Šri Lanka i Maldivi

cijena na upit

uključene avio pristojbe i izleti

10 dana / 8 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Ovaj otok često nazivaju biserom u srcu Indijskog oceana. Na ovom putovanju upoznat ćete otok bogat poviješću, kulturom, legendama i prekrasnim krajolicima - Šri Lanku. Vodimo vas u glavni grad  Colombo gdje ćete imati priliku vidjeti hramove, šaroliku tržnicu i mnoge druge atrakcije. Posjetit ćete utočište slonova, plantažu čaja i romantični Kandy. Uživajte u mirisima dok posjećujete muzej čaja i botanički vrt. Nakon razgledavanja Šri Lanke odlazite na Maldive, na uživanje na plaži i potpuno opuštanje.

Ovaj otok često nazivaju biserom u srcu Indijskog…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

Šri_Lanka_i_Maldivi.png

 

Po dolasku u Colombo čeka vas privatni prijevoz i transfer u Dhambullu. Na putu posjet Pinnawala sirotištu slonova i Hramu Ethugala. Hram Ethugala sagradio je kraj Suratissa i zapravo je riječ o hramu-kripiti koja obiluje prekrasnim kipovima i freskama u stilu kraljevstva Kandy. Po dolasku u Dhambullu smještaj i noćenje.

Poslije doručka u hotelu, posjet Dambulla Pećini Hramu. Hram se nalazi u kompleksu od 5 spilja u kojima se mogu vidjeti slike Bude, razne slike na zidovima spilja koje datiraju još iz 2 st.pr.Kr. Hram se još naziva i „Golden Rock Dambulla Temple“. Slijedi odlazak u Kandy sa stajanjem na putu u Mataleu. Tamo ćete posjetiti Spice Garden tj. Začinski vrt i prekrasna hram Muthu Amman. Začini se većinom uzgajaju u kućnim vrtovima (kao obiteljska gospodarstva) i ne koriste samo za začinjavanje hrane veći za medicinu i kozmetiku. Ručak u lokalnom restoranu. Polazak za Kandy. Sri Dalada Maligawa ili Hram relikvije svetog zuba je budistički hram u gradu Kandy, Šri Lanka. Nalazi se u kompleksu kraljevske palače bivšeg kraljevstva Kandy, koje u sebi drži relikviju zuba Buddhe. Noćenje u Kandyju.

Nakon Vašeg doručka u hotelu, prvo ćemo posjetiti Upper Lake Drive odakle se priža prekrasan pogled na okolicu i posjetit ćemo Kraljevske botaniče vrtove sa preko 500o različitih vrsta bilja i Muzej dragog kamenja, još jedna od znamenitosti po kojima je poznata Šri Lanka. Jedan od najvećih safira na svijetu koji danas pripada britanskoj kruni, izvađen je na otoku. Slijedi transfer do Nuwara Eliya. Na putu, posjet tvornici čaja i plantaži gdje možete vidjeti svijetski poznati "Ceylon Tea" i njegovu proizvodnju. Nuwara Eliya (Grad svijetala) je grad resorta u središnjem planinskom lancu Šri Lanke. Sa svojom ljekovitom klimom, očaravajućim pogledima na doline i polja. Nuwara Eliya, još je poznata i kao "Mala Engleska", bila je omiljena destinacija Britanaca koji su taj resort pokušali pretvoriti u tipično englesko selo. Pošta u opeci, klub na brijegu koji podsjeća na country clubove, sa slikama lova, postavljenim trofejima lova i ribolova te svojim striktnim večernjim dress kodom priziva nostalgiju kolonijalnog britanskog Ceylona. Noćenje u Nuwara Eliya

Nakon doručka u hotelu, obilazak grada u komercijalnom i trgovačkom glavnom gradu Šri Lanke. Glavna luka Šri Lanke u Colombo te povezujuća Pettah, lokalni bazaar. Posjetit ćete također budističke hramove, hindu hramove, džamije, povjesnu Wolfendhal crkvu, rzsidencijale dijelove gdje možete pronaći kuće imučnih, te Colombo muzej, Badaranaike memorijalni internacionalni konferencijski centar, stara viječnica u Galle, Folk Art centar, galerije s umjetninama, parkovi, trg neovisnosti te ODEL renovirani trgovački centar. Noećenje u Colombu.

Nakon odjave iz hotela slijedi transfer do zračne luke i polazak za rajsko otočje Maldivi. Smještaj sa uslugom punog pansiona u Water Bungalow. Uživajte u ljepotama i raznim vodeno-morskim uzbuđenjima.

Uživanje u ljepotama Maldiva i raznim vodeno-morskim uzbuđenjima.

Uživanje u ljepotama Maldiva i raznim vodeno-morskim uzbuđenjima.

Uživanje u ljepotama Maldiva i raznim vodeno-morskim uzbuđenjima.

Doručak. Odjava iz hotela i transfer u zračku luku na let za Zagreb. Sretan put!

Dolazak u zagrebačku zračnu luku ovisno o redu letenja. kraj putovanja.

Cijena uključuje:

  • Zrakoplovni prijevoz na relacijama Zagreb – Šri Lanka – Maldivi – Zagreb

  • Zrakoplovne pristojbe 

  • 4 x noćenje na Šri Lanci, usluga noćenja s doručkom u hotelima 4*

  • transport klimatiziranim vozilima prema programu sa vozačem koji priča engleski jezik

  • ulaznice za: Dambulla Cave Temple, Kandy Temple of the Relic Tooth, Pinnawala utočište za slonove, Kraljevske botaničke vrtove, Kandy kulturnu predstavu

  • 4 x noćenje u Sun Island Resort & Spa 4*, u Water Bungalowu, s uslugom punog pansiona

  • Troškove pripreme i organizacije putovanja

  • Jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

  • ishođenje vize za Šri Lanku

  • viza za Maldive se plaća pri izlasku (25$)

  • Fakultativne izlete i ulaznice za objekte koji nisu navedeni u ponudi

  • Ishođenje vize za Šri Lanku

  • Obroke i pića koja nisu navedena u programu putovanja

  • Troškove osobne prirode

  • Napojnice vodičima i vozačima

  • Sve što nije navedeno u programu putovanja

  • Dozvole za snimanje kamerom i video kamerom

  • Ulaznice koje nisu navedene u cijena uključuje

  • Zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.