Oman - duša Arabije

od 11.890,00 kn / po osobi

grupno putovanje

9 dana / 8 noćenja

termin 29.12.2018.

Pošalji upit

Premda je Oman smješten na Arapskom poluotoku na kome caruje pustinja, Sultanat je obdaren raznolikim i neobično lijepim krajolicima, bogatim životinjskim svijetom i srdačnim i gostoljubivim stanovništvom.Ovo putovanje odvesti će nas u prijestolnicu Muskat, gdje ćemo dan provesti upijajući dojmove i istražujući njegove ljepote, a zatim dalje kroz planinske lance do omanskog Grand canyona i najvišeg vrha Jebel Shams. Okupat ćemo se u tirkiznom wadiju čarobne ljepote, a nakon planina krećemo u pustinju gdje ćemo uživati okruženi ružičastim pješćanim dinama. Sutradan se spuštamo prema moru da bi večer proveli promatrajući kako velike zelene kornjače polažu jaja. Putem kroz Oman posjetiti ćemo razne omanske tvrđave, veličanstvene džamije, slikovita planinska sela, lokalne bazare, a nećemo propustiti ni posjet jednoj beduinskoj obitelji. Premda ćemo se puno voziti, bit će tu i nešto pješaćenja i kupanja u prirodnim bazenima. Za kraj smo ostavili krstarenje Omanskim zaljevom u drvenoj tradicionalnoj barki „Dhow“.

Premda je Oman smješten na Arapskom poluotoku na kome…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Polazak iz zračne luke u Zagrebu i uz presjedanje let prema Muskatu. Dolazak u međunarodnu zračnu luku Muskat i nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Noćenje.

Nakon doručka krećemo u obilazak Muskata koji svojim posjetiteljima nudi jedinstvenu priliku da svjedoče skladu modernog trgovačkog centra i tradicionalnalnog kulurnog nasljeđa. Svojom prirodnom lukom, Muskat predstavlja značajno sidrište. Obići ćemo Veliku džamiju i muzej Bait Al Zubair koji su tek kratki uvod u povijest i razvoj Omana. Voziti ćemo se dokovima Corniche, posjetiti ribarnicu i šarenu tržnicu Muttrah. Zaustaviti ćemo se kod veličanstvene palače Al Alam, službene palače Njegovog Veličanstva sultana Qaboosa, koja se nalazi tik do portugalskih utvrda Mirani i Jalali iz 16. stoljeća. Večer iskoristite za slobodne aktivnosti.Noćenje u hotelu. (Napomena: za posjet Velikoj džamiji dame moraju biti u potpunosti pokrivene i nositi marame, a muškarci u dugim hlačama).

Nakon doručka krećemo u našu pustolovinu po Omanu. Prije izlaska iz grada zaustaviti ćemo se u staroj tvornici parfema Amouage, što u prijevodu znači „valovi emocija“. Nakon isprobavanja raznih mirisnih ulja, nastavljamo vožnju do utvrde Nakhal, pored koje se nalaze i termalni izvori vode. Nastavljamo vožnju do šarmantnog utrđenog grada Bahla, opasanog zidinama dužine 12 km. Posjetit ćemo proizvodnju glinenog posuđa i prošetat do utvrde, koja je jedna od najstarijih u Omanu. Utvrda se trenutno renovira pa je možemo vidjeti samo izvana. Nastavljamo prema palači Jabrin, gdje ćemo doživjeti srednjovjekovnu atmosferu i vidjeti prekrasne ručno oslikane stropove i rezbarene okvire vrata. Noćenje u hotelu u Bahli.

Ujutro ćemo obići utvrdu u Nizwi s masivnim kružnim topovskim tornjem, koja je jedna od najimpresivnijih utvrda u Omanu, a zatim prošetati tradicionalnom tržnicom. Posjetiti ćemo neka od najstarijih sela u ovome kraju, sela Al Hamra i Misfat. Tradicionalne kuće od blata koje datiraju do prije 400 godina i danas su nastanjene, a sustav nadodnjavanja koji se ovdje koristi jedan je od najstarijih takve vrste (pod zaštitom UNESCO-a). Nastavljamo prema zabačenim selima Wadi Gul i Wadi Nalat koja se nalaze na dnu velikog kanjona. Za kraj ćemo se popeti na Jabel Shams, jedan od najviših vrhova gorja Jabel Akdhar, koje je poznato kao omanski Grand Canyon.U večernjim satima posjet starom naselju Misfat Al Abryeen koji krije zanimljivu arhitekturu i pejzaže. Noćenje u hotelu.

Nakon doručka krećemo prema gorju Jabel Akhdar. Jebel Akhdar na arapskom znači “zelena planina”, no poznata je i kao visoravan Sayq. Naš vodič odvesti će nas u prekrasnu pustolovinu. Posjetiti ćemo lijepo seoce Birkat Al Mauz, smješteno u samom podnožju planine. Lutati ćemo starim ulicama prolazeći između napuštenih kućica izrađenih od blata i slame. Uspeti ćemo se na vrh gorja Jebel Akhdar, poznatom po svojim plantažama ruža, voća i oraha koje uzgaja lokalno stanovništvo, a koje su jedne od najboljih u Omanu. Nastavljamo prema gradovima Izki i Sinaw te nadalje prema moru pijeska Wahiba sačinjenog od pješčanih dina raznih nijansi, gdje ćemo uživati u čarobnom zalasku sunca. Večera i noćenje u bungalovima u pustinjskom kampu

Iz Wahibe krećemo prema Wadi Bani Khalidu – oazi smještenoj u srcu golih i suhih planina, jednoj od najljepših dolina u Omanu. Osvježit ćemo se u njezinim prekrasnim bistro plavim bazenima. Čari doline možemo iskoristiti za plivanje ili treking. Nastavljamo prema starom pomorskom gradu Sur, poznatom po svojem pristaništu i brodograilištu tradicionalnih omanskih drvenih ribarskih brodova (dhow) koji se i danas grade ručno. Čeka nas ranija večera i potom posjet utočištu kornjača na plaži Ras Al Jinz, gdje zelene kornjače, nakon tisuće prijeđenih kilometara, noću dolaze snijeti jaja. Noćenje u bungalovima u obalnom odmaralištu. (Napomena : za kupanje u dolini Wadi Bani Khalid ponesite kupaće kostime)

Nakon doručka posjetiti ćemo ribarsko pristanište i tvornicu tradicionalnih drvenih brodova (dhow) u Suru. U selu Qalhat vidjeti ćemo ruševine grobnice Bibi Miriam. Zaustavit ćemo se na plaži Fins, a zatim nastavljamo do Bimah Sinka, kratera ispunjenog tirkizno plavom vodom. Ako budemo dobre sreće, dok se vozimo uz obalu, moguće je zapaziti gazele. Prošetat ćemo dolinom Wadi Shab, što u prijevodu znači “dolina između litica”. Doživljaj šetnje dodatno će uljepšati brojni bazeni s bistrom vodom gdje ćemo se moći okupati. Hrabriji mogu uplivati u špilju, jer to joj je ujedno i jedini ulaz. Moguće se uspeti i do samog početka wadija, prolazeći kroz plantaže limuna, banana i datulja. Šetnja je relativno lagana, no teren je neravan s brojnim bazenima i vodopadima. Preporučujemo da ponesete udobne tenisice. Nastaviti ćemo prema dolini Wadi Arbayeen i diviti se ljepoti dubokih bazena među palmama datulja. Noćenje u hotelu.

Nakon doručka slobodno vrijeme za odmor i šetnju bazarom sve do popodnevnih sati kada odlazimo na krstarenje u susret zalasku sunca. Ploviti ćemo tradicionalnom dhow drvenom barkom po Omanskom zaljevu. Potom povratak u hotel i noćenje u hotelu

Sredinom noći transfer do zračne luke i povratak kući.

U cijenu je uključeno:
- zrakoplovna karta za letove od Zagreba do Muscata i nazad
- 4 noćenja u hotelu s 4 zvjezdice, 2 noćenja u hotelu s 3 zvjezdice, 1 noćenje u bungalovima u pustinjskom kampu, 1 noćenje u bungalovima u resortu uz obalu
- objedi kako je navedeno u programu (D=doručak, V=večera)
- transferi i razgledi prema programu te vožnja u 4x4 vozilima
- ulaznice u tvrđave i na plažu kornjača
- lokalni vodič na engleskom jeziku
- pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku
- troškove pripreme i organizacije putovanja
- jamčevina (broj police 1501-00000479) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00033974)kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group 

U cijenu nije uključeno:
- pristojba zračnih luka za međunarodne letove u iznosu od 1.600 kn (podložno promjeni do trenutka izdavanja karte)
- obroci koji nisu navedeni
- nadoplata za jednokrevetnu sobu: 3.900 kn
-nadoplata za 10-12 prijavljenih putnika iznosi 550 kn
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- putno osiguranje (preporučujemo)
- viza (dobiva se na granici, cca 20 eura)
- troškovi osobne prirode – telefon, mini bar, i dr.

Napomena:  Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije. Zadržavamo pravo promjene cijene u slučaju porasta kalkulativnih troškova ili tečaja, kao i pravo korekcije cijene ili otkazivanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba. Za slučaj da se nađe povoljniji avioprijevoznik, zadržavamo pravo izmjene rute letenja. Mogućnost obročnog plaćanja putem kreditnih kartica (Amex i Diners). 
Cijene su izražene za plaćanje u gotovini i za najmanje 12 putnika

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja