obilazak najljepših indijskih znamenitosti

cijena na upit

08.04.2020. - 16.4.2020.

9 dana / 7 noćenja

Pošalji upit

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:25 sati. Nastavak leta za New Delhi u 20:20 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Dolazak u Delhi predviđen je u 04:45 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Odlazak u hotel, smještaj i kratko noćenje/odmor. Odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U večernjim satima odlazak u zadrugu Kashmir kako biste upoznali njihove vještine i kušali indijski specijalitet kashmiri kahwa. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak. Odlazak do grobnice Humayun koja se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Humayunova grobnica bila je prva vrtna grobnica napravljena u Indiji, a dizajn Taj Mahala potiče upravo iz te grobnice. Zatim slijedi posjet Lotusu, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji se nalazi u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Agri. Po dolasku u Agru, smještaj u hotel i večera. U večernjim satima odlazak u kazališni centar na show „Mohabbat The Taj“. Noćenje.

Doručak. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal uvršten na UNESCO-ovu listu spomenika Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek - djela svjetskog nasljeđa. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Za kraj dana posjet radionici mramora kako biste vidjeli na koji način se koristi tehnika Pietradura pri izradi proizvoda od mramora. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema crvenom gradu Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju i ostale znamenitosti. Vožnja prema jaipuru te po dolasku, prijava u hotel. Večera i noćenje.

Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Posjet lokalnoj radionici tepiha i nakita kako biste svjedočili izradi indijskih umjetnosti. Razgled završava posjetom najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema Delhiju. Po dolasku u Delhi, prijava u hotel i smještaj. Večera i noćenje.

Odjava iz hotela tijekom noći i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 06:25 sati. Dolazak u Istanbul u 10:30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Zagrebu u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb – Istanbul - New Delhi- Istanbul- Zagreb
  • zrakoplovne pristojbe
  • smještaj u hotelima 4* u standardnim dvokrevetnim sobama, uslugapolupansiona, 3 noćenja u Delhiju, 2 noćenja u Agri, 2 noćenja u Jaipuru
  • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu
  • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča
  • prijevoz autobusom
  • trošak organizacije putovanje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • vizu za Indiju
  • uslugu izdavanja vize
  • napojnice za lokalne vodiče i vozača (preporuka 40 usd)
  • fakultativne sadržaje
  • obroke i usluge drugačije od navedenih
  • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

VIZA: Potrebna za hrvatske državljane
Cijena izrade vize putem online sustava za Indiju:
- u periodu od srpnja do ožujka iznosi 80 kn.
- u periodu od travnja do lipnja iznosi 180 kn.
Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
Popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1
fotografija u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom).
Viza se izdaje u roku od 7 dana, a Atlas posreduje pri izdavanju vize za Indiju. Usluga posredovanja Atlasa
100 kn.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.