Šri Lanka, biser Indijskog oceana

cijena na upit

uključene avio pristojbe i transferi

10 dana / 7 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Vodimo vas na otok nezamislive ljepote, pravi nevjerojatni biser u srcu Indijskog oceana. Imat ćete priliku upoznati  otok gdje se susreću stara naslijeđa različita po krajoliku i povijesnim okolnostima u kojima su se razvila. Povijest, kultura, religija i legende isprepliću se u Šri Lanci, toj zelenoj državi u koju kažu da je sletio prvi čovjek na Zemlji. Teško je riječima opisati šarm zemlje koja odiše mirisom začina i tropskog voća i koja je vjerni čuvar najdragocjenijih dragulja i drevnih legendi. Vodit ćemo vas u obilazak "engleskog otoka" Ceylona, zelenog krajolika County Hillsa, kolonijalnih kuća, plantaža čaja i golf terena, Serendiba, kako su Šri Lanku nekada nazivali arapski trgovci. Šri Lanka, otok tisuću imena prezentira svakom posjetitelju drukčija lica i istine. Prepustite se i krenite na ovo putovanje na mjesta za koja je teško i zamisliti da postoje na kugli Zemaljskoj!

Vodimo vas na otok nezamislive ljepote, pravi nevjerojatni…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Polazak iz zagrebačke zračne luke prema Šri Lanci.

Dolazak u zračnu luku, gdje će vas dočekati vozač, te transferirani u Colombo s klimatiziranim vozilom. Doručak u lokalnom restoranu. Slijedi posjet Dambulla hramu. Hram u Dambulla pećini nalazi se na uzvisini od 340 m nadmorske visine na stijeni koja se izdiže od prostranstva Dambulle na visini od 182 metra i duljine od više od 6000 metara. Pećina spada pod najpoznatiju pećinu i sustav pećina na svijetu sa slikama Buddhe i freskama na kamenim zidovima. Oslikane u šarenim i jarkim bojama i oblicima koji potječu od 2.st. prije Krista. Narod Sinhaelzi zovu ju Dambulu Gala' (Dambulu Stijena). Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima check in u hotelu. Večera i noćenje.

Poslije doručka u hotelu, odlazak u posjet Polonnaruwa i ruševinama Polonnaruwe. Polonnaruwa, koja je bio drugi glavni grad Šri Lanke izgrađen u 11. i 12. stoljeću prije Krista, danas je arheološka znamenitost. Ovdje možete vidjeti ruševine kraljevske palače, Gal Viharaya gdje se nalaze četiri kipa Buddhe u "uspravnom", "sjedećem" i "ležečem" položaju isklesanih u kamenu. Ručak će biti u lokalnom restoranu. U večernjim satima jeep safari u Minneriya nacionalnom parku. Park se sastoji od zimzelene šume i grmlja te je dom Šri Lankanskim životinjama kao sambar jelenu, leopardu i slonovima. Transfer u Dambullu. Večera i noćenje.

Nakon doručka u hotelu, ide se do Sigriye, gdje slijedi uspon na stijenu Sigiriya. Sigiriya kamena palača poznata je kao 8 čudo svijeta. Ova kamenu palaču izgradio je kralj Kasyapa u 5. stoljeću prije Krista i bila je kraljevska citadela više od 18 godina. Na vrhu stijene, u površini od skoro jednog hektara nalazila se palača te su obrambeni zidovi bili izgrađeni tik na granicama stijene. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi odlazak do Kandya, na putu se staje u Matale-u. Tamo se nalazi Spice Garden, tj. začinski vrt. Začini se većinom uzgajaju u kućnim vrtovima (kao obiteljska gospodarstva) i ne koriste se samo za začinjavanje hrane već i za medicinu i kozmetiku. Ručak u lokalnom restoranu. U večernjim satima posjet hramu u Kandyu i kulturna predstava Kandy Dance. Sri Dalada Maligawa ili Hram relikvije svetog zuba je budistički hram u gradu Kandy. Nalazi se u kompleksu kraljevske palače bivšeg kraljevstva Kandy, koje u sebi drži relikviju zuba Buddhe. Kandy Dance kulturalna predstava jedna je od najpoznatijih događaja u Kandy-ju, te je jedna od zanimljivosti ovog puta. Počinje navečer- predstava očarava Vaše uši i oči s spektakularnim prizorima lokalne kulture i umjetnosti. Pokriva razne aspekte tradicije Šri Lanke: očekujte bubnjare, plesače s vatrom te puno drugih atraktivnih točaka. Večera i noćenje.

Nakon doručka u hotelu, kratki obilazak grada Kandy. Kandy je uzbudljivo mjesto za kupovinu suvenira od drveta, bakra, srebra, bronce i mjedi. Također se mogu kupiti keramika, lakirani predmeti, tkanine tkane na tkalačkom stanu, tepisi, nakit, košare i predmete izvezene od trske. Posjet Kraljevskom botaničkom vrtu i hramu u Kandy-ju. Poznat je po svojoj kolekciji raznih vrsta orhideja. Ima više od 4000 vrsta bilja, zajedno s orhidejama, začinima, ljekovitim biljem i palmama. Do se njega nalazi Nacionalni Herbarij Šri Lanke koji se zajedno s botaničkim vrtom prostire na površini od čak 1 milijun metara kvadratnih i godišnje ima prosjek od čak 200 kišnih dana! Nastavak puta do Nuwara Eliya. Ručak u lokalnom restoranu. Na putu posjet tvornici i plantaži čaja gdje možete vidjeti svjetski poznat "Ceylon Tea" i njegovu proizvodnju. Eliya („Grad svjetala“) je grad resorta u središnjem planinskom lancu Šri Lanke, sa svojom ljekovitom klimom, očaravajućim pogledima na doline i polja, planine i zelenilo. Nuwara Eliya, još poznatija kao i "Mala Engleska", bila je omiljena destinacija Britanaca koji su taj resort pokušali pretvoriti u tipično englesko selo. Pošta u opeci, klub na brijegu koji podsjeća na country clubove, sa slikama lova, te svojim striktnom večernjim dress kodom, golf teren s 18 rupa i trkaćom stazom, priziva nostalgiju kolonijalnog britanskog Ceylona. Navečer odmaranje u hotelu. Večera i noćenje.

Nakon doručka u hotelu, uživajte u obilasku grada Nuwara Eliya (Opustite se na jezeru Gregory. Ako ste aktivni tip možete uživati u Jetski vožnji na jezeru – plaćanje na licu mjesta). Nastavak puta do Beach hotela u Bentoti. Ručak u lokalnom restoranu. Bentota se nalazi na južnoj obali ušća rijeke Bentota. U Bentoti se možete upoznati s povijesnim načinom liječenja pod nazivom Ayurveda. Bentota je poznata po svojoj produkciji toddy-ja, vrste alkoholnog pića koje se radi od soka kokosa. Imaju mrjestilište kornjača, smještenog na Induruwa plaži. U večernjim satima check in u hotelu i odmor. Večera i noćenje.

Nakon doručka u hotelu, cijeli dan predviđen je za vlastite aktivnosti. Ručak u lokalnom restoranu. Večera i noćenje. Fakultativno: uživanje u vodenim sportovima u Bentoti (uz nadoplatu)

Nakon doručka u hotelu, cijeli dan je predviđen za vlastite aktivnosti. Ručak u lokalnom restoranu. Večera i noćenje uhotelu. Fakultativno: Posjet starom lučkom gradu Galle/ uživanje u Madu riječnom safariju/ posjet mrjestilištu kornjača (uz nadoplatu).

Nakon doručka transfer do Colomba. Ručak u lokalnom restoranu u Colombu. Obilazak grada u komercijalnom i trgovačkom glavnom gradu Šri Lanke. Glavna luka Šri Lanke je u Colombu, na nju se nadovezuje luka Pettah, lokalni bazaar i trgovačka lokacija. Druga mjesta koja treba posjetiti su prekrasni budistički hramovi, hinduistički hramovi, džamije, povijesna Wolfendhal crkva, (1749) rezidencijalni dijelovi gdje su bogate vile, Colombo muzej, Badaranaike memorijalni internacionalni konferencijski centar, stara viječnica u Galleu, Folk Art centar, galerije s umjetninama, parkovi, trg neovisnosti te ODEL renovirani trgovački centar. Ručak: lokalni restoran u Colombu. Transfer do zračne luke i spajanje na let za povratak u Hrvatsku.

Dolazak u zračnu luku u Zagrebu. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
- troškove povratnih zrakoplovnih karta na relaciji Zagreba - Colombo - Zagreb, sa svim pristojbama
- smještaj u navedenim hotelima ili sličnim, sa uslugom polupansiona
- transport klimatiziranim vozilima kako je navedeno sa uslugom vozača koji priča engleski jezik
- 7 x ručak u lokalnim restoranima
- najam jeep-a u Yala nacionalnom parku
- ulaznice za:
Sigiriya Rock Fortress,
Dambulla Cave Temple,
Royal Botanic Garden
Cultural Show at Kandy
Pollonaruwa site
Minneriya Nacionalni Park
- troškove pripreme i organizacije putovanja
- 2 500 ml boca mineralne vode po osobi dnevno (SLS certifikat)
- pri dolasku doček s vijencima orhideja
- besplatna SIM kartica za svakog putnika (klijenti moraju puniti s pomoći vodiča na zračnoj luci)
- 24 sata customer service na +94 (0) 7669098662

Cijene ne uključuju:
-
ishođenje vize za Šri Lanku
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučamo)
- obroke i pića koja nisu navedena u programu putovanja
- troškove osobne prirode
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- sve što nije navedeno u programu putovanja
- dozvole za snimanje kamerom i video kamerom
- ulaznice koje nisu navedene u programu putovanja

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja