Iran - Manje utabanim stazama

cijena na upit

grupni polasci -

12 dana / 11 noćenja

termin: u pripremi za proljeće 2018

Pošalji upit

Ovo putovanje provest će vas Draguljima Perzije, a zatim, za kraj, odvesti i do najtoplije pustinje na svijetu – Dashte Lut.

Krenut ćemo od modernog Teherana, a potom prema šah-Abbasovoj prijestolnici Isfahanu, gradu gdje je tako lako izgubiti pojam o vremenu. Nastavljamo prema pustinjskom Jazdu, mjestu gdje i danas živi većina zoroastrijaca. Nedaleko Jazda, isprobat ćemo spavanje u jedinom kružnom karavansaraju na način kako su to radile stare karavane i dočarati si svijet putnika starog svijeta, a zatim se uputiti prema Darijevoj prijestolnici Perzepolisu i Iranskoj dolini kraljeva. Iz Antike se selimo u novije doba pa ćemo posjetiti  Karim kanovu prijestolnicu Širaz. Pronaći ćemo vremena i za ćaskanje s razgovorljivim prolaznicima, šetnje šarolikim bazarima i opuštanje u lokalnim čajanama.  Za kraj smo ostavili najljepše pejzaže pustinje koje krase vrtovi i slana jezera.

Putovat ćemo kroz povijest da bi se susreli sa sadašnjošću i vidjeli tradicionalnu, ali i vrlo modernu sliku Irana danas. Ovo je zemlja koja vas neće ostaviti ravnodušnima i vrlo ćete brzo shvatiti zašto ju je tako lako zavoljeti.  

Ovo putovanje provest će vas Draguljima Perzije, a…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Teheran.

U Teheran stižemo u ranim jutarnjim satima. Po obavljenim carinskim formalnostima transfer u hotel i doručak. Nakon doručka krećemo u razgled Tehrana. Krenut ćemo s posjetom Nacionalnom muzeju u kojem ćemo dobiti pregled bogate povijesti perzijske civilizacije, a zatim slijedi razgled lijepe palače Golestan. Posjetit ćemo i Saad Abad kompleks, u kojem se nalaze palače šaha Pahlavija. Večera u lijepom okružju Darbanda. Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka krećemo prema Isfahanu. Putem ćemo posjetiti vrt Fin, gdje ćemo provesti neko vrijeme uživajući u lijepom okruženju. U Isfahan stižemo u poslijepodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel, šetnja starim isfahanskim mostovima Si-o-se-pol i Hadžu. Večera i noćenje.

Današnji dan ćemo provesti u Isfahanu i posjetiti staru armensku katedralu Vank te raskošnu palaču Čehelsotun. Potom posjet prelijepom trgu Nakš-e Džahan kojeg je dao sagraditi šah Abbas Veliki iz dinastije Safavida. Obilazak znamenitosti koje krase trg; Imamove i Šeik Lotfollahove džamije te palače Ali Kapu. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu na bazaru i uživanje u lokalnim čajanama. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Ujutro vožnja prema Jazdu, mjestu u kojem danas živi najveća zajednica zoroastrijaca u Iranu. Po dolasku krećemo s obilaskom grada. Posjetit ćemo trg Amir Čakmaka, vrt Dolat Abad s jedinim oktagonalnom kulom hvataćem vjetrova te staru džame džamiju. Prošetat ćemo i po starom dijelu grada. Večera i noćenje.

Nakon doručka posjetit ćemo zoroastrijske kule tišine i hram vatre u kojem gori 1500 godina neugašena vatra. Potom krećemo prema lijepom kružnom karavansaraju Zeinodin. Nakon smještaja po sobama slobodno vrijeme za opuštanje. Večera i noćenje.

Nakon doručka se vraćamo u davnu prošlost , u doba kad je perzijska civilizacija bila na svome vrhuncu. Odvest ćemo se prema veličanstvenom Perzepolisu, najbolje očuvanom središtu perzijskog carstva, a zatim posjetiti Nakš-e Rostam - iransku „dolinu kraljeva“, gdje se nalaze grobnice nekih od kraljeva slavne dinastije Ahamenida. Nastavljamo vožnju prema Širazu. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

U jutarnjim satima krećemo u razgled grada. Posjetit ćemo lijepu džamiju Nasir-o Moluk, vrt Naranjestan, Karim Kanovu citadelu, Vakil bazar te Vakil džamiju. U poslijepodnevnim satima obići ćemo poznati mauzolej velikog iranskog pjesnika Hafeza, gdje se najbolje može osjetiti besmrtni duh poezije s kojom stanovnici ovog grada žive već stoljećima. U predvečerje odlazak do znamenitih Vrata Kurana. Noćenje u hotelu.

Nakon doručka vožnja prema Kermanu, sjedištu Kermanske provincije. Putem ćemo vidjeti slano jezero Maharlu te nastaviti prema Neyrizu gdje ćemo posjetiti džame džamiju i Bahramgur. U Kerman stižemo u večernjim satima. Smjestit ćemo se u hotel, večerati i noćiti.

Ujutro krećemo u pravu pustolovninu. Ulazimo u jednu od najtoplijih pustinja na svijetu, pustinju Šahdad, u kojoj su visoke temperature i vjetar oblikovali stijene poput pravih umjetnika. Nastavit ćemo kroz pustinju do kanjona zvanog „Zmijski jezik“ i dalje do visoravni Gandom Beryan, najtoplijeg mjesta na svijetu, na kojem je izmjeren 71 stupanj celzijev. Krajem dana vratit ćemo se u hotel, večerati i noćiti.

U jutarnjim satima razgledat ćemo stari dio grada Kermana. Posjetit ćemo kompleks Ganjali Khana, sagrađen u doba Safavida. U to doba ovdje se nalazilo srce grada s prostorijama namjenjenim školi, rezervoari vode, džamija, bazar i tadašnja banka u kojoj se kovao novac. Tu je bio i karavansaraj, odmorište za karavane koje su koje su ovdje nalazile prenoćište. Posjetit ćemo nezaobilazno kupalište i provesti neko vrijeme na bazaru. Nakon ručka odlazimo u posjet pustinjskoj citadeli staroj 1.500 godina i vrtu Shazdeh (Prinčev vrt), pustinjskoj oazi s obiljem vode i zelenila usred bespuća pustinje. U kasnim popodnevnim satima prijevoz do zračne luke Kerman na let za Teheran.

Uz presjedanje let za Zagreb. Dolazak u Zagreb se očekuje u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
-zrakoplovnu kartu za međunarodne letove od Zagreba do Teherana i od Teherana do Zagreba
-smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima s 4* (lokalna kategorizacija) te jedno noćenje u karavansaraju Zeinodin (jednostavan smještaj – spavanje na tradicionalan način, zajednička kupaonica. Na upit je moguće organizirati i sobu s krevetima)
-obroke kako je navedeno u programu (D=doručak, V=večera)
-transfere i razgledavanja A/C turističkim vozilom
-mala boca obične vode svaki dan
-ulaznice za muzeje i znamenitosti navedene u programu
-lokalno vodstvo na engleskom jeziku i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
-jamčevina (broj police 1501-00000479) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00033974)kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group (kontakt tel: 01 371 86 00)
-organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
-zrakoplovne takse za međunarodne letove u iznosu od 1.700 kn (podložno promjeni do trenutka izdavanja karte)
-nadoplatu za jednokrevetnu sobu: 2.550 kn
-trošak vize i njenog ishodovanja u iznosu od 370 kn
-putno osiguranje (preporučujemo)
-napojnice za lokalne vodiče i vozače
-osobne troškove
-nadoplata za 10 - 15 prijavljenih putnika iznosi 1.000 kn

Napomena:
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije. Zadržavamo pravo promjene cijene u slučaju porasta kalkulativnih troškova ili tečaja, kao i pravo korekcije cijene ili otkazivanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba. Za slučaj da se nađe povoljniji avioprijevoznik, zadržavamo pravo izmjene rute letenja.Cijene su izražene za 15 putnika i za plaćanje u gotovini.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja