Čarobna Škotska

cijena na upit

grupno putovanje - GARANTIRANO

8 dana / 7 noćenja

termin: 08.07., 15.07., 29.07., 12.08.

Pošalji upit

Pozivamo vas na putovanje u zemlju modrih horizonata, romantike i misterija, kariranih kiltova, gajdi, hrabrog srca, srednjovjekovnih gradova i whiskeya. Bili romantik ili ne, obožavali kulturi ili voljeli prirodu, nema sumnje da će vas škotska divlja priroda dirnuti u dušu, a nezaboravni dojmovi čekaju vas na svakom koraku.

 

Pozivamo vas na putovanje u zemlju modrih horizonata,…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

škotska_i_otok_skye.png

 

Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (uz doplatu) prema Ljubljani. Preuzimanje putne dokumentacije od pratitelja u zračnoj luci J. P. Pučnika i prijava na let prema Manchesteru. Po slijetanju slijedi vožnja slikovitom pokrajinom prema Glasgowu, prvom škotskom gradu kojeg ćemo razgledati i jednom od najljepših gradova iz viktorijanskog razdoblja. Posebno je zanimljiva katedrala iz 12. st., jedna od najljepših crkvi južne Škotske. Ljubitelji kulture visoko vrednuju Glasgow: smatraju ga jednim od najboljih gradova u Europi, mnogobrojni poznati muzheji i galerije, kao i brojni kulturni programi opravdavaju njihovu postavku o Glasgowu. Kasnovečernji dolazak u hotel, smještaj. Večera i noćenje.

Doručak. Vožnja prema sjeveru do najvećeg britanskog jezera Loch Lomond, zaštićenog područja koje radi opuštanja posjećuju brojni domaćini. Loch Lomond najveće je škotsko jezero, dugačko 38 kilometara. Godine 2002. osnovan je NP Loch Lomond and the Trosachs, a kraj je omiljen među planinarima i ljubiteljima prirode. Nastavak u Inveraray, slikoviti gradić s crno-bijelim kućama iz 18. stoljeća. Razgled tamošnjeg dvorca u kojem su stoljećima vladali vladari klana Campbell. Vožnja u Oban ili Fort William, turističke gradiće na obali, idealne za polazište na otok Skye ili na Ben Nevis, najviše brdo na Britanskom otočju. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

Doručak. Nakon vožnje slikovitim zapadnim područjem i po dolasku do središta Škotske, slijedi vožnja do otoka Skye, koji djeluje nestvarno i bajkovito. Osvojiti će vas veličanstvenim krajolicima, zelenim ravnicama, rijekama, magičnim vodopadima, planinskim vrhovima i pašnjacima prepunim divljeg cvijeća. Slijedi vanjski razgled najpoznatijeg i najfotografiranijeg dvorca Eilean Donan. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja do jezera Loch Ness, najdubljeg jezera u Škotskoj i svjetski poznatog zbog nemani Nessie koja navodno u njemu živi. Razgledat ćemo centar za posjetitelje gdje ćemo saznati sve detalje o Nessie, a zatim ćemo nastaviti putovanje do ruševina dvorca Urquhart koji se nalazi na uzvisini iznad jezera i otkud se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu (upravo s tog mjesta više je puta viđena Nessie!). Slijedi vožnja do prijestolnice škotskog visočja, grada Inverness, suvremenog industrijskog središta na sjevernom kraju Loch Nessa. U blizini se nalazi Culloden Moor, mjesto gdje se odvila bitka u travnju 1746. u kojoj su pretendenta na englesko prijestolje, Charlesa Edwarda Stuarta, porazili Englezi. Tom bitkom označen je kraj vladavine klanova, a to je i posljednje kopnena bitka na britanskom tlu. Smještaj u hotelu u okolici. Noćenje.

Doručak, odlazak iz hotela. Vožnja do grada Blair, razgled i šetnja prekrasnim parkom. Nastavak prema simpatičnom Pitlochryju, gdje se u neposrednoj blizini mjesta smjestila jedna od poznatih destilerija škotskog viskija koju ćemo posjetiti (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak vožnje kroz gorje Grampian i prekrasnom dolinom rijeke Dee do kraljevske rezidencije Balmoral (u slučaju kraljevske prisutnosti, razgled neće biti moguć). Kraljica Viktorija ga je zbog njegove veličine i ljepote nazvala "ovaj divan raj". Vožnja do hotela. Noćenje.

Doručak. Nastavak putovanja do ribarskog gradića Stonehaven, u čijoj se blizini nalaze veličanstvene ruševine dvorca Dunnottar koji je smješten na slikovitom položaju iznad mora, odnosno na vrhu litice s koje puca impresivan pogled. Vožnja do dvorca Glamis, spomenika škotske baštine, u kojem je kraljica Elizabeta provela svoje djetinjstvo. Nakon razgleda, slijedi odlazak u Scone, nekadašnju omiljenu rezidenciju škotskih kraljeva, a zatim i do Stirlinga u kojem su škotski kraljevi okrunjeni. Noćenje.

Doručak. Odlazak u razgled brojnih znamenitosti Edinburgha, škotskog glavnog grada čije je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Edinburgh svakog posjetitelja fascinira svojom arhitekturom i vrlo živim kulturnim životom (posebno tijekom ljeta kad je poprište poznatog glazbenog i kazališnog festivala). Vidjet ćemo Royal Mile, povijesnu ulicu iz koje se račva 66 uličica u srednjovjekovni Edinburgh; Edinburgh Castle, Holyroodhouse, službena kraljičina rezidencija u Škotskoj; katedrala St. Giles, parlament, George Square i staro sveučilište. Slobodno vrijeme za šetnju po Princes Street, jednom od najljepših ulica u Europi, koja je ujedno i glavna ulica u Edinburghu. Vožnja prema Manchesteru, noćenje.

Doručak. Vožnja do zračne luke i let u Ljubljanu. Po dolasku mogućnost transfera (doplata) prema Zagrebu.

Ostali polasci: 26.05., 25.06., 01.07., 05.08.., 19.08., 02.09.., 09.09.., 27.10..

Cijena uključuje:
-zrakoplovni prijevoz
-sedam noćenja s doručkom u hotelima 2/3* (5 noćenja s doručkom i 2 noćenja s polupansionom)
-autobusne prijevoze prema programu
-cestarine i ostale pristojbe
-vanjske razglede
-pratitelja putovanja
-organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
- doplata za zrakoplovne pristojbe 1100 kn
-Doplata za manji broj putnika (od 20-39 putnika): 310 kn
 Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 690 kn
 

Doplate po želji prilikom prijave:
- jednokrevetna soba 2100 kn
- povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn

DOPLATE PO ŽELJI, tijekom puta:
- folklorna večer u Edinburgu od 70 €
- ulaznice u dvorce po izboru – ukupno cca 110 €.

NAPOMENA:
Trokrevetne sobe su moguće na upit. Moguća izvedba programa obrnutim redoslijedom. Pratitelj putovanja bit će na hrvatskom jeziku za minimum od 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku. Polazak je predviđen iz Ljubljane, u slučaju promjene zračne luke i polaska iz obližnje zračne luke, biti će organiziran prijevoz uz doplatu.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.