Jordan - priroda i trekking

cijena na upit

Putovanje u kraljevinu Jordan

8 dana / 7 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Jordan - zemlja u kojoj se nalazi najfascinantnije čudo antičkog svijeta, Petra - grad u kamenu boje ruža. 
Jordan je jedina zemlja na ovom području koja nema naftu, ali zato obiluje raznim zanimljivostima i čudima prirode, bogatom ponudom raznih aktivnosti, povijesnih lokacija, biblijskih mjesta i još mnogo toga više.

Zanimljive napomene vrijedne spomena:

  • ukoliko Vas netko ponudi obrokom, ljubazno odbijte prva tri puta, a onda srdačno prihvatite
  • odjenite se konzervativnije; pokazivanje kože ljudima Jordana je za njih uvreda
  • istražite tradicionalni ali svakako i moderniji dio Jordana
Jordan - zemlja u kojoj se nalazi najfascinantnije…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

mn1.jpg

 

Dolazak u zračnu luku Amman Queen Alia gdje će Vas dočekati naš predstavnik sa napisom Vašeg imena. On će Vas otpratiti do Vašega vozača koji će Vas odvesti direktno u hotel. Noćenje.

Vozimo se na sjever do rezervata Ajlune Woodland. Sastoji se od mediteranske zemlje sa dominirajućim šumama hrasta i pistacchia. Bogato zelenilo Ajluna je postalo izrazito popularno za obožavatelje piknika i planinarenja. Ovo mjesto ima bogatu povijest ljudskog naseljavanja zbog mediteranske klime, gustih šuma i plodnog tla. Uživajte u stazama za šetnju Rockrose Trail, dugoj 8 km, za koju treba otprilike 3-4 sata kroz doline i padine. Ova staza prolazi kroz sela, livade cvijeća, te nudi panoramske poglede na West Bank i Siriju. Nastavljamo posjetiti Jerash, koji je i danas jedan od najljepših i najbolje očuvanih grčko-rimskih gradova izvan Italije. Iskopavanja su omogućila ažuriranje dvaju kazališta, nekoliko hramova, crkvava, tržnica, termalne kupke i čuvena uličica Cardo Maximus od 600 metara obrubljenih stupaca. Povratak u hotel u Amman. Noćenje.

Vožnja do rezervata Wadi Mujib za Ibex stazu s lokalnim vodičem koja traje otprilike 4 sata. Napomene: posjetitelj mora imati najmanje 18 godina. Staza počinje u centru za posjetitelje i prati autocestu Mrtvog mora prije uspona u rezervat. Razdvojena prema jugu, staza ide paralelno s Mrtvim morem. Pješačenje se nastavlja kraj brojnih suhih wadija do stanice Raddas Ranger, gdje možete vidjeti Nubijski kozorog. To je i mjesto gdje se može vidjeti poznati kameni "kip“ Lotove žene. Nakon odmora na kolodvoru, staza se nastavlja dok ne stignete do ulaza u rezervat u blizini centra za posjetitelje. (otprilike 01h). Slijedi vožnja do dvorca Kerak Crusader iz 12. stoljeća, koji se nalazi otprilike 1000 m nadmorske visine, okružena dolinama sa 3 strane. Noćenje.

Doručak švedski stol u prirodnom rezervatu Rummana Camp Dana uistinu je svijet prirodnih bogatstava. Posjetitelji Dana će iskusiti ljepotu planine Rummana, bezvremensku tišinu sela Dana i raskoš crvene i bijele stijene pješčenjaka Wadi Dana. Područje sela Dana, s pogledom na slikoviti Wadi Dana, okupiran je od 4000. godine prije Krista. Uživajte u bijeloj stazi kupole: staza 8 km, koja traje 3 do 4 sata. Staza obrise ogromne stijene Wadi Dana između kampa Rummana i Dana Villagea. Nudi prekrasan pogled na Wadi u kanjonu i prolazi kroz terasaste vrtove. Imat ćemo ručak piknik, nakon kojeg se vozimo u Shawbak posjetiti dvorac Crusader. Nekada zvan "Mont Real", Shawbak datira iz 12. stoljeća. Nalazi se na obronku planine, s velikim voćkama ispod. Zatim nastavljamo u najznačajniji grad Arapa koji je postojao i prije 2000 godina – Petra. Noćenje.

Nakon švedskog stola za doručak započnite dan sa kratkom šetnjom ili jahanjem konja od ulaza u Petra do ulaza u stari grad Al Siq, koji je 350 m uzak kanjon. Kako se približite kraju Siqa, vidjet ćete jedan od najvećih blaga Petre, a to je poznati Al Khazneh. Petra „The Rose City“ je potpuno jedinstveno mjesto koje su izgradili arapski Nabateanci prije više od 2000 godina. Oni su izrezbarili svoje grobnice, palače, hramove i riznice od prirodnih pustinjskih stijena boje ruža. Slijedi ručak švedski stol, nakon kojeg, tko želi, može posjetiti manastir penjajući se 800 stepenica. Manastir je sličnog dizajna kao i riznica, ali mnogo veća (50 m visok x 45m širok) i sa puno manja ukrasa. Povratak u Petru. Noćenje.

Poslje doručka u hotelu idemo do prirodnog rezervata Wadi Rum. „Dolina Mjeseca“ je jedinstveno mjesto kao nijedno drugo na svijetu. Kada stignete do centra za posjetitelje, dočekat će Vas lokalni Beduini da istražite fascinantnu pustinju. Beduini će Vas voziti otprilike 04h do sljedećih lokacija: Seven Pillars, Yellow Sand Dunes, View Point, Inscriptions, Um Al Tawaqi, Siq Lawrence, Lawrence House, Siq Al Barrah, Rock Bridge Um Fruth, Mushroom, Burdah Rock Bridge, Um Ishrin, Red Sand Dunes, Um Rashid i mjesto za gledanje zalaska sunca ukoliko se stigne na vrijeme. Ručak će biti piknik, večera u kampu. Noćenje.

Doručak švedski stol u kampu nakon kojeg slijedi vožnja do Mrtvog mora, 420 metara ispod razine mora, najniže točke na zemlji. Provedite ostatak dana kupajući se i opuštajući se u vodi Mrtvog mora. Ručak je u resortu, nakon kojeg idemo u Amman na odmoranje u hotelu sve do večere; vožnja do restorana Tawaheen Al Hawa. Ovaj svježi i divni restoran ima prekrasne i tipične beduinske ukrase sa orijentalnom atmosferom. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

Transfer do zračne luke Amman na let za Zagreb. Kraj putovanja.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.