Jesen u Japanu

od 25.200,00 kn / po osobi

grupno putovanje

12 dana / 10 noćenja

termin: putovaneje u pripremi za 2018

Pošalji upit

Svaka zemlja ima svoju jedinstvenu kulturu i nema smisla govoriti da je jedna zemlja posebnija od druge. Osim kada govorimo o Japanu. Od gejša i njihovih kimona, dotjeranih japanskih vrtova, samuraja i nindža, onsena (vrućih izvora i kupki), do famozne japanske kuhinje, animacija i Mange, brzih vlakova i visoke tehnologije, preciznosti i uljudnosti. Dovoljno je da spomenete samo nešto od ovoga i svi će znati da govorite o Japanu. Japan je spoj ekstra modernog svijeta i tradicionalnih vrijednosti skromnih stanovnika koji žive svoju vjeru i čuvaju svoju tradiciju i povijest. Japan ostavlja toliko snažan dojam da ćete ga jednostavno obožavati.

Na našem putovanju malo ćemo izaći iz utabanih ruta i nakon posjeta Mt Fuji-ju skrenuti prema zapadnoj obali otoka Honshu i zanimljim mjestima Kanazawa, Shirakawago i Takayama. Vratit ćemo se na utabane staze i provjeriti kako danas žive stanovnici Hirošime, a zatim se odvesti do otočića Miyajima i njegovog plutajućeg svetišta. Za kraj putovanja ostavljamo nezaobilazni Kyoto, Naru i Tokyo. Uživat ćemo šečući vrtovima i ulicama kojima su nekada šetali samuraji i gejše, zabavljati se u četvrtima gejša, posjetiti jednu njihovu kuću, a ukoliko želite, možete opcionalno prisustvovati i ceremoniji čaja. Stopit ćemo se s ultramodernim Tokyom, ali i vidjeti zanimljivo japansko planinsko selo. Prisjetit ćemo se nekih ključnih trenutaka u povijesti čovječanstva i upoznati kulturu koja je posve drugačija od naše. I sve to u vrijeme kad je zemlja oslikana šarenilom jesenskih boja. 
 

Svaka zemlja ima svoju jedinstvenu kulturu i nema…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Tokyo

U Tokyo stižemo u poslijepodnevnim satima. Nakon carinskih formalnosti odvest ćemo se do hotela gdje ćemo se smjestiti i noćiti.

Doručak u hotelu i odlazak na cjelodnevni izlet u Hakone i Mt. Fuji. Odvest ćemo se do 5. postaje na 2.305 m, a zatim vožnja prema Hakoneu i vulkanskoj dolini Owakudani, odakle se širi lijepi pogled na vulkan Fuji. Slobodno vrijeme za ručak, a potom uspon žičarom do planine Komagatake s pogledom na grad Hakone i okolicu. Za kraj dana čeka nas vožnja spokojnim jezerom Ashi. Povratak u hotel i noćenje.

Doručak u hotelu. Velike torbe (1 komad po osobi) bit će prebaćene iz Tokya do Kyota gdje će vas čekati za 2 dana. Pripremite manje torbe u kojima ćete imati sve što trebate za 3 dana. Potom transfer od hotela do stanice Tokyo i vožnja vlakom do stanice u Kanazawi. Po dolasku slobodno vrijeme za ručak, a zatim odlazimo na razgled Kanazawe. Kanazawa je bila utvrđeni grad Kaga klana kojim je upravljala obitelj Maeda do 1868. godine. Prvo ćemo se odvesti do vrta Kenrokuen koji se smatra jednim od tri najljepša vrta u Japanu, a zatim nastavljamo do zanimljivih četvrti Nagamachi i Higashiyama. Nagamachi je bila samurajska četvrt u podnožju nekadašnje Kanazawa utvrde, u kojoj su živjeli samuraji sa svojim obiteljima. S druge strane, četvrt Higashiyama (Higashi Chaya) ili četvrt gejša, poznata je po brojnim restoranima (odnosno čajanama: chaya=čajana) u kojima su kroz povijest goste svojom pjesmom i plesom zabavljale gejše. Tu ćemo posjetiti staru kuću gejša pod nazivom Ochaya Shima u kojoj se danas nalazi muzej s lijepim prikazom nekadašnjeg života gejša. Nakon razgleda odlazimo u hotel gdje ćemo noćiti.

Doručak u hotelu, a zatim odlazak do sela Shirakawago. Ovo planinsko selo 1995. godine proglašeno je UNESCO-vom zaštićenom baštinom zbog svojih tradicionalnih gassho-zukkuri kućica, od kojih su neke starije od 250 godina. Gassho-zukuri znači „izgrađeno da izgleda kao ruke u molitvi“ – zbog izrazito kosih krovova koji podsjećaju na ruke budističkih svečenika u molitvi. Ovaj stil gradnje razvijao se tokom brojnih generacija, a ima svrhu da zimi izdrži velike količine snijega. Nakon razgleda sela slobodno vrijeme za ručak, a zatim nastavljamo do Takayame koja je također smještena u planinskom području i koja je zadržala tradicionalni štih, posebno u svojem lijepo očuvanom najužem centru. Posjetit ćemo Takayama Jinya-u, gdje se do 1969. nalazio ured lokalnih vlasti, a zatim nastavljamo do ulice Kamisannomachi, pješačke zone s tradicionalnim japanskim tamnim drvenim kućama. Na kraju dana odlazimo u hotel gdje ćemo noćiti.

Nakon doručka odlazimo na jutarnju tržnicu u Takayami, a zatim nastavljamo do željezničke stanice. Čeka nas vožnja vlakom do Hiroshime uz presjedanje u Nagoyi. Predlažemo da u Nagoyi ili u vlaku kupite nešto za ručak. Po dolasku u Hiroshimu odlazimo na razgled grada. Hiroshima je svjetski poznata po događaju iz 1945. godine kada je na grad bačena prva atomska bomba. Razgledat ćemo Memorijalni muzej mira koji je zasigurno najistaknutija točka u gradu. Ogroman park prostire se na 120.000 m2 i njegovo drveće, travnjaci i šetnice u potpunom su kontrastu s neboderima koji ga okružuju. Prije pada bombe ovdje se nalazilo politično i komercijalno središte grada. Nakon razgleda odlazimo u hotel gdje ćemo noćiti.

Nakon doručka odlazak vlakom i trajektom do otoka Miyajime koja ima dugu povijest kao sveto sjedište šintoizma, autohtone vjere japanskog naroda koja je stara kao i sam Japan. Posjetit ćemo staro svetište Itsukushima koje je ne samo izvor slave otoka, već i samog njegovog imena (Miyajima = otok svetište). Itsukushima svetište je svjetski poznato po svojim kultnim plutajućim vratima Torii. I vrata i svetište jedinstveni su po svojoj građi jer naizgled plutaju na vodi za vrijeme plime. Nakon svetišta odlazimo do jednog od najvažnijih hramova Šingon budizma, hrama Daisho-in, smještenom na brdu Misen. Potom slobodno vrijeme za ručak i povratak na trajekt te dalje vlakom preko Hiroshime prema Kyotu. Po dolasku ćemo se smjestiti u hotel i noćiti.

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni razgled Kyota, koji je bio prijestolnica Japana i sjedište vladara od kraja 8. do sredine 19-tog stoljeća. Posjetit ćemo fascinanto svetište Fushimi Inari smješteno na planini Inari-san, poznato kao sjedište svih Inari svetišta u zemlji (Inari je šintoistički bog riže). Specifično je zbog tisuća narančasto-crvenih torii vrata koja su nanizana i čine mreže staza koje vode u šumu svete planine Inari. Nastavljamo u dvorac Nijo, nekadašnju rezidenciju prvog šoguna iz razdoblja Edo. Njegova palača je najbolji očuvani primjer japanske arhitekture dvorca-palače iz feudalnog razdoblja te je dvorac danas pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vrijeme za ručak. U drugom dijelu dana odlazimo u znameniti hram Ryoanji poznat po svojem vrtu stijena. Zanimljivost dizajna ovog vrta je u tome što s bilo koje točke da gledate, jedna stijena je uvijek skrivena od promatrača. Vidjet ćemo i hram Kinkakuji (Zlatni paviljon) čija su dva najviša nivoa u potpunosti prekrivena zlatnim listićima. Za kraj dana odlazimo u poznatu četvrt gejša, Gion, s brojnim restoranima, dučanima, čajanama, gejšama i zabavom. Potom povratak u hotel i noćenje.

