Vijetnam i Kambodža

cijena na upit

uključene avio pristojbe i izleti

14 dana / 12 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Posjetite Kambodžu - zemlju bogate i tragične povijesti poznate po gostoljubivosti i osmjesima lokalnog stanovništva. Posjetit ćete glavni grad Phnom Penh, a nakon toga najpoznatije i najčudesnije ruševine Azije, hramove Angora, središte Kmerskog carstva od 9. do 15. stoljeća. Poslije Kambodže odlazite u Vijetnam, zemlju gdje ćete upoznati prekrasne gradove, bijele plaže i očaravajuće krajolike. Vodimo vas na plutajuću tržnicu na delti rijeke Mekong, u posjet veličanstvenim pagodama, a za vas smo pripremili i jedno noćenje na brodu. Imat ćete priliku vidjeti mnoge svjetski značajne kulturne spomenike, vidjeti orijentalni stil života, kupovati na lokalnim tržnicama i kušati odlična autohtona jela. Uživajte u posjetu dviju zemalja koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim, a sjećanja i dojmovi s ovog putovanja pratit će vas još dugo nakon povratka kući.

 

Posjetite Kambodžu - zemlju bogate i tragične povijesti…
[Više]
Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds 878jhhj 87hjhjfd 87hjhjfd 87hjhjfd 87hjhjfd 87hjhjfd uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

vijetnam_kambodza_940x600.png

 

Polazak iz zračne luke u Zagrebu prema Vijetnamu.

Dolazak u Hanoi. Nakon slijetanja slijedi sastanak s vodičem i transfer do hotela. Ostatak dana slobodan za uživanje. Navečer večera dobrodošlice u lokalnom restoranu.

Doručak u hotelu, slijedi posjet mauzoleju Ho Chi Minh gdje ćete čuti sve o arhotekturi i povijesti posljednjeg počivališta revolucionarnog vođe Ho. Odmah prokraj mauzoleja nalazi se njegova rodna kuća kao i pagoda Jednog stupa koja je jedan od najprepoznatljivih simbola Hanoia. Nakon posjete mauzoleju krecete u obilazak jedne od najstarijih pagoda u Vijetnamu – Tran Quoc pagodi koja se nalazi na Zapadnom jezeru. Poslijepodne ćete imati priliku posjetiti Muzej etnologije Hanoi koji će vam pokazati fascinantnu kulturu vijetnamskih plemena. Prošetat ćete kraj jezera Hoan Kiem i uživati u ljepoti hrama Ngoc Son. Zaustavit ćete se u Staroj četvrti Hanoia i slijedi uzbudljiv obilazak na biciklima. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Navečer vas čeka Water Puppet Show jedna od najstarijih tradicionalnioh plesnih izvedbi čiji korjeni sežu u 11. stoljeće. Noćenje u hotelu.

Doručak u hotelu, slijedi izlet u Hoa Lu udaljen 2 sata vožnje od Hanoia. Hoa Lu je nekadašnja prijestolnica Vietnama u kojoj ćete moći vidjeti veličanstvene hramove dinastija Le i Dinh. Nakon posjeta Hoa Lu ukrcaqt ćete se u čamce i uživati u prekrasnoj prirodi i sedrenim barijerama i pećinama Tam Coc. Nakon vodene avanture slijedi povratak u hotel. Noćenje u hotelu.

Odjava iz hotela i odlazak prema zaljevu Halong. Po dolasku, ukrcaj na brod gdje vas čeka piće dobrodošlice uz poslužen ručak dok brod plovi predivnom prirodom zaljeva. Ako vrijeme dopusti možete se popeti 400 stepenica u planinu i uživati u pogledu na zaljev obasjan zalaskom sunca. Noćenje na brodu

Doručak na brodu, uživajte u predivnom pogledu na zaljev i stijene koje ga okružuju. Iskoristite preostalo vrijeme na brodu za posljednje plivanje prije povratka u luku. U luci vas čeka transfer do zračne luke i urkcaj na let za Saigon. Po slijetanju u Saigon čeka vas transfer do hotela. Slobodno vrijeme za uživanje. Noćenje u hotelu.

Doručak u hotelu, slijedi izletu u tunele Cu Chi, pozdemnu bazu Vietkonga za vrijeme Vijetnamskog rata. Tim tunelima dopremalo se oružje, vršili su se transporti robe i ljudstva. Kompleks se proteže na 200 km rukom iskopanih tunela u kojima su se nalazile bolnica i skladišra oružja. Nakon posjeta tunelima na povratku u Saigon ćete vidjeti Palaču ujedinjenja, Muzej rata kao i kolonijalnu četvrt u kojoj se nalazi katedrala Notre Dame, stara pošta i pagoda Thien Hau. Noćenje u hotelu.

