vrtova i prekrasnih pogleda. Predlažemo i vožnju žičarom do vidikovca s kojeg se pruža izvrstan pogled na Faraglioni, 100 m visoke stijene u more, te odlazak do poznate Plave špilje. Povratak u hotel, noćenje.

Doručak. Poslije doručka, slobodno vrijeme za kavicu, ukusnu napuljsku pizzu ili kupovinu! Prijevoz do zračne luke od kuda slijedi let prema Ljubljani. Po dolasku u Ljubljanu mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

Cijena uključuje:
- cijena aranžmana za min. 45 putnika
- let posebnim zrakoplovom
- 3 noćenja s doručkom u hotelima 3*
- vanjske razglede prema programu
- prijevoze prema programu
- pratitelja (slovenski vodič)
- organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
- obavezna doplata zrakoplovne pristojbe 870 kn
- doplata na licu mjesta: boravišna pristojba u hotelu cca 3 €/noć
- doplata za manji broj putnika (min. 35 putnika) 230 kn

Popusti:
- dijete 2 do 12. god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 15 %

Doplate po želji prilikom rezervacije:
- povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn/osoba 
- jednokrevetna soba 460 kn
- 3x večera u hotelu: 270 kn
- izlet na Capri: 460 kn – min. 15 osoba (u cijenu uključen prijevoz do luke, prijevoz brodom, autobusni prijevoz otokom, vođenje) 

Doplate po želji tijekom putovanja:
Vezuv 10 €
- Pompeji arheološko nalazište 13 € + obavezno lokalno vođenje otprilike 5-7 €/osoba
- ostale moguće ulaznice po želji 

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja