Čile i Rapa Nui

cijena na upit

grupno putovanje

12 dana / 10 noćenja

termin: 02.12.2017

Pošalji upit

Otok Rapa Nuo poznatiji kao Uskršnji otok, najizoliraniji je naseljeno mjesto na svijetu smješteno u Tihom oceanu i nalazi se na  čak 3600 km od Čile-a. Poznat je po ogromnim kamenim kipovima Moai koji još i danas fasciniraju brojne znanstvenike o njihovom porijeklu.  Posjetite najsušu pustinju na svijetu - Atacamu.

Otok Rapa Nuo poznatiji kao Uskršnji otok,…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

čile_karta_.png

 

Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke Venecije. Prijava na let u 18.55 sati prema Madridu, gdje je dolazak predviđen u 21.30 sati. Po dolasku slijedi nastavak leta u 23.55 sati prema Santiagu s dolaskom u 09.35 sati (lokalna vremena). Santiago je glavni grad Čile-a, smješten uz rijeku Mapocho, u središnjoj dolini udaljenoj svega 100 km od Tihog oceana.

Po dolasku slijedi transfer do hotela, smještaj i kraći odmor. S razgledavanjem ćemo krenuti kod vidikovca Cerro Santa Lucia s pogledom na slikoviti krajolik u pozadini Anda. Slijedi odlazak u grad i panoramski razgled najpoznatijih građevina kao što su Predsjednička Palača, katedrala Metropolitana, Nacionalni kongres i Plaza del Armas. Slobodno vrijeme prije povratka hotel, noćenje.

Vožnja prema zapadu, u smjeru Valparaisa. Po dolasku, slijedi razgled gradskog centra i spomenika koji je posvećen pomorskoj bitci. Zbog neobičnog sklada kolonijalne i industrijske ostavštine, nalazi se na popisu UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Ukrcaj na vlak i uživanje u pogledu na Valparaiso. Uputno zaustavljanje na posjedu Emiliana i posjet vinskoj kleti. Nastavak vožnje prema najluksuznijem čileanskom ljetovalištu Vina del Mar i uz prelijepe plaže Salinas, Renaca, Los Lilenes i Concon. Zaustavljanje na plaži Concon gdje ćemo obići štandove s raznovrsnim ribama i uživanje u šetnji. Povratak u Santiago, noćenje.

Odlazak na gradsku tržnicu izgrađenu od zanimljive željezne konstrukcije na kojoj se prodaje svježa riba i ostali morski plodovi. Prijevoz do zračne luke i let u Calama. Po dolasku slijedi vožnja do San Pedro de Atacama. Atacama je atraktivna i mirna pustinja koja se smatra jednim od najsuših područja na Zemlji, a ujedno je i važna zbog bogatih nalazišta bakra, srebra i ostalih minerala. Smještaj u hotel i noćenje.

Vožnja do Salar de Atacama, najveće slane doline u Čileu koju okružuju visoke planine. Područjem dominiraju visoki vulkani, uključujući Licancabur, Acamarachi, Aguas Calientes i Lsscar, najaktivniji vulkan u Čileu i bogata je litijem. Odlazak do slikovite lagune Chaxa i nastavak do malog indijanskog sela Toconao čiji stanovnici prodaju zanimljive proizvode od bijelog vulkanskog kamena, a najveća znamenitost sela je crkveni zvonik u obliku kaktusa. Smještaj u hotel i noćenje.

Nakon ranog doručka, slijedi vožnja do polja gejzira, u blizini granice s Bolivijom. Njegovo ime El Tatio na jeziku starosjedioca znači “uplakani starac“. Na području od 3 km se nalazi oko 80 gejzira i 70 fumarola, koji čine gotovo 8% od ukupno najpoznatijih svjetskih gejzira. Kako se nalaze na 4.300 m nadmorske visine, pripadaju najvišim ležećim gejzirima na svijetu, iz kojih izbija 85°C vruća voda. Povratak u hotel. Noćenje.

Jutarnji let preko Calame u Santiago. Po dolasku ćemo naše putovanje nastaviti do okolice Santiaga, gdje ćemo u dolini Maipo posjetiti jednu od najstarijih vinarija u Čileu. Šetnja vinogradima i degustacija argentinska vina. Prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

Jutarnji let na Uskršnji otok koji je od čilanskog kopna udaljen 3.600 km. Iako ga njegovi domoroci nazivaju Rapa Nui, nizozemski istraživač mu je dao ime „Uskršnji“ iz razloga što ga je kao prvi Europljanin otkrio baš na uskršnju nedjelju. Vožnja do jugoistočne obale otoka Aku Akahange, do vulkana Rano Raraka gdje se nalazi 95 % od ukupno svih kamenih kipova koji Uskršnji otok čine toliko posebnim. Obalom otoka dominira 887 velikih kamenih „moai“ kipova (visine od 5 do 20 metara, a težine i do 100 tona). Smještaj u hotel, večera i noćenje

Nakon doručka slijedi razgled zapadnog dijela otoka. Odlazak do ceremonijalnog centra Hango Kio'e u kojem su 1650 godine ustoličili prvog kralja Ariki Henuo. Slijedi posjet jednom od najvećih i najočuvanijih ceremonijalnih središta na otoku, Ahu Tepe. Prema legendi, ovdje je živio drugi otočki kralj. Obilazak Tahai kompleksa iz 6. stoljeća u kojem se nalaze tri različita Moai kipa visoka skoro 5 metara, težine 20 tona. Večera i noćenje u hotelu

Nakon razgledavanja posljednjih znamenitosti, slijedi prijevoz do zračne luke i let za Santiago. Smještaj u hotel i noćenje.

Nakon doručka slijedi prijevoz do zračne luke i let prema Madridu (13.40 – 06.30 sati, lokalna vremena).

Po dolasku u Madrid, slijedi nastavak leta prema zračnoj luci Venecije (08.45-11.10). Mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA aranžmana po osobi: 
min. 15 putnika: 29.870 kn
min. 10 putnika: 31.410 kn
 
Zrakoplovne pristojbe: 3.930 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.230 kn
 
CIJENA UKLJUČUJE: 

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, 
- smještaj u hotelima 3/4* na osnovi noćenja s doručkom, 
- prijevoze prema programu, razglede i ulaznice prema programu, 
- ulaznicu za Uskršnji otok, lokalnog vodiča, pratitelja, 
- trošak organizacije i jamčevinu.
 
CIJENA NE UKLJUČUJE: 
- zrakoplovne pristojbe 3.930 kn, 
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.230 kn, 
- fakultativne izlete, dodatne usluge i obrok29e, 
- sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, 
- napojnice za vodiče/vozače,
-  osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, 
- povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.
 
OBAVEZNE DOPLATE:  napojnice za vodiče/vozače, izlazne takse (plaćanje na licu mjesta).
DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:   dodatne ulaznice.
POPUSTI:  dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja