Nova Godina na Malti

cijena na upit

Grupno putovanje

5 dana / 4 noćenja

termin: 29.12. - 02.01.2018.

Pošalji upit

Zabavite se, opustite i upoznajte neobičnu mješavinu Orijenta i Sredozemlja na Malti i Gozu, otočkoj državici zanimljive i burne povijesti, iznenađujućih krajolika i bogate turističke ponude!
VRIJEDNOST VIŠE: uključen organizirani razgled glavnog grada Vallette!

Zabavite se, opustite i upoznajte neobičnu mješavinu…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u ranim jutarnjim satima dva sata prije polijetanja zrakoplova prema Malti. Po slijetanju na Maltu ukrcaj u autobus i panoramska vožnja otokom do glavnog grada – Vallette. Izlet u pratnji lokalnog ovlaštenog vodiča uključuje šetnju kroz živopisne ulice grada Vallette, glavnog grada otoka. Posjećujemo bogato ukrašenu konkatedralu sv. Ivana u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i Crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Potom nastavljamo šetnju razgledom najvažnijih povijesnih građevina te dvorišta, kao i vrtova Baracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na Veliku luku i utvrđena Tri Grada. Slobodno vrijeme u centru za kupovinu suvenira, kavu i kolače, itd. Transfer do hotela u dogovoreno vrijeme, smještaj i kraći odmor, zatim informativni sastanak kod recepcije hotela s pratiteljima i lokalnim vodičima (na hrvatskom jeziku). Slobodno vrijeme za šetnju živahnim turističkim područjem ili večernju zabavu u poznatom Pacevilleu. Noćenje.

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet „Otkrijte Gozo“ (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana) ili slobodno vrijeme na Malti. Gozo je jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 20 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi razgled autobusom najpoznatijih lokacija otoka: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza te strmim stijenama u zaljevu Xlendi. Potom je planiran ručak u tri slijeda u lokalnom restoranu (uključen u cijenu fakultativnog izleta). Nastavljamo razgledom pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu. Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

Nakon doručka predlažemo cjelodnevni fakultativni „Izlet po otoku“ (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana), za one koji se ne odluče za taj izlet slobodan dan za osobne programe. Izlet započinjemo vožnjom do gradića Mosta gdje ćemo razgledati impozantnu crkvu s velikom kupolom „Mosta Dome“; nakon Moste uputit ćemo se u Mdinu – “Tihi grad”, nekadašnji glavni grad Malte, obavijen ozračjem spokoja. Mdina je jedan od najboljih europskih primjera drevnog grada opasanog zidinama i izvanredan u svojoj mješavini srednjovjekovne i barokne arhitekture. Mdina je nosila drugačija imena ovisno o njezinim vladarima i ulozi, ali njegovo srednjovjekovno ime najbolje opisuje grad, „Citta' Notabile“ odnosno plemeniti grad, upravo zbog činjenice da je od 12. st. bio dom raznih plemenitaških obitelji. Nakon organiziranog ručka slijedi vožnja do predivnih litica „Dingli“ na sjeverozapadnoj obali Malte odakle se pruža fantastičan pogled na otvoreno more. Posljednja stanica ovog izleta bit će osebujan botanički vrt „San Anton“ u sklopu kojeg se nalazi i predsjednička palača. Povratak u hotel i slobodno vrijeme za pripreme za novogodišnju noć. Gostima koji ne žele organizirani doček Nove godine u hotelu predlažemo odlazak u Vallettu gdje se novogodišnja zabava odvija uz živu glazbu na ulicama i trgovima (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda), ili u Paceville, poznati dio St. Juliansa, koji nudi mnogobrojne barove i klubove.

Kasniji doručak, slobodno vrijeme za odmor i šetnju ili kratki fakultativni izlet, vožnja brodom „Harbour Cruise“ u trajanju od cca. 2 sata (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). U luci Slieme ukrcat ćemo se na brod i uputiti se na plovidbu prekrasnim prirodnim lukama Slieme i Vallette. Plovit ćemo između tvrđava i dokova Vallette, labirintom zaljeva i pristaništa s nezaboravnim pogledom na glavni grad Malte i utvrđena Tri Grada („Three Cities“). S morske strane vidjet ćemo Veliku luku (Grand Harbour), jednu od najljepših, najpoznatijih i najvećih prirodnih luka svijeta, zbog koje su mnogi osvajali Maltu, a sada je omiljena brojnim fotografima. U Sliemi nas očekuje šarolika mješavina trgovina i kavana uz promenadu, s pogledom preko zaljeva na kupole i zidine Viteškog grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet „Marsaxlokk i tri Grada“. Vožnja do tri stara utvrđena grada: Vittoriosa, Cospicua i Senglea. Panoramska vožnja i šetnja ulicama Vittoriose do izvidnice (vedette) otkud se pruža pogled na cijelu „Veliku luku“ (Grand Harbour). Odlazak prema mirnom zaljevu Marsaxlokk, najpoznatijem ribarskom selu Malte gdje ćemo vidjeti luzzu – tipične malteške ribarske čamce usidrene po čitavom zaljevu, čije se tradicionalne žive boje ponavljaju na štandovima popularne tržnice uzduž čitave promenade. Slobodno vrijeme za osobne programe i ručak. Po završetku izleta povratak u hotel. Transfer do zračne luke na let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu.

Cijena uključuje:
- prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Malta – Zagreb,
- prijevoz prtljage zrakoplovom (u charteru do 15 kg),
- snack za vrijeme leta,
- transfere na odredištu (zrakoplovna luka – hotel –zrakoplovna luka),
- smještaj u odabranim hotelima prema ponudi,
- turističkog pratitelja
- troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:
- zrakoplovne pristojbe 690 kn, 
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
- karte javnog prijevoza,
- fakultativne sadržaje i izlete,
- napojnicu vozačima i vodičima,
- putno zdravstveno osiguranje,
- troškove osobnih narudžbi
- turističku pristojbu (Eco Tax) u iznosu od 0,50 EUR po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta)

NOVOGODIŠNJA VEČERA:
Za sve goste koji koriste uslugu polupansiona obavezna je nadoplata za novogodišnju večeru. Gosti s uslugom noćenje/doručak mogu fakultativno uplatiti novogodišnju večeru. Novogodišnja večera u hotelima organizirana je u skladu s lokalnim običajima koji podrazumijevaju bogatiji meni za silvestarsku večeru i kraći prigodni program.

DOPLATE ZA FAKULTATIVNE IZLETE (cijena po osobi – prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana):

IZLET „OTKRIJTE GOZO“
Cjelodnevni izlet brodom i autobusom s uključenim ručkom - cijena: 390 kn; djeca do 12 godina: 230 kn

IZLET „PO OTOKU“
Cjelodnevni izlet autobusom s uključenim ručkom - cijena: 350 kn; djeca do 12 godina: 200 kn

IZLET „HARBOUR CRUISE“
Kraći izlet brodom (transfer do luke) od cca. 2 sata, ručak nije uključen - cijena: 160 kn; djeca do 12 godina: 80 kn

IZLET „MARSAXLOKK I TRI GRADA“
Poludnevni izlet autobusom, ručak nije uključen cijena: 240 kn; djeca do 12 godina: 120 kn

VAŽNA NAPOMENA: Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom fakultativnih izleta, sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju putovanja: 80

 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.