Klasična Sicilija

cijena na upit

grupno putovanje - GARANTIRANO

4 dana / 3 noćenja

polasci: 01.06., 28.10.

Pošalji upit

Posjetite otok bogat arheološkim nalazištima, čijom cijelom regijom dominira aktivni vulkan Etna. Maslinici, vinogradi, polja, planine, uske ulice, prekrasno more i ljubazni stanovnici samo su neke od ljepota ovog najvećeg otoka u Sredozemnom moru. 

Posjetite otok bogat arheološkim nalazištima,…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Sastanak putnika na Autobusnom kolodovoru Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke u Ljubljani ili dolazak u vlastitom aranžmanu u zračnu luku. Prijava na let posebnim zrakoplovom prema Palermu. Po slijetanju u Palermo ukrcaj u autobus i putovanje do obližnjeg slikovitog gradića Monreale od kuda se pruža prekrasan pogled na Palermo. Razgled znamenite katedrale koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji, s iznimno zanimljivim mozaicima. Nastavak vožnje do Catanijske rivijere. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Doručak. Vožnja do najvišeg europskog vulkana Etne (visina 3350 m) koji je ujedno i najpoznatiji simbol Siciliji. Dolazak na najviše dopuštenu nadmorsku visinu od 1800 metara. Po želji mogućnost uspona žičarom do 2500 m ili terenskim vozilima do 2900 metara gdje ćemo u pratnji vodiča prošetati oko trenutno najzanimljivijih vulkanskih dijelova (doplata). U nastavku dana putovanje u čarobni gradić Taorminu, biser istočne obale, prekrasno smještenu u podnožju Monte Taura otkud se pruža fascinantan pogled na more i okolicu. Razgled grčko-rimskog kazališta (doplata za ulaznicu na licu mjesta) i stare gradske jezgre. Slobodno vrijeme za cappuccino ili ukusni talijanski sladoled! Povratak u hotel, noćenje.

Doručak. Razgled najvažnijih znamenitosti Catanije, važnog trgovačkog grada kojeg krase lijepo očuvane barokne zgrade. U poslijepodnevnim satima krenut ćemo prema Agrigentu gdje ćemo posjetiti veličanstvenu Dolinu hramova (ulaznica uz doplatu). Od nekoć lijepog antičkog grada Akragasa danas je ostalo pet dobro očuvanih dorskih hramova, među kojima je najvažniji te ujedno i najočuvaniji antički hram na svijetu posvećen božici Concordiji. Vožnja prema Palermu, smještaj u hotel u okolici Palerma. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u grad. U šetnji ulicama temepramentnog Palerma osjetit ćete živahnu atmosferu i doživjeti zanimljivu povijest grada na čiju su gradnju utjecali brojni narodi. Jedan od najljepših talijanskih gradova upoznat ćemo kroz šetnju lijepim trgovima Bellini, Pretoria, Canti i Quattro, prolazeći pokraj brojnih fontana, crkvi i veličanstvene normanske palače. Ako bude vremena bit će prilike za uživanje u slasnim sicilijanskim desertima. Prijevoz do zračne luke i let posebnim zrakoplovom do Ljubljane. Po dolasku mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.

Cijena uključuje:
- zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana – Palermo - Ljubljana 
- tri polupansiona u hotelima 3/4* 
- autobusni prijevoz tijekom cijelog trajanja ture 
- vanjske razglede prema programu
- hrvatskog pratitelja (min. 25 putnika)* 
- troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
- zrakoplovne pristojbe: 870kn (obavezna doplata)
- doplate po želji prilikom rezervacije: 
           - jednokrevetna 690 kn
           - povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn
- doplate po želji na putu: 
           - Siracusa - arheološki park 10 € 
           - Etna - uspon s gondolom ili terenskim vozilima 62 € 
           - Taormina - grčki teatar 10 € 
           - Agrigento - Dolina hramova 12 € 
           - katedrala u Monrealeu 3 €
- doplata za manji broj putnika: 230 kn
- obvezna doplata: turistička pristojba u hotelu približno 3 € po osobi po noćenju, plaćanje na recepciji hotela

NAPOMENA*:
U slučaju manjeg broja prijavljenih od minimuma tijekom putovanja će s putnicima biti slovenski pratitelj. Putovanje se može odviti u obratnom redoslijedu, ali sadržajno se program ne mijenja.

POPUSTI: djeca 2-12 god na dodatnom krevetu 15% od osnovne cijene aranžmana. 

Za ovaj aranžman vrijede Opći uvjeti glavnog organizatora putovanja Palma travel d.o.o.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.