Advent i Nova Godina na Šri Lanci

cijena na upit

uključene avio pristojbe i izleti

10 dana / 7 noćenja

termin: svakodnevni polasci

Pošalji upit

Vodimo vas na otok nezamislive ljepote, pravi nevjerojatni biser u srcu Indijskog oceana. Imat ćete priliku upoznati  otok gdje se susreću stara naslijeđa različita po krajoliku i povijesnim okolnostima u kojima su se razvila. Povijest, kultura, religija i legende isprepliću se u Šri Lanci, toj zelenoj državi u koju kažu da je sletio prvi čovjek na Zemlji. Teško je riječima opisati šarm zemlje koja odiše mirisom začina i tropskog voća i koja je vjerni čuvar najdragocjenijih dragulja i drevnih legendi. Vodit ćemo vas u obilazak "engleskog otoka" Ceylona, zelenog krajolika County Hillsa, kolonijalnih kuća, plantaža čaja i golf terena, Serendiba, kako su Šri Lanku nekada nazivali arapski trgovci. Šri Lanka, otok tisuću imena prezentira svakom posjetitelju drukčija lica i istine. Prepustite se i krenite na ovo putovanje na mjesta za koja je teško i zamisliti da postoje na kugli Zemaljskoj! 

Vodimo vas na otok nezamislive ljepote, pravi nevjerojatni…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

940x600_Sri_Lanka_mapa.png

 

Polazak iz zračne luke u Zagrebu prema Šri Lanci.

U zračnoj luci će Vas dočekati vozač, te transferirani u Colombo s klimatiziranim vozilom. Doručak u lokalnom resotranu. Slijedi posjet Dambulla hramu. Hram u Dambulla pećini nalazi se na uzvisini od 340 m nadmorske visine na stijeni koja se izdiže od prostranstva Dambulle na visini od 182 metra i duljine od više od 6000 metara. Pećina spada pod najpoznatiju pećinu i sustav pećina na svijetu sa slikama Buddhe i freskama na kamenim zidovima. Oslikane u šarenim i jarkim bojama i oblicima potječu od 2.st. prije Krista. Narod Sinhaelzi zovu ju Dambulu Gala' (Dambulu Stijena) te je hram poznat kao "Rangiri Dambulu Viharay" (Zlatni Kamen Dambulla Hram). Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima check in u hotelu. Večera i noćenje u Amaya Lake Dambulla (Standard Room)

Poslije doručka u hotelu, odlazak u posjet Polonnaruwa i ruševinama Polonnaruwe. Polonnaruwa je bila drugi glavni grad Šri Lanke izgrađen u 11. i 12. stoljeću prije Krista, danas je arheološka znamenitost. Ovdje možete vidjeti ruševine kraljevske palače, Gal Viharaya gdje se nalaze četiri kipa Buddhe u "uspravnom", "sjedećem" i "ležećem" položaju isklesanih u kamenu. Ručak će biti u lokalnom restoranu. U večernjim satima jeep safari u Minneriya nacionalnom parku. Park se sastoji od zimzelene šume i grmlja te je dom Šri Lankanskim životinjama kao sambar jelenu, leopardu i slonovima. Transfer u Dambullu. Večera i noćenje.

Nakon doručka u hotelu, odlazak do Sigriye, gdje slijedi uspon na stijenu Sigiriya. Sigiriya kamena palača poznata je kao 8 čudo svijeta. Ova kamenu palaču izgradio je kralj Kasyapa u 5. stoljeću prije Krista i bila je kraljevska citadela više od 18 godina. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi odlazak do Kandya, na putu se staje u Matale-u. Tamo se nalazi Spice Garden, tj. začinski vrt. Začini se većinom uzgajaju u kućnim vrtovima (kao obiteljska gospodarstva) i ne koriste se samo za začinjavanje hrane već i za medicinu i kozmetiku. Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima posjet hramu u Kandyu i kulturna predstava Kandy Dance. Sri Dalada Maligawa ili Hram relikvije svetog zuba je budistički hram u gradu Kandy. Nalazi se u kompleksu kraljevske palače bivšeg kraljevstva Kandy, koje u sebi drži relikviju zuba Buddhe. Kandy Dance kulturalna predstava jedna je od najpoznatijih događaja u Kandy-ju, te je jedna od zanimljivosti ovog puta. Počinje navečer- predstava očarava Vaše uši i oči s spektakularnim prizorima lokalne kulture i umjetnosti. Pokriva razne aspekte tradicije Šri Lanke: očekujte bubnjare, plesače s vatrom te puno drugih atraktivnih točaka. Večera i noćenje u OZO Kandy Kandy 4* (Standard Room)

