Transsibirskom željeznicom od Vladivostoka do Moskve

cijena na upit

grupno putovanje - GARANTIRANO

19 dana / 18 noćenja

termin: 19.07.2020.

Pošalji upit

Transsibirska željeznica nas provodi kroz 10 vremenskih zona , od područja hladnih Sibirskih stepa , bogate prirode i životinjskog svijeta Bajkalskog jezera sve do modernih prijestolnica Rusije. Krenut ćemo od „vladara istoka“ moćnog Vladivostoka kroz Istočni Sibir do Irkutska otkud započinjemo istraživanje Bajkalskog područja. Osim u Irkutsku i Litsvjanki , boravit ćemo u prekrasnoj prirodi otoka Olkhon i upoznati tajne šamanizma koje se na ovim područjima njeguje od antičkog doba. Nastavljamo prema Jekaterinburgu gdje ćemo preći granicu Azije s Europom. Dolazak u Europski dio Rusije označen je posjetom važnim povijesnim gradovima, starim i novim prijestolnicama carske Rusije. Nižnji Novgorod, Vladimir, Suzdal i Moskva ispričat će nam priču modernijeg razvoja Rusije i pokazati raskoš ruske arhitekture i kulture. Putovanje transsibirskom željeznicom za mnoge je životni san. Jedno od putovanja života koje putnik mora ostvariti. 

Transsibirska željeznica nas provodi kroz 10 vremenskih…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

mapa_transsibirska_željeznica.png

 

Polazak iz zračne luke Zagreb i uz presjedanje let za Vladivostok. Noćni let.

Nakon carinskih formalnosti prijevoz sa vodičem do hotela u Vladivostoku. Ostatak dana slobodan za upijanje prvih dojmova i vlastite aktivnosti. Noćenje u hotelu.

U slobodnom prijevodu Vladivostok znači vladar istoka, a najveća je pacifička luka Rusije i sjedište Ruske pacifičke flote. Nakon doručka sastanak sa engleskim vodičem koji će nas odvesti u razgled grada. Prošetat ćemo središtem grada koji je u doba Sovjetskog saveza bio zatvoren za strane posjetitelje. Šetnja starim gradskim ulicama i obilazak glavnog trga te razgled jednog od najljepših slavoluka u Rusiji. Vodič će nas uvesti u povijesnu priču Rusije kako bih nakon ručka nastavili do vojnog muzeja „utvrda Vladivostok“ te nastaviti do zanimljivog Arsenyevog muzeja Primorskog Kraia. Razgled ćemo završiti sa obilaskom s56 podmornice Sovjetskog saveza i šetnjom uz luku. Prijevoz do vlaka u 20:30 , polazak za Khabarovsk u 21:00. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Khabarovsk oko 08:15. Nakon iskrcaja s vlaka susret s vodičem i obilazak centra grada nakon čega nastavljamo prema prirodnom rezervatu Bolshekhekhtsirskiy gdje ćemo provesti 4 sata. Nakon ručka prijevoz do željezničke stanice i polazak za Irkutsk u 14:27 sati. Noćenje u vlaku.

Boravak u vlaku. Vožnja vlakom kroz Istočni Sibir uz kinesku granicu do Čite gdje se odvaja pruga za Mandžuriju. Proći ćemo kroz Ulan Ude i južnu obalu Bajkala. Noćenje u vlaku.

Boravak u vlaku. Vožnja vlakom kroz Istočni Sibir uz kinesku granicu do Čite gdje se odvaja pruga za Mandžuriju. Proći ćemo kroz Ulan Ude i južnu obalu Bajkala. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Irkutsk u ranim jutarnjim satima (03:07). Prijevoz do hotela i smještaj. Nakon doručka slobodno vrijeme do 10 sati kada ćemo se sastati s lokalnim vodičem i razgledati grad. Prošetat ćemo centrom grada i vidjeti mnoge lijepe građevine i crkve, a vodič će nas upoznati s poviješću Irkutska. Posjetit ćemo povijesni muzej smješten u kući obitelji Decembrists, u kojem se čuvaju tajne povijesti Sibira. Nakon razgleda vožnja automobilima do malog obalnog gradića, odakle nastavljamo trajektom prema otoku Olkhon. Po dolasku prijevoz do grada Khuzhira i smještaj. Nakon kratkog odmora prošetat ćemo do rta Burkhan koji je zaštitni znak Bajkalskog jezera. Njegovo izvorno ime je Shamanka ili Šamanski kamen, a dolazi iz antičkog vremena kada su šamani ovo mjesto smatrali svetim. Po dolasku budista, rt dobiva ime Burkhan, što znači „Bog Buda“. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Današnji dan ćemo provesti istražujući otok. Ručat ćemo u prirodi, a potom nastaviti do najsjevernije točke otoka, rta Cape, s kojeg se pruža zadivljujući pogled na Bajkalsko jezero. Povratak u hotel. Noćenje.

Danas se opraštamo od otoka Olkhon i krećemo prema Litsvjanki. Prijevoz trajektom do luke odakle nastavljamo autobusom do malog Burjatskog sela Ust - Orda, u kojem se još njeguje tradicija šamana. Nakon obilaska sudjelovat ćemo u šamanskom obredu pročišćenja. Ručak, a zatim slijedi razgled područja Bajkalskog jezera i Bajkalskog muzeja. Za kraj ćemo se žičarom dovesti do kamena Cherskog, planinskog vrha na 755 m, s kojeg se pruža lijep pogled na okolicu. Transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

Nakon doručka vožnja prema Irkutsku. Na putu ćemo prošetati Muzejom drvene arhitekture Talzy koji se nalazi na otvorenom. Nakon ručka prijevoz do željezničke stanice i polazak za Novosibirsk u 17:03 sati. Noćenje u vlaku

Većinu današnjeg dana provodimo u vlaku, prolazimo slikovitim krajolicima i uživamo u panorami. Dolazak u Novosibirsk u 23:16 sati. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje u hotelu.

Nakon doručka slobodno vrijeme do 12 sati kada ćemo se odjaviti iz hotela. Ukoliko želite, možete odabrati organizirani razgled grada koji uključuje posjet Željezničkom muzeju te Kući baleta i opere (cijena ovisi o broju prijavljenih osoba) ili slobodno vrijeme za vlastita istraživanja. U popodnevnim satima prijevoz do željezničke stanice i polazak za Jekaterinburg u 19:57. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Jekaterinburg u 13:36. Susret s vodičem i prijevoz do europsko - azijske granice i nešto novijeg spomenika koji je sagrađen 2004. godine. Spomenik je postao vrlo popularan kod novo vjenčanih parova koji se petkom i subotom dolaze slikati. Razgledat ćemo centar Jekaterinburga, potom prijevoz do željezničke stanice i polazak za Kazan u 22:43. Noćenje u vlaku.Dolazak u Jekaterinburg u 13:36. Susret s vodičem i prijevoz do europsko - azijske granice i nešto novijeg spomenika koji je sagrađen 2004. godine. Spomenik je postao vrlo popularan kod novo vjenčanih parova koji se petkom i subotom dolaze slikati. Razgledat ćemo centar Jekaterinburga, potom prijevoz do željezničke stanice i polazak za Kazan u 22:43. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Kazan u 11:23. Susrest ćemo se s vodičem i obići gradsku citadelu (Ruski Kremlj), utvrđen kompleks građevina koji je zbog svoje jedinstvenosti i 2000 godina duge povijesti uvršten na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Naselje datira iz 10 st. te je zadnja preživjela tatarska građevina na području Rusije. Dan ćemo provesti razgledavajući znamenitosti. Smještaj i noćenje u hotelu.

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite programe, potom prijevoz do željezničke stanice i polazak za Nižnji Novgorod u 22:05 sati. Noćenje u vlaku.

Dolazak u Nižnji Novgorod u 6:25 sati. Nakon jutarnje kave posjetit ćemo tvrđavu koju je, kao strateško uporište, izgradio Jurij II na ušću rijeke Oke u Volgu. Nakon razgleda provozat ćemo se žičarom koja nas vodi preko rijeke Volge do grada Bor, i uživati u predivnom panoramskom pogledu. Ručat ćemo u lokalnom restoranu, a potom nastavljamo razgled šetnjom kroz povijesni dio grada. Prijevoz do željezničke stanice i polazak za Vladimir u 18:58. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

Nakon doručka prijevoz do Suzdala, važnog gradića nedaleko Vladimira. Suzdal je jedan od najstarijih gradova Rusije, a u 12. stoljeću bio je glavni grad kneževine. Razgledat ćemo suzdalski Kremlj (utvrđeni kompleks građevina) kojeg krasi katedrala Male Gospe, biskupovu palaču, samostan Spasitelja i Sv. Euthimiusa te Muzej drvene arhitekture na otvorenom. Nakon ručka povrat u Vladimir gdje ćemo obići najljepše primjere ruske arhitekture: Dormitsku katedralu i crkvu Sv. Demetriusa te katedralu Zlatnih vrata iz 12 st. Posjetit ćemo muzej stakla, a ako nam ostane vremena i stari Vladimirov muzej koji prikazuje lokalni život. Prijevoz do željezničke stanice i polazak za Moskvu u 20:15. U Moskvu dolazimo oko 22:15. Prijevoz do hotela i noćenje.

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastita istraživanja. Noćenje u hotelu.

U jutarnjim satima transfer do zračne luke i povratak kući. Dolazak u Zagreb predviđa se u ranim popodnevnim satima.

Cijena uključuje: 
- Redovna cijena: 26.650 kn + takse; 700 kn popusta na rane prijave! 
- Svi letovi
- Sve karte za vlak
- Sav smještaj; noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3 i 4 zvjezdice, u četvero krevetnim kupeima tokom boravka u vlaku
- Navedeni obroci
- Sav prijevoz
- Svi navedeni razgledi
- Ulaznice prema programu
- Vođenje na engleskom
- Pratitelj iz Hrvatske za min.10 putnika
- Jamčevina

Cijena ne uključuje:
Pristojbe zračnih luka: 1.100 kn
- Nadoplata za jednokrevetnu sobu i kupe na upit
- Viza za Rusiju i troškovi ishodovanja: 570 kn
- Nadoplata za 10 do 14 putnika: 1.700 kn
- Putno osigura vođeni razgled Novosibirska (cijena ovisna o broju prijavljenih osoba)
- Putno osiguranje (preporučujemo)
- Napojnice
- Osobne troškove

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.