Nakon doručka odlazimo na izlet u Naru, prvu stalnu japansku prijestolnicu, prepunu povijesnih znamenitosti i jednim od najstarijih i najvećih japanskih hramova. Posjetit ćemo park Nara u kojem se nalaze glavne znamenitosti, kao sto su hram Todaiji, Kofukuji, svetište Kasuga i slično. Todaiji je jedan od najpoznatijih hramova izgrađen u 8. stoljeću kao glavni hram provinsicjskih budističkih hramova, dok je Kofukuji bio obiteljski hram Fujiwara, najutjecajnijeg obiteljskog klana u razdobljima Nara i Heian. Svetište Kasuga izgrađeno je kad i sama prijestolnica, a posvećen je božanstvu koje je zaduženo za zaštitu grada. Razgledat ćemo ova sveta mjesta, uz slobodno vrijeme za ručak sredinom dana. Po razgledu povratak u Kyoto i noćenje.

Doručak u hotelu. Velike torbe (1 komad po osobi) bit će prebaćene iz Kyota do Tokya gdje će vas čekati po dolasku. Slobodno vrijeme do polaska vlaka za Tokyo u rano poslijepodne. Mogućnost opcionalnog poludnevnog razgleda Kyota uz nadoplatu s posjetom hramu Kodaiji i ceremonijom čaja. Potomo vožnja vlakom do Tokya kamo stižemo u predvečerje. Noćenje u hotelu.

Nakon doručka krećemo u razgled Tokya, metropole s najvećim brojem stanovnika na svijetu. Ultra-moderni životni stil pomiješan je sa stoljećima dugom tradicionalnom kulturom. Prvo ćemo se odvesti do zgrade Vlade i s vidikovca na 202-katu dobiti panoramski pogled na Tokyo i okolicu. Nastavljamo do svetišta Meiji Jungu posvečenog obogotvorenim duhovima cara Meiji i carice Shoken. Slobodno vrijeme za ručak, a zatim odlazimo do četvrti Asakusa u kojoj se i danas može osjetiti atmosfera prošlih vremena. Tu ćemo zaviriti u stari budistički hram Sensoj, izgrađen u 7. stoljeću. Nastavljamo do jednog od najstarijih i najboljih japanskih vrtova u Tokyu - vrta Koishikawa Korakuen. Ime Karakuen je dobio po pjesmi koja potiće vladara da uživa u blagodatima tek nakon što je osigurao sreću i zadovoljstvo svog naroda. Za kraj dana odlazimo do Ginze, famozne četvrti s brojnim trgovinama, umjetničkim galerijama, restoranima, kafićima i noćnim klubovima. Jedan m2 zemlje u ovoj četvrti košta preko 10 mil yena, čineći je tako najskupljom četvrti u Japanu. Na kraju dana transfer do zračne luke odakle započinjemo povratak kući.

Let prema Zagrebu uz presjedanje. Dolazak u Zagreb očekuje se sredinom dana.

Cijena uključuje:
- zrakoplovnu kartu za međunarodne letove od Zagreba do Tokya i nazad
- smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3 zvjezdice (lokalna kategorizacija) 
- obroke kako je navedeno u programu (D=doručak)
- transferi vlakovima i trajektima te razgledavanja autobusima 
- transfer prtljage od Tokya do Kyota i od Kyota do Tokya
- ulaznice za znamenitosti navedene u programu
- lokalno vodstvo na engleskom jeziku 
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku za minimalno 10 putnika
-  jamčevinu (broj police 1501-00000479) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00033974)kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group 

Cijena ne uključuje:
- zrakoplovne takse za međunarodne letove u iznosu od 2.300 kn (podložno promjeni do trenutka izdavanja karte)
- nadoplatu za jednokrevetnu sobu: 3.700 kn
- ceremonija čaja i posjet hramu Kodaiji: 750 kn
- nadoplata za ručkove: 1.550 kn
- obroke koji nisu navedeni te pića uz obroke
- putno osiguranje (preporučujemo)
- napojnice za lokalnog vodiča i vozača 
- osobne troškove
- nadoplata za 10 do 14 prijavljenih putnika iznosi 3.500 kn
 

Napomena: 
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije. Zadržavamo pravo promjene cijene u slučaju porasta kalkulativnih troškova ili tečaja, kao i pravo korekcije cijene ili otkazivanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba. Za slučaj da se nađe povoljniji avioprijevoznik, zadržavamo pravo izmjene rute letenja. Cijene su izražene za 15 putnika i za plaćanje u gotovini.

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja