Zlatni Indijski trokut

od 8.220,00 kn / po osobi

grupno putovanje

8 dana / 6 noćenja

termini: putovanje u pripremi

Pošalji upit

Zlatni indijski trokut: Delhi, Agra i Jaipur. Ovo je putovanje na kojem ćete upoznat sve čari Indije. Posjetit ćete Delhi grad koji će vas zaprepastiti svojom harmonijom različitosti starog i novog Delhija. Odlazak u Agru će vam možda biti najdojmljiviji dio putovanja, tamo ćete vidjeti remek djelo indijske arhitekture Taj Mahal. Preko Fatehpura „Grada duhova“, kojeg krase veličanstvene palače, džamije, mauzoleji i vrtovi, doći ćete do Jaipura „Crvenog grada“.

Zlatni indijski trokut: Delhi, Agra i Jaipur. Ovo…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Let u Indijski prijestolnicu. Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Polet za Dohu je predviđen u 13.05 sati sa dolaskom u 19.25 sati (lokalna vremena). Nastavak leta za Delhi je predviđen u 02.40 sati, gdje je dolazak predviđen u 08.45 sati. Po dolasku, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel.

Zaprepaštenje i harmonija različitosti starog i novog Delhija.Razgled glavnog grada Indije. Očarati će nas obojane zgrade i kulturno povijesni spomenici iz različitih povijesnih razdoblja. To je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. New Delhi oduševljava s kolonijalnim britanskim zgradama kao što su parlament, predsjednička palača (Rashtrapati Bhawan) i zgrade brojnih ministara. Tu se nalazi i veličanstveni vojni spomenik, visok 42 m, naziva »Vrata Indije«. Stari Delhi je bio glavni grad muslimanske Indije od 12. do 19. st. Obilazak najveličanstvenijih zgrada - Obilazak najveće džamije – Jami Masjid i kompleksa Qutub Minar – prve džamije u Indiji iz 12. stoljeća s najvišim minaretom. Uslijediti će vožnja do Lotusovog hrama, koji je naziv dobio po cvijetu lotusa, a za svoj izgled je bio dobitnik mnogih nagrada. Ovaj hram, sagrađen godine 1986. predstavlja glavni žrtveni hram na indijskom potkontinentu. Na kraju dana posjet spomeniku Mahatma Gandhiju – Raj Ghat. Doživljaj Delhija ne bi bio potpun bez odlaska na Chandni Chowk, tržnicu na ulici gdje se svakodnevno trguje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Obilazak slikovitog indijskog bazara u Agri. Vožnja autobusom u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh koji je u 16. i 17. st. bio glavni grad mogulske Indije. Danas je grad poznat po veličanstvenoj tvrđavi i spomeniku zbog kojeg dolazi većina posjetitelja - Taj Mahal. Smještaj u hotel. Kasno poslijepodne slobodno vrijeme za obilazak slikovitog bazara. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Taj Mahal, najljepši spomenik ljubavi i remek djelo indijske arhitekture. U ranim jutarnjim satima obići ćemo spomenik i simbol izgrađen u ime vječne ljubavi velikog Mogula Šaha Jahana prema svojoj ženi Mumtaz Mahal. Nazivaju ga još i »krunska palača«. Imati ćete priliku promatrati Taj Mahal - ovaj prekrasni mramorni mauzolej u svoj njegovoj ljepoti tijekom izlaska sunca. Odlazak do Crvene tvrđave, izgrađene u 16. st. uz rijeku Yamuna, u vrijeme kada je Agra bila prijestolnica Indije. U njoj su živjeli svi veliki mogulski kraljevi od Humayuna do Aurangzeba. Okružena je zidinama visokim 17 m, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, apartmani, dvorane i vrtovi. Šah Jahan je kao zatvorenik vlastitog sina u zadnjim danima svog života od tamo promatrao spomenik svojoj ljubavi - poznati Taj Mahal. Večera i noćenje u hotelu.

Preko grada duhova Fatehpur u crveni grad Jaipur.Nakon doručka vožnja s kraćim stankama u Jaipur, prijestolnicu države Rajastan. Tijekom putovanja razgled Fatehpur Sikri - grada pobjede, kojeg je dao izgraditi Veliki Akbar u 16. st. za svoju prijestolnicu. Napustio ga je tijekom gradnje tvrđave u Lahoreju. Grad je danas "grad duhova", ali su ostale dobro očuvane veličanstvene zidine, prelijepe palače, džamije, mauzoleji i vrtovi, koji su jedinstveni spomenik graditeljstva Mogula i također spoja muslimanske, hinduističke i jain arhitekture. Po dolasku u glavni grad države Rajastan - Jaipur, kojeg nazivaju još i »crveni grad«, zbog pretežito crvene boje kojom je grad obojen, slijedi smještaj u hotelu. Večera i noćenje hotelu.

Poznata Palača vjetrova u Jaipuru. Razgled tvrđave Amber. Ovo je jedna od najveličanstvenijih indijskih tvrđava. Dolazak do tvrđave na slonovima ili jeepovima. Palače, hramovi i vrtovi okruženi su zidinama. Unutrašnjost je bogata proizvodima od slonovine, stakla, poludragog kamenja, freski. S tvrđave se širi prekrasan pogled na okolicu. U poslijepodnevnim satima nastavak razgleda starog dijela grada kojeg su u 17 st. izgradili najbolji umjetnici iz raznih krajeva. Razgled gradske palače i muzeja. Palaču koja je još uvijek dom vladarske obitelji krase brojni balkoni, kupole i dvorišta. Pri kraju dana obilazak Jantar Mantar - zvjezdarnice koju je dao izgraditi Jai Singh i koja još uvijek djeluje te razgled unutrašnjosti Palače Vjetrova - Hava Mahal, simbol grada. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Šarolike indijske tržnice. Vožnja u Delhi, predviđeni dolazak u poslijepodnevnim satima. Vrijeme za samostalne razglede i kupovinu suvenira na šarenom bazaru. U pratnji vodiča možete obići Connaught Place s brojnim trgovinama i tradicionalnim tržnicama - tibetanskim, indijskim ... U centru se nalaz slavni sikhovski hram Gurudwara Bangla Sahib koji je poznat kao mjesto čašćenja gurua Hari Krišne. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Prijevoz do zračne luke od kuda slijedi let u Dohu koji je predviđen u 03.45 sati, a dolazak u 05.35 sati. Nastavak leta za Zagreb je predviđen u 06.35 sati, a dolazak u 10.40 sati. Završetak putovanja.

Cijena uključuje: 
- zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu 
- noćenja u hotelima 4*
- obroke po programu
- vanjske razglede po programu
- jahanje slonova do tvrđave Amber
- lokalnog vodiča
- pratitelja i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe 2.250 kn 
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.500 kn 
- obavezna nadoplata: napojnice za vodiče/vozače 40 EUR
- vizu
- fakultativne izlete
- dodatne usluge i obroke
- sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
- osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje

Min. 20 putnika: 8.200,00 kn
Min. 15 putnika: 8.990,00 kn

NAPOMENA:

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja