Tura i odmor po obali indijskog oceana

cijena na upit

11.04.2020.- 19.04.2020.

9 dana / 6 noćenja

Pošalji upit

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova u 17:15 sati. Dolazak u Dohu u 23:35 sati po lokalnom vremenu.

Nastavak putovanja prema Colombu u 01:00 sat. Dolazak u Colombo predviđen je u 08:45 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije i polazak prema Pinnawali. Po dolasku slijedi posjet sirotištu za slonove koje udomljuje preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, slijedi nastavak putovanja prema Dambulli gdje ćete vidjet poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Odlazak u hotel, prijava i smještaj. Večera i noćenje.

Doručak. Odlazak prema Sigiriyi. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh svjetski poznate Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.) s preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Zatim slijedi odlazak prema Nacionalnom parku Minneriya u kojem ćete imati prilike vidjeti mnoge divlje životinje koje obitavaju na ovim područjima poput leoparda, krokodila, slonova i jelena ovisno tome koliko ćete imati sreće. Odlazak prema hotelu. Večera i noćenje.

Doručak. Odlazak iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Večera i noćenje.

Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, stajanje na plantaži čaja gdje ćete imati prilike upoznati se s procesima nastajanja i uzgajanja biljki za izradu čajeva. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

Doručak i odjava iz hotela te vožnja prema hotelu koji se nalazi na području Beruwale. Poslijepodne slobodno za odlazak na plažu. Večera i noćenje.

Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i noćenje.

Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke u Colombu i prijava na let.

Polijetanje zrakoplova u 03:15 sati. Dolazak u Dohu u 05:55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 08:10 sati na liniji QR217. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:15 po lokalnom vremenu.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom i zrakoplovne pristojbe
  • 6 noćenja u hotelima 4* na osnovi polupansiona: 2 noćenja u Dambulli, 1 noćenje u Kandyju, 1 noćenje u Nuwara Eliyi, 2
  • noćenja u Beruwali
  • sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, Dambulla - hram u
  • stijeni, Kandy - budistički hram Pinnawala sirotište za slonove, plantaža čaja, Nacionalni park Minneriya)
  • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • vizu za Šri Lanku
  • uslugu izdavanja vize
  • doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke, napojnice (preporuka 40 USD - plaćanje na licu mjesta)
  • osiguranje od otkaza i putno osiguranje
 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.