Meksiko

cijena na upit

grupno putovanje

9 dana / 7 noćenja

termin: putovanje u pripremi za 2018

Pošalji upit

Vodimo Vas na odmor u magični Meksiko - prvo obilazimo najveći grad na svijetu - Mexico City, upoznajemo se s prijestolnicom, posjećujemo Teotihuacán, ploveće tržnice, obilazimo kuću Fride Kahlo i istražujemo lokalne tržnice.  Prijestolnica Meksika je grad prebogat nasljeđem carstva Asteka i prelijepim zgradama iz kolonijalnog razdoblja španjolske vladavine. Izleti u Teotihuacán, piramide Sunca i Mjeseca, bogati Muzej arheologije i muzej čuvene slikarice Fride Kahlo i njenog muža umjetnika Diega Rivere zaokružit će dojam ove predivne zenmlje. Iz Playa del Carmen imat ćemo priliku obići čuvenu Chichen Itzu, grad Maja koji je nedavno proglašen novim svjetskim čudom. Usput ćemo se kupati u cenote - prirodnim jezerima u špiljama, a obilazimo i tradicionalni grad Valladolid. Tulum glasi za jednu od najljepših lokacija na Yucatanu, kako zbog nestvarne plaže, tako i zbog majanske tvrđave na samoj obali. Uz kupanje, imat ćemo priliku posjetiti i arheološki lokalitet - Cobu i s vrha piramide promatrati nepreglednu džunglu oko nas.

Vodimo Vas na odmor u magični Meksiko - prvo obilazimo…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

meksiko_karta.png

 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Amsterdam na liniji OU450 u 08:25 sati. Dolazak u Amsterdam predviđen je u 10:30 sati. Nastavak putovanja prema Meksiku na liniji KL683 u 14:35 sati. Dolazak u Meksiko City predviđen je u 19:25 sati. Organizirani prijevoz do hotela, prijava te smještaj i noćenje

Nakon doručka odlazak na razgled glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču s muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Potom Templo Mayor - ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu - Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. Nakon cjelodnevnog obilaska povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno: Mogućnost ručka u restoranu Nacionalnog antropološkog muzeja ili odlazak na večeru u neki od tradicionalnih meksičkih restorana u blizini hotela (nije uključeno u cijenu)

Nakon doručka krećemo prema Bazilici Gospe od Guadalupe, a usput ćemo se kratko zaustaviti kod Trga Triju kultura gdje ćemo vidjeti astečke ruševine, crkvu svetog Jakova iz 16. stoljeća i moderni projekt Nonaleo Tlatelolco. Dolazimo do svetišta Bogorodice gdje slijedi razgled bazilike. Oko podneva dolazak u grad Teotihuacan, udaljen otprilike 45 kilometara od Mexico Citya, inače svjetski poznate arheološke zone. Posjetit ćemo hram La Ciudadela Quetzalcoatl, Aveniju Smrti, piramide Sunca i Mjeseca, tvornicu Oxidian (produkti od lave), a prisustvovat ćemo i prezentaciji proizvoda od kaktusa. Ručak u jednom od restorana na lokalitetu Teotihuacan (piće nije uključeno u cijeni). Slijedi povratak u Mexico City. Noćenje u hotelu.

Doručak, potom slijedi odlazak za Taxco - grad srebra uvršten u nacionalnu spomeničku baštinu, gdje popločane ulice vijugaju između kolonijalnih palača sve do crkve Sv. Priske, bisera barokne umjetnosti. Po završetku razgleda, odlazak na jednu od najstarijih hacijendi u Meksiku iz 16. stoljeća – Hacienda Vista Hermosa. Razgled hacijende i slobodno vrijeme za kavu ili osvježavajuće piće. Povratak u Mexico City. Noćenje.

Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke Mexico City. Polijetanje zrakoplova prema Meridi u 10.55 sati na liniji AM515 (Aero Mexico). Po dolasku u “Bijeli grad” - Meridu, grad glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina, nastavljamo put prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Razgled nekih od najljepših i najmističnijih ostataka plemena Maya: piramide Patuljaka (Pirámide del adivino), Guvernerove Palače (Palacio de Gobernador?), Dvorište redovnica (Cuadrangulo de las Monjas) i Kuće kornjača (Casa de las Tortugas). Slijedi kasni ručak te povratak u Meridu. Noćenje u hotelu 5*

Nakon doručka rano ujutro nastavljamo put prema najpoznatijem majanskom lokalitetu - Chichen Itza. Vidjet ćemo brojne znamenitosti: piramidu Kukulkan - jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Poslijepodne nastavljamo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se smjestiti u hotel na bazi all inclusive usluge (puni pansion i sva lokalna bezalkoholna i alkoholna pića te kokteli uključeni su u cijenu). Noćenje.

Doručak, slobodan dan i pregršt vremena za uživanje na plaži uz all inclusive uslugu, šetnju Cancunom ili fakultativne sadržaje. Preporučujemo odlazak na izlet Xcaret, Tulum, Xel'Ha ili Isla Mujeres. Noćenje u Cancunu.

Nakon doručka slobodno vrijeme do poslijepodnevnog transfera u zračnu luku Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Pariz na liniji AF651 (Air France) u 19.30 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Dolazak u Pariz u 11.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji AF 1560 (Air France) u 15.05 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 16.55 sati.


Cijena po osobi u HRK:
Redovna cijena                    15.460 kn
Zrakopolovne pristojbe         3.290 kn

Cijena uključuje:
- prijevoz zrkoplovom Zagreb-Mexico City-Cancun-Zagreb
- 5 noćenja s doručkom u hotelima 4*
- 2 noćenja u Cancunu s usligom all inclusive
- transfere prema programu
- unutranji let zrakoplovom Mexico City - Merida
- razglede prema programu
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavaja
- pratitelja putovanja
- lokalnog vodiča u Meksiku
- troškove orgnizacije putovanja
- putno zdravstveno osiguranje

Cijena ne uključuje:

- kod prijave: pristojbe zračnih luka 3.690 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu)
- kod prijave manjeg broja putnika 600 kn, plaćanje pri rezervacije putovanja
- na licu mjesta: napojnice za vodiče i vozače 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanja)

Važne napomene:
- Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: http://www.mvep.hr 
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Meksiko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.