Doručak u hotelu, slijedi kratki obilazak grada Kandy. Kandy je uzbudljivo mjesto za kupovinu suvenira od drveta, bakra, srebra, bronce i mjedi. Također se mogu kupiti keramika, lakirani predmeti, tkanine tkane na tkalačkom stanu, tepisi, nakit, košare i predmete izvezene od trske. Posjet Kraljevskom botaničkom vrtu i hramu u Kandy-ju. Poznat je po svojoj kolekciji raznih vrsta orhideja. Ima više od 4000 vrsta bilja, zajedno s orhidejama, začinima, ljekovitim biljem i palmama. Do se njega nalazi Nacionalni Herbarij Šri Lanke. Nastavak puta do Nuwara Eliya. Ručak u lokalnom restoranu. Na putu posjet tvornici i plantaži čaja gdje možete vidjeti svjetski poznat "Ceylon Tea" i njegovu proizvodnju. Eliya („Grad svjetala“) je grad resorta u središnjem planinskom lancu Šri Lanke, sa svojom ljekovitom klimom, očaravajućim pogledima na doline i polja, planine i zelenilo. Nuwara Eliya, još poznatija kao i "Mala Engleska", bila je omiljena destinacija Britanaca koji su taj resort pokušali pretvoriti u tipično englesko selo. Pošta u opeci, klub na brijegu koji podsjeća na country clubove sa slikama lova, te svojim striktnom večernjim dress kodom, golf teren s 18 rupa i trkaćom stazom, priziva nostalgiju kolonijalnog britanskog Ceylona. Navečer odmaranje u hotelu. Večera i noćenje u Araliya Green Hills 4+* (Deluxe Room)

Nakon doručka u hotelu, uživajte u obilasku grada Nuwara Eliya (Opustite se na jezeru Gregory. Ako ste aktivni tip možete uživati u Jetski vožnji na jezeru – plaćanje na licu mjesta). Nastavak puta do hotela na plaži u Bentoti. Ručak u lokalnom restoranu. Bentota se nalazi na južnoj obali ušća rijeke Bentota. U Bentoti se možete upoznati s povijesnim načinom liječenja pod nazivom Ayurveda. Bentota je poznata po svojoj produkciji toddy-ja, vrste alkoholnog pića koje se radi od soka kokosa. Imaju mrjestilište kornjača, smještenog na Induruwa plaži. U večernjim satima check in u hotelu i odmor. Večera i noćenje u Earl's Reef Bentota 3+* ili slično.

Nakon doručka u hotelu, cijeli dan predviđen je za vlastite aktivnosti. Ručak u lokalnom restoranu. Večera i noćene u Earl's Reef Bentota 3+* ili slično. Fakultativno: Navečer uživanje u vodenim sportovima u Bentoti (uz nadoplatu).

Nakon doručka u hotelu, cijeli dan je predviđen za vlastite aktivnosti. Ručak u lokalnom restoranu. Večera i noćenje u Earl's Reef Bentota 3+* ili slično. Fakultativno: Posjet starom lučkom gradu Galle/ uživanje u Madu riječnom safariju/ posjet mrjestilištu kornjača (uz nadoplatu).

Nakon doručka transfer do Colomba. Obilazak grada u komercijalnom i trgovačkom glavnom gradu Šri Lanke. Glavna luka Šri Lanke je u Colombu, na nju se nadovezuje luka Pettah, lokalni bazaar i trgovačka lokacija. Druga mjesta koja treba posjetiti su prekrasni budistički hramovi, hinduistički hramovi, džamije, povijesna Wolfendhal crkva, (1749) rezidencijalni dijelovi gdje su bogate vile, Colombo muzej, Badaranaike memorijalni internacionalni konferencijski centar, stara viječnica u Galleu, Folk Art centar, galerije s umjetninama, parkovi, trg neovisnosti te ODEL renovirani trgovački centar.Ručak: lokalni restoran u Colombu. Transfer do zračne luke i polazak na let za povratak u Hrvatsku.

Dolazak u Zagrebačku zračnu luku. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
­   - troškove povratnih zrakoplovnih karta na relaciji Zagreb - Colombo - Zagreb 
   - zrakoplovne pristojbe 
­   - noćenja u dvokrevetnim sobama u navedenim hotelima ili sličnim s uslugom polupansiona, 
­   - 7 x ručak u lokalnim restoranima
   - gala večeru za Božić ili Novu Godinu (ovisno o odabranom periodu putovanja)
­   - vožnju jeepom u Minneriya Nacionalnom parku
­   - ulaznice za znamenitosti koje posjećujemo:
     Sigiriya Rock Fortress
     Dambulla Cave Temple
     Kandy Temple of the Relic Tooth
     Royal Botanical Garden
     Cultural Show at Kandy
     Polonnaruwa
     Minneriya Nacionalni park
­   - lokalno vodiča/vozača na engleskom jeziku
­   - troškove pripreme i organizacije putovanja
­   - jamčevina putovanja    

Vrijednost više:
  - 
2,5 L vode po osobi na dan
  - doček sa vjencem orhideja
  - SIM karticu za svakog putnika (nadoplata kartice se vrši u zračnoj luci uz pomoć vodiča) 
  - 24 sata dostupnost korisničke službe u Šri Lanci i Hrvatskoj

Cijena ne uključuje:
    - ishođenje viza za Šri Lanku   
    - putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo)
­    - napojnice za lokalne vodiče i vozače
­    - troškove osobne prirode
    - sve što nije navedeno u programu

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.