Iran - dragulji Perzije

od 11.890,00 kn / po osobi

grupno putovanje - GARANTIRANO

9 dana / 8 noćenja

termin: 31.3.2018. – 8.4.2018.

Pošalji upit

7.000 godina duga povijest učinila je Iran jednom od najzanimljivijih svjetskih destinacija, a priče iz povijesti isprepletene su s brojnim legendama i pričama.Naše putovanje vodi nas prema jugu Irana gdje su se smjestile nekadašnje perzijske prijestolnice Širaz, Perzepolis i Isfahan, te prema pustinjskom Jazdu. Arhitektonski dragulji koje je stvorio perzijski narod kroz povijest oduševljavaju i nadahnjuju brojne pjesnike i umjetnike, a putnika namjernika ostavljaju bez daha. Uz sve ljepote koje je ostavila prošlost, Iran je zemlja koja i danas ima dušu, u kojoj će narod prigrliti kao nigdje drugdje na svijetu. Ne bojte se prihvatiti njihov poziv na čaj ili neobavezno čavrljanje.

7.000 godina duga povijest učinila je Iran jednom…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Teheran.

U Teheran stižemo tokom noći. Po obavljenim carinskim formalnostima transfer u hotel i odmor. Nakon doručka posjet Nacionalnom muzeju gdje ćemo dobiti pregled bogate povijesti perzijske civilizacije, a zatim razgled lijepe palače Golestan. Posjetit ćemo i Saad Abad kompleks, u kojem se nalaze palače šaha Pahlavija. Potom povratak u hotel, večera i noćenje.

Ujutro krećemo prema Isfahanu. Na putu ćemo posjetiti Kashan i razgledati vrt Fin. Nastavak vožnje do Isfahana gdje stižemo u popodnevnim satima. Smještaj u hotel i odmor. U večernjim satima prošetat ćemo starim isfahanskim mostovima Si-o-se-pol i Hadžu. Noćenje.

Nakon doručka ćemo posjetiti staru armensku katedralu Vank te raskošnu palaču Čehelsotun.U poslijepodnevnim satima šetnja po prelijepom trgu Nakš-e Džahan kojeg je dao sagraditi šah Abbas Veliki iz dinastije Safavida. Obilazak znamenitosti koje krase trg; Imamove i Šeik Lotfollahove džamije te palače Ali Kapu. Krajem dana imat ćemo vremena za šetnju, kupovinu na bazaru i uživanje u lokalnim čajanama.

Ujutro vožnja prema Jazdu, mjestu u kojem danas živi najveća zajednica zoroastrijaca u Iranu. Nakon smještaja u hotelu slobodno vrijeme za hvatanje prvih dojmova. Večera i noćenje.

Nakon doručka krećemo s obilaskom grada. Posjetit ćemo zoroastrijske kule tišine, hram vatre u kojem gori 1500 godina neugašena vatra, trg Amir Čakmaka, vrt Dolat Abad s jedinim oktagonalnom kulom hvataćem vjetrova te staru džame džamiju. Prošetat ćemo i po starom dijelu grada. Noćit ćemo nedaleko Jazda u lijepom kružnom karavasaraju Zeinodin.

Nakon doručka nastavljamo vožnju prema Širazu. Putem ćemo se vratiti u davnu prošlost, u doba kad je perzijska civilizacija bila na svome vrhuncu. Posjetit ćemo veličanstveni Perzepolis, najbolje očuvano središte perzijskog carstva, a zatim i Nakš-e Rostam - iransku „dolinu kraljeva“, gdje se nalaze grobnice nekih od kraljeva slavne dinastije Ahamenida. Dolazak u Širaz u kasnim popodnevnim satima. Večera i noćenje.

Nakon doručka krećemo u razgled Širaza. Posjetit ćemo lijepu džamiju Nasir-o Moluk, vrtove Naranjestan i Eram, Karim Kanovu citadelu, Vakil bazar te Vakil džamiju. U poslijepodnevnim satima obići ćemo poznati mauzolej velikog iranskog pjesnika Hafeza, gdje se najbolje može osjetiti besmrtni duh poezije s kojom stanovnici ovog grada žive već stoljećima. U predvečerje odlazak do znamenitih Vrata Kurana. Noćenje u hotelu.

U ranim jutarnjim satima let za Zagreb, uz presjedanje. Dolazak u Zagreb očekuje se sredinom dana.

Cijena uključuje:
-    zrakoplovnu kartu za međunarodne letove od Zagreba do Teherana i od Širaza do Zagreba 
-    smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima s 4 zvjezdice (lokalna kategorizacija) te jedno noćenje u karavansaraju
      Zeinodin (jednostavan smještaj – spavanje na tradicionalan nacin na podu, zajednička kupaonica)
-    obroke kako je navedeno u programu (D=doručak, V=večera)
-    transfere i razgledavanja A/C turističkim vozilom
-    mala boca obične vode svaki dan 
-    ulaznice za muzeje i znamenitosti navedene u programu
-    lokalno vodstvo na engleskom jeziku i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
-     jamčevina putovanja
-    organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
-    zrakoplovne takse za međunarodne letove u iznosu od 2.050 kn (podložno promjeni do trenutka izdavanja karte)
-    nadoplatu za jednokrevetnu sobu: 2.100 kn
-    trošak vize i njenog ishodovanja u iznosu od 370 kn
-    putno osiguranje (preporučujemo)
-    napojnice za lokalnog vodiča i vozača 
-    osobne troškove
-    nadoplata za 10 do 15 prijavljenih putnika iznosi 850 kn

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja