Zlatni Indijski trokut

cijena na upit

grupno putovanje

8 dana / 7 noćenja

termini:u pripremi

Pošalji upit

Zlatni indijski trokut: Delhi, Agra i Jaipur. Ovo je putovanje na kojem ćete upoznat sve čari Indije. Posjetit ćete Delhi grad koji će vas zaprepastiti svojom harmonijom različitosti starog i novog Delhija. Odlazak u Agru će vam možda biti najdojmljiviji dio putovanja, tamo ćete vidjeti remek djelo indijske arhitekture Taj Mahal. Preko Fatehpura „Grada duhova“, kojeg krase veličanstvene palače, džamije, mauzoleji i vrtovi, doći ćete do Jaipura „Crvenog grada“.

Zlatni indijski trokut: Delhi, Agra i Jaipur. Ovo…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

zlatni_indijski_trokut.png

 

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Delhi. Smještaj i noćenje.

Zaprepaštenje i harmonija različitosti starog i novog Delhija.Razgled glavnog grada Indije. Očarati će nas obojane zgrade i kulturno povijesni spomenici iz različitih povijesnih razdoblja. To je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. New Delhi oduševljava s kolonijalnim britanskim zgradama kao što su parlament, predsjednička palača (Rashtrapati Bhawan) i zgrade brojnih ministara. Tu se nalazi i veličanstveni vojni spomenik, visok 42 m, naziva »Vrata Indije«. Stari Delhi je bio glavni grad muslimanske Indije od 12. do 19. st. Obilazak najveličanstvenijih zgrada - Obilazak najveće džamije – Jami Masjid i kompleksa Qutub Minar – prve džamije u Indiji iz 12. stoljeća s najvišim minaretom. Uslijediti će vožnja do Lotusovog hrama, koji je naziv dobio po cvijetu lotusa, a za svoj izgled je bio dobitnik mnogih nagrada. Ovaj hram, sagrađen godine 1986. predstavlja glavni žrtveni hram na indijskom potkontinentu. Na kraju dana posjet spomeniku Mahatma Gandhiju – Raj Ghat. Doživljaj Delhija ne bi bio potpun bez odlaska na Chandni Chowk, tržnicu na ulici gdje se svakodnevno trguje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Obilazak slikovitog indijskog bazara u Agri. Vožnja autobusom u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh koji je u 16. i 17. st. bio glavni grad mogulske Indije. Danas je grad poznat po veličanstvenoj tvrđavi i spomeniku zbog kojeg dolazi većina posjetitelja - Taj Mahal. Smještaj u hotel. Kasno poslijepodne slobodno vrijeme za obilazak slikovitog bazara. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Taj Mahal, najljepši spomenik ljubavi i remek djelo indijske arhitekture. U ranim jutarnjim satima obići ćemo spomenik i simbol izgrađen u ime vječne ljubavi velikog Mogula Šaha Jahana prema svojoj ženi Mumtaz Mahal. Nazivaju ga još i »krunska palača«. Imati ćete priliku promatrati Taj Mahal - ovaj prekrasni mramorni mauzolej u svoj njegovoj ljepoti tijekom izlaska sunca. Odlazak do Crvene tvrđave, izgrađene u 16. st. uz rijeku Yamuna, u vrijeme kada je Agra bila prijestolnica Indije. U njoj su živjeli svi veliki mogulski kraljevi od Humayuna do Aurangzeba. Okružena je zidinama visokim 17 m, a u njenoj elegantnoj unutrašnjosti nalaze se brojne palače, apartmani, dvorane i vrtovi. Šah Jahan je kao zatvorenik vlastitog sina u zadnjim danima svog života od tamo promatrao spomenik svojoj ljubavi - poznati Taj Mahal. Večera i noćenje u hotelu.

Preko grada duhova Fatehpur u crveni grad Jaipur.Nakon doručka vožnja s kraćim stankama u Jaipur, prijestolnicu države Rajastan. Tijekom putovanja razgled Fatehpur Sikri - grada pobjede, kojeg je dao izgraditi Veliki Akbar u 16. st. za svoju prijestolnicu. Napustio ga je tijekom gradnje tvrđave u Lahoreju. Grad je danas "grad duhova", ali su ostale dobro očuvane veličanstvene zidine, prelijepe palače, džamije, mauzoleji i vrtovi, koji su jedinstveni spomenik graditeljstva Mogula i također spoja muslimanske, hinduističke i jain arhitekture. Po dolasku u glavni grad države Rajastan - Jaipur, kojeg nazivaju još i »crveni grad«, zbog pretežito crvene boje kojom je grad obojen, slijedi smještaj u hotelu. Večera i noćenje hotelu.

Poznata Palača vjetrova u Jaipuru. Razgled tvrđave Amber. Ovo je jedna od najveličanstvenijih indijskih tvrđava. Dolazak do tvrđave na slonovima ili jeepovima. Palače, hramovi i vrtovi okruženi su zidinama. Unutrašnjost je bogata proizvodima od slonovine, stakla, poludragog kamenja, freski. S tvrđave se širi prekrasan pogled na okolicu. U poslijepodnevnim satima nastavak razgleda starog dijela grada kojeg su u 17 st. izgradili najbolji umjetnici iz raznih krajeva. Razgled gradske palače i muzeja. Palaču koja je još uvijek dom vladarske obitelji krase brojni balkoni, kupole i dvorišta. Pri kraju dana obilazak Jantar Mantar - zvjezdarnice koju je dao izgraditi Jai Singh i koja još uvijek djeluje te razgled unutrašnjosti Palače Vjetrova - Hava Mahal, simbol grada. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Šarolike indijske tržnice. Vožnja u Delhi, predviđeni dolazak u poslijepodnevnim satima. Vrijeme za samostalne razglede i kupovinu suvenira na šarenom bazaru. U pratnji vodiča možete obići Connaught Place s brojnim trgovinama i tradicionalnim tržnicama - tibetanskim, indijskim ... U centru se nalaz slavni sikhovski hram Gurudwara Bangla Sahib koji je poznat kao mjesto čašćenja gurua Hari Krišne. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku i prijava na let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci. Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija - mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Cijena uključuje: 
- zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu 
- noćenja u hotelima 4*
- obroke po programu
- vanjske razglede po programu
- jahanje slonova do tvrđave Amber
- lokalnog vodiča
- pratitelja i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
-pristojbe zračnih luka 2.280 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe)
-doplatu za jednokrevetnu sobu 1.500  kn
-
fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke
-sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
-napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR
-
vizu za Indiju 470 kn (agencijsko posredovanje)
-osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
-povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 8.190 kn*  min. 25 putnika
Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 770 kn*
 

 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.