Uzbekistan - na putu svile

od 10.450,00 kn / po osobi

grupno putovanje

10 dana / 8 noćenja

termin: 29.4.-8.5.2018.

Pošalji upit

Put svile doziva prizore karavana i kolone pretovarenih deva što se kreću prašnjavim putem prelazeći prostranstva Azije. Više od tisuću godina bio je najvažnija i najpoznatija trgovačka ruta na svijetu, kojom se nije prevozila samo svila već sve vrste egzotične robe. Pozivamo vas da nam se pridružite i da s nama prođete jedan mali, ali izuzetno interesantan dio. Osim prekrasnih znamenitosti i prirodnih ljepota koje krase Uzbekistan, doživjet ćemo noćenje u jurti i narodne običaje centralne Azije. U Uzbekistanu ćete zasigurno najbolje osjetiti atmosferu davno prošlih vremena čiji su tragovi utkani posvuda, a koji su ponos lokalnog stanovništva. Ostali polasci:  29.4.-8.5.2018.

Put svile doziva prizore karavana i kolone pretovarenih…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

mapa_uzbekistan_na_putu_svile1.png

 

Uz presjedanje let prema Taškentu, ovisno o redu letenja.

U ranim jutarnjim satima presjedanje na let za Urgench. Po obavljenim carinskim formalnostima susret s uzbekistanskim vodičem, a zatim nastavljamo vožnju do Khive. Po dolasku smještaj i slobodno vrijeme za odmor od putovanja i upijanje prvih dojmova. U večernjim satima odlazimo na večeru praćenu nastupom folklora. Noćenje.

Danas ćemo cijeli dan provesti u razgledavanju Khive. Khiva je najsjajniji dragi kamen u narukvici starog Horezma, velike i slavne civilizacije koja se razvila u donjim tokovima rijeke Amu (Amudarja), najveće rijeke Središnje Azije. Unutarnji grad, poznat kao Ichan–Qala, jedinstveni je muzej na otvorenom s čudesno lijepom arhitekturom i majolika – dekoracijama na znamenitostima. Ichan–Qala predstavljala je granice Khive u razdoblju od 16.-17. stoljeća. Šetajući gradom obići ćemo Djuma džamiju, medrese Islam Khodje i Allakulikhana, mauzolej Pahlavana Makhmuda, harem Khiva kana, posjetiti tržnice i male dućane. Noćenje.

Na putu prema Buhari kratko ćemo se zaustavit uz rijeku Amu Darja. Po dolasku u Bukharu lagana šetnja gradom i upijanje prvih dojmova i atmosfere. Noćenje.

Ovaj stari grad, mjesto magičnih lampi i istočnjačke ljepote, bio je obavezna postaja karavana na Putu svile. Danas ćemo imati priliku razgledati sve važnije znamenitosti u gradu. Okvirni program biti će kako slijedi. Krenut ćemo od starog dijela grada i Arka, utvrđene rezidencije vladara Buhare, poznatih po okrutnom i korumpiranom načinu upravljanja. Vidjet ćemo džamiju Bolo Hauz, mauzolej Ismaila Samanidijeva, Chashma Ayub, simbol Buhare – Kalyan minaret koji je impresionirao i Džingis kana te ga je poštedio od rušenja, trgovačke kupole u kojima možete pronaći najrazličitije vrste rukotvorina, i gdje se prodaju tepisi i nakit. U poslijepodnevnim satima nastavak obilaska s odlaskom u džamiju Maggoki Attori, na trg Lyabi Hauz, medresu Kukeldash i Nadir Divan Begi te malu džamiju Choor iz 19. st. u indijskom stilu. Noćenje.

Vožnja prema jezeru Aydarkul. Piknik ručak, a zatim slobodno vrijeme za kupanje ili šetnju po okolici. Večera kraj otvorene vatre i uz pjesmu lokalnog pjevača akima. Noćenje u jurti.

Vožnja prema Shahrisabsu, rodnom mjestu Timura Lenka gdje ćemo obići Ak-Saroy – Timurovu ljetnu palaču, Jahongirov mauzolej, džamiju Kok-Gumbas te Imamovu džamiju. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja za Samarkand. Noćenje.

Od svih mjesta u Središnjoj Aziji Samrakand zasigurno najviše raspiruje maštu. Aleksandar Veliki bio je ponesen njegovom ljepotom, Marko Polo ga je obožavao, dok ga je Timur Lenk pretvorio u svoju prijestolnicu. Europski su pjesnici o njemu sanjarili i postao je simbol svega onoga što je bilo zabranjeno i mistično vezano uz Istok. Skitnju gradom možemo započeti u medresi na trgu Registan. Radionice u medresi nude razne lokalne rukotvorine dok su s posebnim ukusom izrađeni glazbeni instrumenti i tepisi. Umjetnici će nam pričati o uzbekistanskim muzičkim instrumentima i zasvirati neke od lijepih starih melodija. Posjetit ćemo i Guri Amir – Timur Lenkov mauzolej te Ulugh Begovu zvjezdarnicu. Ulugh Beg je, između ostalog, bio strastveni astronom pa je kao rezultat njegova rada nastao prvi potpuniji zvjezdani atlas. Vidjet ćemo Afrosiabov muzej te Bibi Khanum džamiju, o čijem se imenu plete legenda da se glavni arhitekt zaljubio u Timur Lenkovu suprugu, Bibi Khanum. Za kraj dana čeka nas glavna znamenitost Samarkanda, nekropola Shahi Zindah te gradska tržnica. Noćenje.

Nakon ranog doručka vožnja prema Tashkentu. Po dolasku ćemo posjetiti stari dio grada; medrese Kukeldash, mauzolej Abu Bakr kana, Kaffal Shoshi, glavni trg te metro – ovisno o raspoloživom vremenu. Mogućost organizacije večere uz folklorni program – uz nadoplatu. Noćenje.

U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke i let prema Zagrebu. Dolazak se očekuje prijepodnevnim satima.

Cijena uključuje:
­ -  troškove povratnih zrakoplovnih karta na relaciji od Zagreba do Taškenta
­  - unutarnji let Tashkent - Urgench
­  - noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3 i 4 zvjezdice (lokalna kategorizacija), 1 noćenje u jurti
­  - obroke prema legendi (D=doručak ;R=ručak; V=večera)
­  - sve transfere, razglede i izlete prema programu u A/C vozilu
 - ulaznice za znamenitosti koje posjećujemo
 - folklorni program u Khivi
 - lokalno vođenje na engleskom jeziku
 - pratitelja grupe na hrvatskom jeziku za najmanje 10 putnika
 - nosače u zračnim lukama i hotelima
 -  troškove pripreme i organizacije putovanja
 - jamčevina (broj police 1501-00000479) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00033974)kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group 

Cijena ne uključuje:
­-  pristojbe zračnih luka za povratne letove od Zagreba do Taškenta u iznosu od 2.100 kn
­ - nadoplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu od 1.200 kn.
­  - trošak vize za Uzbekistan (od 300 do 500 kn). Cijena vize može varirati do trenutka putovanja jer se regulative često mijenjaju
­ - Nadoplata za polupansion u iznosu od 760 kn
­ - Nadoplata za 10 - 14 prijavljenih putnika u iznosu od 500 kn
­ - putno osiguranje (svakako preporučujemo)
­ - napojnice za lokalne vodiče i vozače ( oko 5 eura po danu )
­ - osobne troškove

Napomena: Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije. Zadržavamo pravo promjene cijene u slučaju porasta kalkulativnih troškova ili tečaja, kao i pravo korekcije cijene ili otkazivanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba.. Za slučaj da se nađe povoljniji avioprijevoznik, zadržavamo pravo izmjene rute letenja. Mogućnost obročnog plaćanja putem kreditnih kartica (Amex i Diners). Cijene su izražene za plaćanje u gotovini za 15 putnika.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja