Australija i Novi Zeland

od 46.290,00 kn / po osobi

grupno putovanje

17 dana / 15 noćenja

termin: 16.04.- 01.05.2018.

Pošalji upit

Australija i Novi Zeland svijet su za sebe. Od novozelandskih pašnjaka do australske pustopoljine među prekrasnom prirodom otkrijte neke od najintrigantnijih gradova na svijetu. Posjetite Syndey i njegove znamenitosti , upoznajte se s pripadnicima plemena Aboriđini, udahnite punim plućima u "Plavoj šumi" - šumi eukaliptusa, od svete planine Uluru-a  do fjordova Novog Zelanda i očaravajuće prirode. Otkrijte tihi zov prirode na ovom nezaboravnom putovanju!

Australija i Novi Zeland svijet su za sebe. Od novozelandskih…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

ausnew.png

 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Londonu u 17.50 sati na liniji OU490 (Croatia Airlines). Po dolasku u London u 19.15 sati, nastavak leta za Sydney u 21.35 sati na liniji QF002 (Qantas Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Predviđeno trajanje leta za Australiju iznosi cca 22 sata s tehničkim međuslijetanjem u Dubaiu. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Dolazak u Sydney u ranim jutarnjim satima. Nakon obavljanja carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazak prema hotelu. Prijava u hotel odmah po dolasku. Doručak i vrijeme za odmor nakon leta. U ranim poslijepodnevnim satima odlazak na panoramski razgled grada autobusom uključujući i zaustavljanje na svjetski poznatoj plaži Bondi Beach. Prekrasna australska metropola prijestolnica je savezne države Novi Južni Wales. Sydney nije glavni grad, ali je najstariji, najveći i poslovno najvažniji grad Australije. Zahvaljujući svojem položaju na brdima razvedenog zaljeva Tihog oceana, koji se kao dlan s mnogobrojnim prstima udubljuje u kopno, Sydney se smatra jednom od najljepših luka na svijetu. Posjet čuvenoj sidnejskoj Operi uz pratnju stručnog vodiča. Po završetku razgleda opere, slijedi jednosatno krstarenje po sidnejskoj luci. U kasnim poslijepodnevnom satima povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka polazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“ koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya. Park je poznat po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima, kanjonima. Najprije ćemo posjetiti Wildlife park, stanište brojnih australskih životinjskih vrsta u svom prirodnom okruženju kao što su klokani, koale, emui i razne ptice. Nastaviti ćemo slikovitim krajolikom do područja Blue Mountains, koje se prostire na gotovo 250.000 hektara s bogatom florom i faunom, šumom eukaliptusa i prekrasnim liticama. Vožnja žičarom i uživanje u pogledu na “Tri sestre“. Povratak u Sydney. Noćenje.

Doručak, organizirani prijevoz u zračnu luku Sydney i let prema „Crvenom centru“ u 10.40 sati na liniji QF5660 (Qantas), odnosno prema području stijene Uluru (Ayers Rock). Po dolasku razgled osamljenog Ulurua i vožnja oko aboridžinskog svetog brda. Zatim vožnja do gorja Kata Tjuta (Olgas), sastavljenog od više grebena neobičnih oblika. Kratka šetnja do kanjona u gorju (ako neće biti prevruće) te do podnožja stijene Uluru, gdje ćete pri zalasku sunca promatrati tajanstvenu varijaciju boja ovog jedinstvenog monolita. Nazdravit ćete uz čašu australskog vina koje se ubraja u jedno od najboljih na svijetu. Povratak u hotel i večera. Noćenje.

Danas ćemo rano ustati i krenuti odmah na izlet kako biste uživali u fascinantnom izlasku sunca. Tijekom izleta doručkovat ćemo u Kulturnom centru Uluru te krenuti prema zračnoj luci na let za Alice Springs u 10.30 sati na liniji QF1940 (Qantas). Po dolasku u Alice Springs odlazak na razgled ovog nekadašnjeg rudarskog gradića, a danas glavnog ishodišnog centra za odlazak u istraživanje australske divljine. Slobodno vrijeme za ručak u svom aranžmanu. Odlazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova prema Cairnsu u 17.45 sati na liniji QF1948 (Qantas). Dolazak u Cairns, grad na sjeveroistočnoj obali u australskoj saveznoj državi Queensland predviđen je u 20.20 sati. Odlazak prema hotelu. Noćenje.

Nakon doručka ukrcaj na katamaran i plovidba do jednog od najljepših predjela Velikog koraljnog grebena, njegovog vanjskog ruba. Veliki koraljni greben je kolaž od 3000 samostalnih grebena i otočića, a rasteže se na više od 2000 km uz obalu Queenslanda. Oduševit će vas bogatstvom morske flore i faune, uživat ćete u ronjenju na dah, imati priliku roniti s bocama i promatrati šarene koralje iz polupodmornice te upoznati jedinstvenu prirodu pod vodstvom morskog ronilačkog biologa. Kasno poslijepodne, povratak na kopno i prijevoz do hotela. Večera i noćenje

Nakon doručka odlazak na željezničku stanicu Freshwater. Putovanje vlakom na visoravan nad Cairnsom, do starog rudarskog mjesta Kurande s čarobnom starom jezgrom i štandovima s autentičnim suvenirima. Poslijepodne spuštanje žičarom do prve stanice za razgledavanje izložbe bilja i tropske prašume. Nastavak puta u dolinu do jezera Caravonica, gdje ćete posjetiti pleme Aboridžina Tjapukai. Predstavljanje njihove povijesti i vjerovanja u posebnom auditoriju, zatim gledanje folklorne predstave i spretnosti u rukovanju strijelama i bumerangom. Poslijepodne povratak u hotel. Večera i noćenje.

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Melbourneu u 10.30 sati na liniji . Po dolasku u Melbourne u 13.35 sati, odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će Vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda proći ćemo uz poslovni centar Melbournea i Victorian Arts Centra. Posjetit ćemo i botanički vrt i impozantni spomenik sjećanja koji dominira ulicom St. Kilda. Po završetku razgleda odlazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova za Christchurch (Novi Zeland) u 23.45 sati na liniji QF133 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Dolazak u Christchurch u ranim jutarnjim satima. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te odlazak prema hotelu. Prijava u hotel odmah po dolasku. Doručak i vrijeme za odmor. Poslijepodne slijedi razgled i upoznavanje najvećeg grada Južnog otoka. Novi Zeland ima 3,7 milijuna stanovnika, koji žive na ukupnoj površini od 270.534 km2. Maori su naselili ovo područje u 7. stoljeću. Novi Zeland je otkrio Abel Tasman 1642., a James Cook ga je 1789. godine proglasio britanskim kraljevstvom. Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka odlazak u Queenstown, svjetsku prijestolnicu adrenalina. Vožnja uz planinu Cook s najvišim vrhom Novog Zelanda, pokraj čarobnih jezera Wanaka, Tekapo i Pukaki, gdje su se snimale neke od najspektakularnijih scena filmske trilogije Gospodara prstenova. Saznat ćete zašto je režiser Peter Jackson izabrao upravo ovu mističnu pokrajinu za lokaciju snimanja filmova. Nastavak vožnje kroz srce Južnih Alpa. Dolazak u Queenstown u večernjim satima. Noćenje.

Doručak. Cjelodnevni izlet do jednog od najljepših fjordova, Milford Sounda. Vožnja kroz mjesto Te Anau, do zanimljivog ručno kopanog tunela, koji vodi do Milford Sounda, gdje ćete se ukrcati na brod. Plovidba brodom uz nezaboravne prizore prekrasnih fjordova koje okružuju novozelandske Alpe. Uz malo sreće ugledat ćete delfine i morske lavove, kojima takvo nedirnuto prirodno okruženje posebno odgovara. Ručak na brodu. Povratak u Queenstown u kasnim večernjim satima. Noćenje.

Nakon doručka odlazak u zračnu luku i prijava na let za Auckland u 10.55 sati na liniji QF4986 (Qantas) s dolaskom u 12.45 sati. Auckland je najveći grad Novog Zelanda, kojeg zovu i „gradom na dva mora“. Kraći razgled grada, posjet Aucklandskom muzeju i uspon na najviši toranj na južnoj polutci - Sky Tower. Smještaj u hotel i noćenje.

Doručak i odlazak do središnjeg dijela Sjevernog otoka do Rotorue, središta maorske kulture. Obići ćete Rainbow Springs, pogledati tradicionalnu predstavu na farmi, na kojoj ćete vidjeti različite vrste ovaca Novog Zelanda, životinja bez kojih ove države ne bi bilo. Poslijepodne obilazak termalnog parka, gdje ćete posjetiti tipično maorsko selo i vidjeti moćne gejzire koji izbacuju vodu i vrući zrak. Obilazak bazena s vrelim blatom te kulturnog središta Maora gdje ćete upoznati njihovo umijeće rezbarenja. Noćenje.

Nakon doručka, transfer do međunarodne zračne luke Auckland. Prijava na let za Sydney u 13.10 sati na liniji QF144 (Qantas). Dolazak u Sydney predviđen je u 14.50 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za London u 15.50 sati na liniji QF001 (Qantas). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Dolazak u London predviđen je u 6.55 sati. Nastavak leta za Zagreb u 8.15 sati na liniji BA848 (British Airways). Dolazak u Zagreb u 11.35 sati po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

CIJENA aranžmana po osobi:

   
First Minute cijena 46.290
Redovna cijena 47.790
Zrakoplovne pristojbe 5.990Zrakoplovne pristojbe: 5.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 7.200 kn

CIJENA UKLJUČUJE: 

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
- smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 13 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4*
- obroke prema programu
- sve razglede navedene u programu putovanja
- ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
- lokalne vodiče u Australiji i Novom Zelandu na engleskom jeziku
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu
- troškove organizacije putovanja
CIJENA NE UKLJUČUJE: 

- pristojbe zračnih luka 5.990 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 7.200 kn
- dodatne obroke, usluge i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja
- osobne troškove
- putno osiguranje (preporučujemo).

Obavezne doplate po osobi:
- pristojbe zračnih luka 5.990 kn (plaćanje prilikom rezervacije; podložne promjenama)
- napojnice vodiču i vozaču 60 EUR (plaćanje na licu mjesta)

Važne napomene:
- Kategorizacija hotela u Australiji i Novom Zelandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: http://www.mvep.hr
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Viza za Australiju: Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Viza) aplikaciju: http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/651-

Viza za Novi Zeland: Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za Novi Zeland, ali se prilikom ulaska u zemlju obavlja razgovor s imigracijskim službenicima.

KORISNE INFORMACIJE:

AUSTRALIJA

Službeno ime: Australija
Geografski položaj: Australija zauzima cjelokupni istoimeni kontinent između Indijskog oceana na zapadu, Tihog oceana na istoku te Timorskog i Arafurskog mora na sjeveru
Površina: 7.686.850 km2
Broj stanovnika: oko 22.864.000
Glavni grad: Canberra
Jezik: engleski; govore se i drugi jezici, uključujući i jezike starosjedilačkih naroda
Religija: katolici 26%, anglikanci 17%, ostali kršćani 21%, budisti 2%, muslimani 2%
Vremenska razlika: +10 sati (Canberra, Sydney, Melbourne), +8 sati (Perth)
Novčana jedinica: australski dolar (AUD), 1 AUD = oko 5 kn
Kupovina: popularni suveniri: bumeranzi, didgeridoo i ostale aboridžinske rukotvorine, šeširi, nakit od opala, obuća od ovčje kože, odjeća za plažu
Odjeća i obuća: preporučamo da ponesete laganu pamučnu odjeću za dan. Večeri su nešto hladnije pa savjetujemo da ponesete laganiju vestu ili jaknu. U Ayers Rocku i Cairnsu temperature su vrlo visoke i sunce je vrlo jako pa preporučamo kremu s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale i pokrivalo za glavu. Također, preporučamo da ponesete sredstvo za zaštitu od insekata. Predlažemo laganu i udobnu obuću.
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +61
Korisna web stranica: http:// www.australia.com
Klima: klimatske zone izmjenjuju se od tropske zone na sjeveru, preko suhe u unutrašnjosti, do umjerene klime na jugu. Temperature variraju od iznad 50°C do ispod 0°C. Područja na jugoistoku pokrivena su snijegom. Godišnja doba u Australiji obrnutog su redoslijeda nego kod nas zbog njenog smještaja na južnoj zemljinoj polutci. Ljeto počinje u prosincu, jesen u ožujku, zima u lipnju i proljeće u rujnu.

NOVI ZELAND
Novi Zeland je otočna država u jugozapadnom Tihom oceanu, jugoistočno od Australije. Sastoji se od dva veća otoka, Sjevernog i Južnog, te većeg broja manjih otoka.
Lokacija: Otočna država jugoistočno od Australije
Tip vladavine: Parlamentarna monarhija u Commonwealthu
Glavni grad: Wellington
Valuta: Novozelandski dolar (1 NZD = cca 4,60 HRK)
Površina: 268.021 km2
Većinska religija: Protestanti, rimokatolici

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja