Vijetnam i Kambodža

od 18.660,00 kn / po osobi

uključene avio pristojbe i izleti

12 dana / 11 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Kambodža zemlja bogate i tragične povijesti, zemlja poznata po gostoljubivosti i osmjesima lokalnog stanovništva. Posjetit ćete glavni grad Phnom Penh, a nakon toga najpoznatije i najčudesnije ruševine Azije, hramove Angora, središte Kmerskog carstva od 9. do 15. stoljeća. Poslije Kambodže odlazite u Vijetnam, zemlju gdje ćete upoznati prekrasne gradove, bijele plaže i očaravajuće krajolike. Vodimo vas na plutajuću tržnicu na delti rijeke Mekong, u posjet veličanstvenim pagodama, a za vas smo pripremili i jedno noćenje na brodu. Imat ćete priliku vidjeti mnoge svjetski značajne kulturne spomenike, vidjeti orijentalni stil života, kupovati na lokalnim tržnicama i kušati odlična autohtona jela. Uživajte u posjetu dviju zemalja koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim, a sjećanja i dojmovi s ovog putovanja pratit će vas još dugo nakon povratka doma. 

 

Kambodža zemlja bogate i tragične povijesti, zemlja…
[Više]
Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Polazak iz zračne luke u Zagrebu prema Kambodži.

Prilikom dolaska u Phnom Penh, dočekat će vas vodič na engleskom jeziku i prevesti od zračne luke do vašeg hotela (11 km, cca 20 min) na check in. Nakon kraćeg odmora krenite u otkrivanje prekrasnog Phnom Penh-a na jedinstven i zabavan način, vaš prijevoz bit će prijevozno sredstvo „Cyclo“. Obići ćete Kraljevsku palaču, vidjeti Srebrnu pagodu, nazvanu po 5000 srebrnih ploča koje prekrivaju njezin pod. Originalni naziv pagode je Wat Prakeo, hram Smaragdnog Bude, gdje ćete vidjeti zbirku Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Nastavak prema Nacionalnom muzeju koji je sagrađen u Kmerskom stilu. U muzeju se nalazi najveća svjetska zbirka Kmerske umjetnosti, arheoloških i religijskih artefakata, preko čak 5 000 izložaka, a na krovu muzeja se nalazi velika nastamba šišmiša. Obilazak se završava na brdu u hramu Phnom, mjestu gdje je osnovan grad. Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka, čeka vas transfer od hotela do zračne luke Phnom Penh, kako bi stigli na avion za Siem Reap. Prilikom dolaska u zračnu luku Siem Reap, dočekat će Vas pratnja i prevesti do hotela na check in. Popodne krećete u posjet hramovima Angkor, povijesnom gradu Angkor Thom. Angkor Thom je bio glavni grad velikog Kmerskog carstva. Grad je omeđen zidovima visine 8 metara, a dugim 4 km, čineći tako savršen kvadrat. U grad se ulazi kroz Južna vrata, impresivna kamena vrata u kojima su ugravirani slonovi i 4 diva. Na ulazu sa svake strane nalazi se 54 Bogova i demona koji drže svetu Naga zmiju. Odavde se nastavlja prema hramu Bayon koji se nalazi u samom centru grada. Posebnost ovog hrama su 54 tornja, svaki s 4 lica koja predstavljaju 54 provincije tadašnjeg velikog Kmerskog carstva. Nakon cjelodnevnog uživanja u hramovima, povratak u hotel. Noćenje.

Doručak, nakon kojeg slijedi obilazak grada u specifičnom prijevoznom sredstvu „remork“ (slično kao Tuk Tuk na Tajlandu). Razgled počinje posjetom hramu Ta Prohm, jedinstvenom po tome što je ostavljen kako je i nađen, zarastao u džunglu i stabla, čineći ga tako najživopisnijim hramom od svih hramova u Angkoru. Također ćete posjetiti Budistički hram Banteay Kdei, sagrađen u 12 st. i Srah Srang također znan kao „bazen za obrede“. Povratak u hotel i odmor. Nakon odmora slijedi obilazak najpoznatijeg hrama u Angkoru, Angkor Wat. Sagrađen u ranom 12 st., zidovi hrama su prekriveni hinduističkim reljefima i motivima ugraviranima u kamen. Reljefi prikazuju hinduističku mitologiju i ratove. Angkor Wat je najviše poznat po reljefima preko 2000 plesačica Apsara koji se nalaze na zidovima. Smatra se da je izgradnja hrama trajala oko 30 godina. Danas se slika hrama nalazi na zastavi Kambodže, simbolizirajući duh Kmerskog naroda. Povratak u hotel.

Nakon doručka, slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku, let do grada Ho Chi Minh (Saigon). Dolazak u Saigon, transfer do hotela, do kraja dana slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

Polazak na cjelodnevni razgled grada. Razgledat ćete Cholon, Kinesku četvrt, obići tržnice gdje možete kupiti razne suvenire, a također ćete ići u obilazak Pagode Cantonese Thien Hau, posvećene božici mora. Posjet prvom muzeju tradicionalne Vijetnamske medicine. Povratak u centar gdje odlazite do poznate Ben Thanh tržnice prepune svježeg voća i povrća. Popodne posjet Muzeju rata ili Povijesnom muzeju* (odaberite koji želite posjetiti) i bivšoj predsjedničkoj palači. Prošećite se (vozilo će vam biti dostupno u svakom trenutku) glavnim atrakcijama grada: Stara pošta, ulica Dong Khoi, Hotel Continental, Opera i gradska vijećnica. Povratak u hotel. Noćenje. *Povijesni muzej ponedjeljkom je zatvoren.

Ujutro polazak prema gradu Cai Be na delti rijeke Mekong. Po dolasku ukrcat ćete se na brod i ploveći rijekom posjetiti plutajuću tržnicu. Prodavači rade na rijeci, a neki čak i generacijama žive na rijeci. Proizvodi koji se prodaju objese se na štap ispred broda kako bi kupci mogli bolje vidjeti što se prodaje na određenom brodu. Nakon posjeta plutajućoj tržnici nastavak do kolibe u kojoj se nalazi tvornica rižinog papira i slatkiša od kokosa. Povratak na brod, plovidba do otoka Dong Hoa Hiep. Ručak, tradicionalni specijaliteti ovog kraja. Povratak u grad Ho Chi Minh. Noćenje.

Nakon doručka transfer do zračne luke Tan Son Nhat, let za grad Danang. Po dolasku u Danang transfer do Hoi An, velike Azijske luke iz 17. i 18. stoljeća čija se arhitektura i opušten način života nije promijenio sve do danas. Prošećite se do 400 godina starog Japanskog mosta, a zatim tržnice gdje ćete naići na mnogo interesantnih lokalnih suvenira. Ostatak popodneva slobodno za opuštanje. Noćenje.

Polazak prema gradu Hue, bivšem glavnom gradu Vijetnama. Grobnice i mauzoleji na koje ćete tamo naići otkrivaju zanimljivu prošlost vladara koji su nekada vladali ovim područjem. Vožnja kroz Danang i posjet muzeju Cham, u kojem se nalazi najveća kolekcija Cham skulptura na svijetu. Polazak prema ribarskom selu Lang Co. U mjestu Hue posjetit ćete Kraljevsku palaču, gdje su zadnji vladari bili između 1802 – 1945 godine. Polazak prema Pagodi Thien Mu koja se nalazi na rijeci Perfume. Sagrađena 1601 godine, njen toranj visok 21 metar je centar same pagode, a predstavlja 7 reinkarnacija Bude.

Dan započnite s posjetom tržnici Dong Ba, zatim uzmite „cyclo“ i istražite stari grad do jezera Tinh Tam gdje su se vladari dolazili odmarati. U ljeti je jezero puno cvjetova lotosa, također možete odmoriti i popiti kavu u jednom od mnogobrojnih kafića koji okružuju jezero. Nastavak prema grobnici bivšeg cara Minh Mang's smještenoj u mirnom okruženju vrtova i malih jezera. Odlazak do grobnice Khai Dinh's dizajniranoj u tradicionalnom vijetnamskom stilu s daškom europskog dizajna, što ju čini jedinstvenom na ovom području. Odavde vas čeka transfer do zračne luke Hue, a zatim let do Hanoia. Prilikom dolaska transfer do hotela. Noćenje.

Nakon doručka slijedi 3 i pol sata duga vožnja prema zaljevu Halong. Dolazak na brod kojim ćete ploviti kroz zaljev Hanoi. Ručak na brodu. Popodne slobodno za aktivnosti ili odmor na brodu. Večera i noćenje na brodu u zaljevu Halong.

Uživajte u doručku dok brod plovi kroz predivne krajolike zaljeva. Povratak u luku, te odlazak za Hanoi. Po dolasku u Hanoi posjet „Staroj četvrti“ poznatoj kao „36 ulica“. Prošećite tržnicom Hang Be i oko jezera Hoan Kiem. U kvartu možete naići na tisuće lokalnih radionica i dućana. Na kraju dana predstava lutaka na vodi. Ova vrsta umjetnosti jedinstvena je za Sjeverni Vijetnam, a uprizoruje scene seoskog života i povijesti. Povratak u hotel. Noćenje.

Polazak iz hotela prema hramu Književnosti, prvom Vijetnamskom fakultetu. Fakultet Tu Giam je osnovan unutar hrama kako bi se obrazovali pripadnici elite. Fakultet je postojao nevjerojatnih 700 godina, a njegovi vrtovi i dobro očuvana arhitektura svjedoci su Vijetnamske prošlosti koju i sami možete vidjeti. Posjet pagodi „One Pillar“, ovaj hram je jedan od najpoznatijih hramova u Vijetnamu. U blizini pagode nalazi se mauzolej povijesne očinske figure Vijetnama Ho Chi Minha. Ako će Vam vrijeme dozvoliti krenite prema živopisnom jezeru na kojem se nalazi budistička Pagoda Tran Quoc iz šestog stoljeća, zatim posjet Taoističkom hramu Quan Thanh. Dok čekate transfer do zračne luke Noi Bai imate slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.

Dolazak u zračnu luku u Zagrebu. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
­    - troškove povratnih zrakoplovnih karta na relaciji Zagreba - Phnom Penh - Chiang Mai - Ho Chi Minh -
      Hoi An - Zagreb, sa svim pristojbama 
­    - noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima s 4 zvjezdice (lokalna kategorizacija), 
­    - obroke navedene u programu 
­    - sve transfere, razglede i izlete prema programu u A/C vozilu, privatna usluga
­    - ulaznice za znamenitosti koje posjećujemo
­    - lokalno vodiča/vozača na engleskom jeziku
­    - troškove pripreme i organizacije putovanja
­    - jamčevina putovanja    

Cijena ne uključuje:   
    - putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo)
­    - napojnice za lokalne vodiče i vozače
­    - troškove osobne prirode
    - sve što nije navedeno u programu

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja