Cipar: Otok ljubavi i bogova

cijena na upit

grupno putovanje - GARANTIRANO

8 dana / 7 noćenja

termin: 21.6 -28.6.

Pošalji upit

Posjetite Afroditin dom, tirkizni Cipar i iznenadite se njegovom ljepotom na svakom koraku.

Posjetite Afroditin dom, tirkizni Cipar i iznenadite…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

cipar_karta.png

 

Po želji uz doplatu, polazak s autobusnog kolodvora Zagreb od kuda kreće prijevoz do zrakoplovne luke J. Pučnika u Ljubljani ili odlazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let preko Antalye do Ercana. Smještaj u hotelu u ljetovalištu Kirenija na Sjevernom Cipru.

Razgled glavnog grada Nikozije okruženog moćnim zidinama, koji dijeli turski i grčki dio. Razgled znamenitosti turskog dijela u kojem caruje neobična gotska katedrala Selimiye, danas džamija. Šetnja baazarom, te slobodno vrijeme za vlastite programe i shopping. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima.

U jutarnjim satima odlazak prema Famagusti, gradu s brojnim džamijama, koji je sa svojom značajnom prošlošću inspirirao dramu Othello. Ovaj je grad nekoć bio poznat kao „ grad crkvi“, a danas su sačuvane samo rijetke. Nekoć katedrala Sv. Nikole, a danas džamija Lala Mustafa Pasha koja se nalazi u centru stare jezgre, predstavlja najveću znamenitost ispred koje stoji više od 700 godina star »Ficus Sycomorus«. Odlazak u šetnju, a zatim slijedi nastavak putovanja do Salamine, najvažnijeg arheološkog nalazišta na otoku. Razgled antičkog teatra, amfiteatra i termi, a vidjeti ćemo i samostan Sv. Barnabe, stvoritelja Ciparske ortodoksne crkve, jedne od najstarijih istočnih, pravoslavnih Crkvi. Slijedi obilazak jedne od prekrasnih plaža u blizini, a zatim povratak u hotel, večera i noćenje.

Dan će biti namijenjen upoznavanju glavnih znamenitosti koje nudi južni dio otoka. Put će nas voditi pokraj mjesta Limassol, gospodarskog centra južnog dijela i grada Kolossi okruženog najvećim nasadima limuna i vinograda na otoku, do ostataka antičkog Kouriona, mjestašca, kojeg su izgradili na teško dostupnom mjestu – na stijeni od kuda se pruža prekrasan pogled na okolicu. Slijedi vožnja do Afroditine stijene, mjesta, gdje je navodno iz morske pjene ustala boginja Afrodita. To je ujedno i najčešće fotografirano mjesto na otoku. Nakon kraće pauze, nastavak do turističkog centra Paphos, centra Afroditinog kulta i nekoć važnog antičkog mjesta, a danas živahnog ljetovališta. Razgled arheološkog parka koji je dio UNESCO-ve baštine, a prije svega zbog prekrasnih i dobro očuvanih antičkih mozaika. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim satima.

Karpas je jedan od najljepših, netaknutih dijelova otoka. Najprije ćemo se zaustaviti u selu Bogaz radi kavice. Nastavak vožnje do Dipkarpaza, jednog od rijetkih krajeva gdje grčki i turski Ciprani žive zajedno. Razgled samostana apostola Andreja s izvorom svete vode. Slijedi obilazak jedne od tamošnjih plaža. Kratak odmor i ručak u lokalnoj taverni, gdje će nam poslužiti lokalne specijalitete.

Posljednji dani će biti namijenjeni uživanju na jednoj od plaža ili za istraživanje otoka u vlastitom aranžmanu. Po želji – predlažemo da odete do Kirenije, turističkog središta sjevernog dijela otoka kojeg krasi prekrasna marina s brojnim lokalima i restoranima te zanimljiv dvorac s brodskim muzejem gdje se nalazi i najstariji, iz morskih dubina izvučen antički trgovački brod.

Slobodno vrijeme do polaska transfera do zračne luke i povratni let preko Antalye u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog (po želji uz doplatu) prijevoza do Zagreba.

CIJENA ARANŽMANA po osobi - min. 35 putnika: 5.380 kn 
DOPLATA ZA manju grupu - min. 25 putnika: 310 kn
Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

CIJENA UKLJUČUJE: 
- zrakoplovni prijevoz Ljubljana - Cipar - Ljubljana, 
- zrakoplovne i sigurnosne pristojbe, 
- autobusni prijevoz zračna luka-hotel-zračna luka,
-  sedam polupansiona u hotelu 3*, 
- sve autobusne prijevoze po programu,
-  razglede s ulaznicama i 2 x ručak po programu,
-  pratitelja i organizaciju putovanja.

DOPLATE PO ŽELJI PRILIKOM PRIJAVE: jednokrevetna soba 1.000 kn, doplata za hotel 4* 390 kn, povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn.
POPUSTI: djeca 2-12 god. na dodatnom krevetu -15%.
MOGUĆE DOPLATE na putu: ulaznice po želji, izlet na južni dio Cipra 89 € (min. 25 putnika).
 

NAPOMENA: u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (manje od 25), postoji mogućnost da će se neki izleti izvesti zajedno s našim ostalim putnicima na destinaciji. Pritom se sadržaj programa neće promjeniti, a slovenski predstavnik će biti s vama na svim izletima. U slučaju kasnog (noćnog) dolaska na Cipar, putnici će umjesto večere dobiti hladan snack.

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.