Putevima Kenije

cijena na upit

uključene avio pristojbe i izleti

8 dana / 6 noćenja

termin: svake nedjelje

Pošalji upit

Uz Kaiser putovanja spremite se za sljedeću avanturu života - safari u Keniji! Upoznat ćete se sa životom i običajima afričkog plemena Masai, biti ćete u potrazi za lavovima, leopardima, slonovima i drugim životinjama koja nastanjuju ovo područje. Pripremite fotoaparate kako bi kući ponijeli što više lijepih fotografija s ovog uzbudljivog putovanja. Užvajte s našim vodičima u skrivenim ljepotama Afrike. 

[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

mapa_putevima_kenije.png

 

Prilikom dolaska u zračnu luku Jomo Kenyatta u Nairobiu, dočekat će vas vodič i upoznati vas s aktivnostima na safariju. Slijedi polazak do smještaja u Nairobiju. Večera će biti poslužena u restoranu hotela (uz nadoplatu). Do kraja dana imati ćete dovoljno vremena za pregledati dobiveni materijal i pripremiti se za vaše uzbudljivo putovanje narednih dana (noćenje s doručkom).

Nakon doručka, check out iz hotela, te slijedi sastanak sa lokalnim vozačem/vodičem koji će vas odvesti na izlet u okolicu Karena. Prva stanica vašeg posjeta je Centar za žirafe, gdje ćete uživati u druženju sa ovim nježnim divovima u trajanju oko jednog sata. U centru ćete moći hraniti žirafe, oči u oči, s povišene platforme. Nakon posjeta centru, kratka vožnja do Daphne Sheldricks' utočištu za slonove. Tamo ćete posjetiti mlade slonove koji su spašeni od opasnih situacija iz kenijskih nacionalnih parkova. Slijedi posjet muzeju Karen Blixen; prilika da se vratite u prošlost i otkrijete slavnu kuću Karen Blixen, netaknutu, upravo onakvu kakva je bila iz vremena dok je živjela u Keniji. Smještena na području koje je nekad bilo dio velikog imanja kave Karen Blixen, „bogani“, muzej je bio Karenin dom od 1917. do 1931. godine. Kuća i zemljište postali su poznati nakon filma „Out of Africa“, a obnovljeni su od danske zajednice u Keniji. Posjetitelji će dobiti uvid u tipični kolonijalni život u Keniji. Nakon ručka u Karen Blixen Coffee Gardens, polazak dalje od buke grada Nairobija, prema malom ali prelijepom jezeru koje se nalazi u dolini Great Rift, jezero Elementaita. Smještaj. Noćenje. (puni pansion)

Nakon doručka, slijedi polazak na vožnju prema Nacionalnom parku Lake Nakuru, gdje ćete imati priliku vidjeti mnogobrojne divlje životinje, „Game drive“. Vožnja do parka traje oko 30 minuta. U samom centru nacionalnog parka smješteno je jezero prema kojem je park i dobio ime. U parku se nalaze lavovi, bivoli, nosorozi, a uz malo sreće ugledati ćete i leoparda kako se bezbrižno odmara na nekom drvetu pored jezera. Nakon dana provedenog u društvu životinja, povratak u hotel gdje ćete uživati u zalasku sunca iznad jezera, prije nego sjednete za večeru i skupite dojmove današnje avanture. Puni pansion.

Danas krećete prema rezervatu Masai Mara National Reserve. Dolazite na ručak u vaš kamp i ostatak popodneva provodite odmarajući se uz bazen u iščekivanju popodneva, kada temperature malo padnu, kako bi krenuli u prvu avanturu vožnje kroz Mara park gledajući životinje. Masai Mara je jedan od najvećih rezervata divljih životinja u Africi. Ravnice pune akacije i rijeke drvoreda obiluju divljim životinjama i pticama. Promatranje divljih životinja spektakularno je tokom cijele godine. Možete vidjeti lavove kako uhode svoj plijen, promatrati krdo slonova i njihovu fascinantnu društvenu kulturu, ili vidjeti vodenkonje kako se odmaraju u rijekama. Velika migracija divljih životinja je jedno od čuda prirode. Procjenjuje se da oko 2 milijuna životinja migrira kroz Tanzaniju i Keniju, dok slijede kišu. Oko srpnja svake godine velika krda počinju prelazak rijeke i ravnice Mare su prepune divljih životinja, što nudi priliku krokodilima i predatorima za laki plijen. Kada ste u Mari predlažemo posjet tradicionalnom selu Maasaia ili se provozajte balonom uz nadoplatu. Povratak u kamp, večera. Noćenje. (puni pansion)

Danas imate priliku ustati se rano ujutro i iskusiti promatranje divljih životinja iz sasvim druge perspektive. Balonom iz zraka (uz nadoplatu) preko parka Masai Mara, koji traje oko sata vremena i omogućuje vam uz mirnu i prekrasnu atmosferu u zraku promatrati rijeke i šume parka. Ako niste bukirali vožnju balona, nakon doručka vozit ćete se ravnicama Mare u potrazi za velikom petorkom (afrički lav, slon, bivol, leopard i nosorog). Smještaj u kampu. Puni pansion.

Danas imate priliku ustati se rano ujutro i iskusiti promatranje divljih životinja iz sasvim druge perspektive. Balonom iz zraka (uz nadoplatu) preko parka Masai Mara, koji traje oko sata vremena i omogućuje vam uz mirnu i prekrasnu atmosferu u zraku promatrati rijeke i šume parka. Ako niste bukirali vožnju balona, nakon doručka vozit ćete se ravnicama Mare u potrazi za velikom petorkom (afrički lav, slon, bivol, leopard i nosorog). Smještaj u kampu. Puni pansion.

Nakon doručka, check out, povratak u Nairobi. Zaustavljanje pored doline Rift, za još jedno fotografiranje. Iza ručka, slijedi transfer do zračne luke Jomo Kenyatta (JKIA) i polazak nazad prema doma.

Dolazak u Zagrebačku zračnu luku. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
- Troškove povratnih zrakoplovnih karata na relacijia Zagreb - Nairobi - Zagreb 
- Zrakoplovne pristojbe 
- Smještaj s uslugom punog pansiona na safariju
- Noćenje s doručkom u Nairobiju
- Transfere od i do zračne luke
- Kratki uvod u safari na početku putovanja
- Vožnja i razgled divljih životinja, razgledi prema programu putovanja u privatnom safari minibusu, profesionalni vodič na engleskom jeziku
- Ulaznice za parkove
- Doktori i medicinska evakuacija
- 1 litra vode po  osobi dok ste u minibusu

Cijena ne uključuje:
- Obroke i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja
- Vožnju balonom u Masai Mara parku
- Napojnice vozačima, hotelskom osoblju i nosačima cca. 10 – 15$ po vozaču po danu
- Troškove osobne prirode  
- Nadoplatu za džip 4x4 Safari Land Cruiser
- Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučamo)

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.