Island: Vulkani i ledenjaci

cijena na upit

uključene avio pristojbe i izleti

6 dana / 5 noćenja

polasci na upit

Pošalji upit

Otkrijte prirodne ljepote Islanda, geološki najmlađeg otoka na svijetu. Na ovom putovanju istražit ćete čarobne ljepote vulkana i ledenjaka, kao i prirodne ljepote Islanda. Putovat ćete južnim djelom Islanda, gdje ćete posjetiti najpoznatiji vulkan Eyjafjallajokull, razgledati ledenjake, gejzire i slapove kao i prekrasne Vestmanske otoke.

Otkrijte prirodne ljepote Islanda, geološki najmlađeg…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

mapa_island_vulkani_i_ledenjaci.png

 

Dobrodošli u zemlju vatre i leda! Dolazak u zračnu luku, te grupni transfer autobusom do Reykjavika. Ako vam let dolazi ranije u danu preporučujemo vam da samostalno krenete u razgled Reykjavika, najvećeg i glavnog grada Islanda. Grad je dobio ime „Dimni zaljev“ prema oblacima pare koji izviru iz termalnih izvora vode koji se nalaze u okolici. Noćenje u Reykjaviku.

Doručak u hotelu. Današnja prva stanica će biti slap Seljalandsfoss, gdje ćete moći prošetati iza slapa. Putovat ćete južnom obalom Islanda do luke Landeyjahof. Po dolasku na dok Bakkafjara, uživat ćete u polusatnoj vožnji trajektom do Vestmanskih otoka. Dolazak do otoka Heimaey, najvećeg Vestmanskog otoka i jedinom koji je naseljen. Posjet vidikovcu Storhofdi Point s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda na okolicu. Od sredine svibnja do početka kolovoza ovdje možete naići na pticu tupik. Prošetat ćete do kratera vulkana koji je zadnje eruptirao prije svega 30 godina. Posjet muzeju Eldheimar, a nakon toga šetnja kroz polja lave. Slobodno poslijepodne kako bi mogli sami krenuti u istraživanje otoka. Noćenje na Vestmanskim otocima.

Doručak u hotelu. Polazak trajektom s Vestmanskih otoka prema južnoj obali Islanda. Na putu prema slapu Skogafoss, proći ćete mnogobrojne rijeke ledenjaka. U blizini se nalazi poznati etnografski muzej, koji prikazuje kako su Islanđani živjeli i radili tijekom povijesti. Slijedi polazak prema farmi Thorvaldseyri, smještenoj u podnožju svjetski poznatog Eyjafjallajokull vulkana koji je zadnji put eruptirao u proljeće 2010. godine. Centar za posjetioce prikazuje izložbu popraćenu s kratkim videom koji opisuje događaje koji su uslijedili prilikom zadnje erupcije. Polazak prema plaži Reynisfjara, poznatoj po crnom pijesku. Večera i noćenje u Viku sljedeće 2 noći.

Doručak u hotelu. Danas prelazite preko Eldhrauna, mjesta prolaska najveće količine lave koja je ikad zabilježena u povijesti zemlje, kako bi došli do grada Kirkjubaejarklaustura, mjesta gdje se nekad nalazio samostan iz 12. stoljeća. Polazak prema Nacionalnom parku Skaftafell, jednom od najljepših područja prirodne ljepote na Islandu. Nastavak prema Jokulsarlon laguni ledenjaka, gdje ćete izbliza vidjeti plutajuće ledenjake, a možda naiđete i na pokojeg znatiželjnog tuljana. Kroz ledenjake ćete se voziti brodom. Tijekom dana uživat ćete u pogledu na veličanstven ledenjak Vatnajokull. Večera i noćenje na području Vika.

Doručak u hotelu. Danas slijedi razgled termalnom izvoru vode Geysir i Strokkur. Nastavak puta prema Gullfossu, jednom od najimpresivnijih slapova na Islandu. Sljedeća stanica je Nacionalni park Thingvellir, gdje se na obalama Islandskog najvećeg jezera stoljećima sastajao Vikinški parlament. Tu također možete vidjeti i područje gdje se sastaju tektonske ploče Europe i Sjeverne Amerike. Polazak prema Reykjaviku. Noćenje u Reykjaviku.

Transfer do zračne luke. Ako prvi dan posjeta niste stigli posjetiti Plavu lagunu, svakako vam preporučujemo da na putu do zračne luke stanete i još malo uživate prije polaska za Hrvatsku.

Cijena uključuje:
- Zrakoplovni prijevoz na relaciji Zagreb – Reykjavik - Zagreb
- Smještaj na bazi noćenja s doručkom
- 4 dana vođenje prema programu putovanja od/do Reykjavika
- 2 večere  u lokalnim mjestima (3. i 4. dan)
- Ulaznicu u muzej Eldheimar (2. dan)
- Trajekt do Vestmanskih otoka, povratna karta (2. dan)
- Ulaznicu u Etnografski muzej Skogar
- Ulaznicu u centar za posjetioce Eyjafjallajokull (3. dan)
- Izlet brodom, Jokulsarlon (4. dan)

Cijena aranžmana ne uključuje:
- Fakultativne izlete i ulaznice za objekte koji  nisu navedeni u ponudi
- Zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo)
- Troškove osobne prirode
- Sve što nije navedeno u programu
- Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za Island

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.