Nakon doručka u hotelu idete u posjet plovećoj tržnici Cai Be. Zaustavit ćete se u jednoj od lokalnih radionica rižinog papira i slatkiša od kokosa koje možete probati. Nakon posjeta radionici nastavljate malo dublje kroz kanale u prekrasnu prirodu koja ih okružuje. Tijekom mirne plovidbe posmatrajte seoceta oko vas koja su napravljena od drveta s palminim krovovima i lokalne famere kako love ribu na tradicionalan način. Poslijepodne uživajte u šetnji i svježem voću i povrću dok slušate tradicionalnz glazbu. Iskrcaj je u Vinh Longu i čeka vas transfer do Can Tho. Noćenje u Can Tho.

Nakon doručka u hotelu slijedi posjeti brodom od Ninh Kieu i lagana plovidba rijekom Can Tho, nemojte se iznenaditi gužvama! Polako dolazimo prema Cai Rang plutajućoj tržnici – najvećoj u delti Mekong. Na ovu plutajuću tržnicu dolazi se već ranom zorom. Prozvodi koji se prodaju na tržnici izvješeni su na štapovima bambusa kako bi svi mogli vidjeti o čemu se radi. Uživajte u vožnji kroz tržnicu i njezinoj šarolikoj ponudi koja će impresionirati i one najzahtjevnije! Nakon posjeta tržnici krećete natrag prema gradu Can Tho. Povratak u Saigon. Noćenje u hotelu u Saigonu.

Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku, ukrcaj na let za Siem Rep. Po slijetanju u Siem Rep čeka vas transfer do hotela. Noćenje u Siem Repu.

Nakon doručka u hotelu, krećete na obilazak veličanstvenog kompleksa hramova Angkor. Uživajte u istraživanju hramova ANgkohr Thom, Bayon, Terase Slonova i Terase Kralja Gubavca sa svojim impresivnim rezbarijama u kamenu kao i samog hrama Angkor Vat. Ovo arhitektonsko čudo sagrađeno je u 12- om stoljeću i pokriva područje od 210 hektara. Kroz obilazak promatrajte kako je priroda nadvladala ljudsku snagu. Povratak u Siem Rep. Noćenje u hotelu.

Nakon doručka u hotelu slijedi posjet jezeru Tonle Sap. Na jezeru ćete se ukrcati u brod i krećete u posjet plutajućem selu na jezeru. Nakon posjeta selu, slijedi posjet selu koje se nalazi u okrugu Pouk gdje se proizvodi svila na tradicionalan način. Proces proizvodnje svile će vam pokazati od početka do kraja, od uzgoja dudovog svilca, kuhanja niti svile, tradicionalnog tkanja i bojanja. Imat ćete priliku kupiti svilu u lokalnom dućanu. Na povratku proći ćete jedan od najvećih vodnih rezervoara promjera 2, 3 kilometra Zapadni Baray. Zaustavit ćete se na War Thmey crnoj točki kambodžanske povijesti gdje su se odvila masovna ubojstva za vrijeme vladavine Crvenih Khmera i gdje se danas nalazi memorijalni muezj s kostima žrtava. Slijedi posjet Nacionalnom muzeju Anghora gdje ćete imati priliku naučiti sve o slavnoj civilizaciju Angkora. Naglasak je na kulturnom nasljeđu Zlatnog doba Angkora. Noćenje u Siem Repu.

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku na let za Zagreb.

Dolazak u zračnu luku u Zagrebu. Kraj putovanja.

U cijenu je uključeno:
- Zrakoplovni prijevoz na relaciji Zagreb - Vijetnam - Cambodia - Zagreb
- Zrakoplovni prijevoz unutar Vijetnama i Kambodže
- Zrakoplovne pristojbe
- Smještaj u hotelima 3*/4* zvjezdice na bazi noćenja s doručkom
- Obroci kako su navedeni u programu
- Svi transferi za vrijeme trajanja putovanja
- Ulaznice za objekte i spomenike koji se posjećuju
- Noćenje na brodu u privatnoj kabini
- Vodiča na brodu
- Putovanje brodom po zaljevu Halong
- Lokalni vodiči na engleskom jeziku za Hanoi, Ninh Binh, Halong, Saigon, Cai Be, Can Tho, Siem Rep
- 2 x bočice mineralne vode od 500 ml po danu
- Jamčevina i organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:
- Troškovi osobne prirode
- Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo)
- Napojnice za lokalne vozače, vodiče, brodsku posadu i hotelsko osoblje
- Dodatne razglede i muzeje koji nisu u programu
- Piće za vrijeme obroka navedenih u ponudi
- Obroci koji nisu navedeni u ponudi

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.