upijte nezaboravno iskustvo

cijena na upit

u pripremi

15 dana / 12 noćenja

Pošalji upit

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

1.jpg

 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 14.30 sati. Dolazak u Dubai u 23 sata po lokalnom vremenu.

Nastavak leta za Melbourne u 3 sata. Dolazak u Melbourne predviđen je u 23.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

Nakon doručka, slijedi odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča koji će vas upoznati s ovim kozmopolitskim gradom sa širokim avenijama i bulevarima te prekrasnim povijesnim građevinama i brojnim parkovima. Melbourne je zaista grad koji će vas očarati svojom kulturnom šarolikošću, ljubaznim domaćinima i bezbrojnim mogućnostima. U sklopu razgleda posjetit ćemo najpoznatije trgovačke ulice Bourke Street Mall i Collins Street, urešenu prekrasnim drvoredima, raskošnim trgovinama i ekskluzivnim restoranima. Obići ćemo potom najpoznatije gradske znamenitosti poput katedrale Svetog Pavla, poznatih kazališta Princess Theatre i Regent Theatre, gradsku vijećnicu, Kraljevsku izložbenu galeriju, Trg federacije. Vožnja pored Sveučilišta u Melbourneu , Nacionalnog teniskog centra, stadiona The Melbourne Cricket Ground, legendarnog mjesta australskog kriketa te zgrade parlamenta. Uživat ćemo u šetnji Kraljevskim botaničkim vrtovima, posjetiti prekrasne vrtove Fitzroy s avenijama golemih engleskih brijestova, brojnim nasadima cvijeća i fontanama, a potom i 297 metara visok toranj Eureka, na čijem se 88. katu nalazi stakleni vidikovac. Razgled ćemo završiti posjetom impozantnom spomeniku poginulima u Prvom svjetskom ratu u obliku piramide. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada ili odlazak na neki od fakultativnih izleta (uz doplatu). Predlažemo odlazak na cjelodnevnu turu jednom od najimpresivnijih obala u svijetu, „Great Ocean Road“. Slavna „Great Ocean Road“ predstavlja jedan od najfascinantnijih i najraznolikijih obalnih krajolika koje Australija nudi. Čarobna obala će Vas inspirirati dok putujete kroz Torquay – australsku prijestolnicu surfera, slikovita mjesta Lorne i Apollo Bay. Jedna od najznačajnijih atrakcija na ovome putu je 12 Apostola – formacija vapnenačkih stijena što se uzdižu iz mora, a odvojeni su od obale djelovanjem vjetra i valova. Na povratku u Melbourne zaustavljanje u ribarskom mjestu Port Campbell. Ili, predlažemo odlazak na Phillip Island, otok udaljen oko 140 km od Melbournea. Phillip Island je poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu koji svake večeri „paradiraju“ na plaži pri povratku iz lova u svoja gnijezda u pješčanim dinama. Ovdje se nalazi i najveća kolonija tuljana u Australiji, a u Koala centru moguće je vidjeti koale u prirodnom okruženju. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Alice Springs u 9.30 sati na liniji QF796 (Qantas). Po dolasku u 10.50 sati nastavak puta prema Kings kanjonu. Vožnja do Kings Canyona traje cca. 5 sati. (Ručak u vlastitom aranžmanu pri usputnom zaustavljanju). Po dolasku u Kings kanjon odlazak na šetnju uz potok (cca. 1,5 km i traje cca. 1 sat), prema vidikovcu odakle se ima prekrasan pogled na litice kanjona. Na ruti ćete vidjeti znakove kulture Aboridžina. Tura završava oko 19.30. Smještaj u hotel, noćenje.

Doručak u hotelu – restoran se otvara već u 5.30 sati. Rani polazak iz hotela već u 6.30 autobusom do tzv. Rim Walk-a (šetnja kanjonom). Ova šetnja je za ljude dobre tjelesne kondicije kojima ne smeta šetnja po neravnom terenu i 90 metara po jako strmom putu uzbrdo. Sa samog vrha se pruža prekrasan pogled na Kanjon. Plato se sastoji od manjih ravnica omeđenih stijenama koje izgledaju poput ruševina. Nastavak puta predviđen je oko 10.30 sati prema Ayers Rocku – crvenom središtu Australije. Ručak je u vlastitom aranžmanu. Po dolasku smještaj u hotel, kraće osvježenje prije odlaska na poslijepodnevnu turu „Olgas“. Polazak na Kata Tjuta turu + turu Uluru zalaska sunca uz promatranje varijacije boja pri zalasku sunca uz čašu australskog vina i kanapee. Tura završava oko 20 sati. Noćenje

U ranojutarnjim satima vožnja do Ulurua kako biste mogli uživati u izlasku sunca. Uluru je monolit građen od crvenog pješčenjaka, dugačak 3.6 km, širok 1.9 km, a visok 348 m. Za Aboridžine je ova drevna crvena stijena oduvijek bila sveto i mistično mjesto, a danas je prerasla i u nacionalni simbol. Šetnja oko baze Ulurua, tijekom koje ćete razgledati mnoge lokalitete i oslikane pećine, koje čine bitan dio aboridžinske mitologije. Nakon razgleda povratak u hotel te transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Cairns u 14.20 sati na liniji QF1854 (Qantas), grad koji se nalazi u tropskom području sjeveroistočne obale Australije i mjesto polazišta za neke od najvećih atrakcija Australije. Po dolasku u Cairn u 17.25 sati, slijedi transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

Nakon doručka vožnja do pristaništa te odlazak katamaranom do Velikog koraljnog grebena, najvećeg koraljnog grebena na svijetu koji se sastoji od oko 3.000 grebena i 900 otoka i proteže se u dužini od oko 2030 km. Ovdje je moguće vidjeti preko 400 vrsta koralja te 1500 vrsta riba. Od 1981. godine ovo je područje pod UNESCO-vom zaštitom. Fascinantni podmorski svijet možete promatrati s maskom za ronjenje (snorkeling) ili kroz stakleno dno katamarana, a isto tako i uživati u sunčanju na prostranoj palubi katamarana. Ručak. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor, odlazak na plažu ili, uz doplatu, odlazak na cjelodnevni izlet u Kurandu. Vožnja do aboridžinskog parka Tjapukai, gdje će vas dočekati aboridžinski vodič koji će Vam demonstrirati vještine poput bacanja koplja i bumeranga ili sviranja aboridžinskog glazbala didgeridooa. Moći ćete razgledati selo i uživati u spektakularnoj predstavi aboridžinskih plesova. Nakon ručka slijedi nezaboravna vožnja Skyrail žičarom u duljini 7,5 km iznad netaknute tropske kišne šume koja je na listi zaštićene svjetske baštine. Po dolasku u selo Kuranda slobodno vrijeme za razgledanje, odmor ili kupnju. Slijedi ukrcaj na vlak i panoramska vožnja zavojitom prugom kroz brojne tunele te preko mostova, uz pogled na prekrasne slapove i bujno zelenilo. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Sydney u 12.05 sati na liniji QF923 (Qantas). Po slijetanju u Sydney u 16.00 sati, doček od strane lokalnog vodiča i transfer do hotela. U kasnim poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na plovidbu katamaranom s večerom po jednoj od najljepših luka u svijetu. Odlazak pješice do luke Darling i ukrcaj na katamaran. Tijekom plovidbe pruža se nezaboravan pogled na Sydney Harbour Bridge, fascinantnu zgradu Opere i utvrdu Denison. Povraak do hotela. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na poludnevni razgled grada. Vožnja povijesnim dijelom grada, Rocks. Razgled spektakularne zgrade Opere, jednog od najprepoznatljivijih simbola Australije, kojeg mnogi smatraju arhitektonskim remek-djelom. Vožnja pored Hyde Parka i katedrale St. Mary, zgrade parlamenta, vijećnice, Sydney towera i luke Darling. Zaustavljanje kod Mrs. Macquarie's Chair radi veličanstvenog pogleda na zgradu Opere, a zatim slijedi organizirani razgled zgrade sydneyske Opere. Potom, vožnja do poznate plaže Bondi. Povratak u Sydney kroz predgrađa Paddington, Double Bay i Rushcutters Bay. Povratak u hotel. Noćenje

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu), odlazak na cjelodnevnu turu Blue Mountains. Vožnja do šarmantnog sela Leura, gdje slijedi slobodno vrijeme za šetnju i kupnju. Nastavak putovanja prema nacionalnom parku Blue Mountains, s fascinantnim prirodnim skulpturama nastalim djelovanjem kiše i vjetra. Dolazak do Echo Pointa, odakle se pruža pogled na stjenovite formacije Tri sestre i „australski Grand Canyon“. Uz doplatu, moguća vožnja željeznicom po najstrmijoj pruzi na svijetu u dolinu te povratak na vrh panoramskom žičarom. Slijedi posjet životinjskom rezervatu Featherdale, s jednom od najvećih zbirki australskih životinja, gdje, između ostalog, možete izbliza vidjeti koale, emue i klokane. Vožnja do Homebush Bay-a, mjesta održavanja Olimpijskih igara 2000. godine. Povratak u hotel. Onima koji preferiraju ostanak u Sydneyu, predlažemo (uz doplatu) odlazak na nezaboravnu avanturu - penjanje Sydney Harbour mostom. Uspon do vrha mosta uz asistenciju profesionalnih penjača. Sa vrha se pruža fascinantan pogled na grad i luku, a svatko tko se uspne do vrha, za uspomenu dobije fotografiju i certifikat. Ili, u vlastitoj organizaciji moguć odlazak trajektom u Manley, predgrađe Sydneyja, gdje možete uživati na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada i okolice. Za kraj boravka u Australiji predlažemo da provedete dan na najpoznatijoj australskoj plaži. Plaža Bondi udaljena je oko 7 kilometara od centra grada i najpopularnija je plaža u Sydneyu, ali i cijeloj Australiji. Do plaže Bondi možete doći regularnim vlakovima i autobusima. Osim izvrsnih valova za surfere, uz plažu se nalazi i bazen. Zanimljiv je jer se na tom mjestu nalazi preko 100 godina, te uz plaćanje ulaznice omogućen je ulaz u saunu. Na kraju dana uživajte u večeri u jednom od restorana na plaži i zalasku sunca na oceanu. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak u hotelu. Odjava iz hotelske sobe do 11 sati. Slobodno vrijeme do polaska transfera za zračnu luku. Po dolasku u zračnu luku Sydney prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 21.45 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

Dolazak u Dubai predviđen je u 5.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 10 sati. Predviđeni dolazak u Zagreba u 13.15 sati.

Cijena uključuje

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Melbourne, Sydney –  Zagreb
  • unutarnji let Melbourne – Alice Springs
  • unutarnji let Ayers Rock – Cairns
  • unutarnji let Cairns – Sydney
  • pristojbe zračnih luka (u iznosu od 4.690 kn)
  • smještaj u hotelima 4* prema programu na osnovi 12 noćenja s doručkom
  • transferi na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu
  • grupne prijevoze, izlete i razglede prema programu
  • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
  • ručak tijekom izleta Veliki koraljni greben u Cairnsu
  • večernje krstarenje s večerom u Sydneyu
  • lokalne vodiče na engleskom jeziku
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • lokalne pristojbe i poreze
  • troškove organizacije putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje

  • dodatne obroke, usluge i izlete
  • napojnice za lokalne vodiče i vozače (cca 50 EUR)
  • putno osiguranje (preporučujemo)

Doplate

  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 6.590 kn
  • Melbourne: cjelodnevni izlet Great Ocean Road 1.890 kn, izlet na Philip Island 1.200 kn
  • Cairns: izlet u Kurandu 1.650 kn
  • Sydney: cjelodnevni izlet Blue Mountains 1.580 kn

 

 

VIZA ZA AUSTRALIJU:

Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade - Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci. Poveznica na e-Visitor (e-Viza) aplikaciju: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.