Butan- posljednja budistička kraljevina

od 19.850,00 kn / po osobi

grupno putovanje- garantirano

8 dana / 5 noćenja

termin: 19.05.2018

Pošalji upit

Putovanje nas vodi u  posljednju Shangri- la zemlju, kraljevski Butan. Butan je posljednja budistička kraljevina u kojoj se upješnost zemlje ne mjeri s BND (bruto nacionalni dohodak), već s Bruto Nacionalnom Srećom. Smješten podno Himalaja Butan svojom višestoljetnom izoliranošću od ostatka svijeta, uspijeva očuvati čistoću prirode, staru budističku tradiciju, a u isto vrijeme balansirati sa neminovnom modernizacijom. Otputovat ćemo do Para i butanske prijestolnice Thiumpu. Prolaziti ćemo lijepim krajolicima i vjerskim središtima kroz Punakhu i dolinu Paro i uspeti  se do samostana „tigrovo gnjezdo“ na 3.100 metara nadmorske visine , jednog od najvažnijih hodočasničkih središta himalajskog  svijeta te  proći preko prijelaza Dochu La (la = prijelaz) s kojeg se širi prekrasan pogled na neke od najviših vrhova Butana i istočnih Himalaja.  Ovo putovanje vam nudi odmor za dušu, ulazak u svijet prirode, molitve i mira.

Putovanje nas vodi u  posljednju Shangri- la zemlju,…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

Ova_je_dobra_mapa_Butan.png

 

Let iz Zagreba za Delhi, uz presjedanje. Noćni let.

Po dolasku presjedanje i let za Paro (2.200 m). Po obavljenim carinskim formalnostima odvest ćemo se do hotela i kratko odmoriti, a zatim preostali dio dana provesti upoznavajući grad i njegovu okolicu. Posjetit ćemo Butanski nacionalni muzej smješten na osmatračnici iznad veličanstvenog kompleksa Paro Rinchen Pung Dzong, koji u slobodnom prijevodu znači “utvrda na gomili dragulja”. Dzong je administrativno sjedište lokalne vlade i rezidencija lokalnih redovnika. Posjetit ćemo i jedan od najstarijih samostana, samostan Kichu, izgrađen u 7. stoljeću. Nakon večere ostaje vremena za odlazak u neki od lokalnih kafića s karaokama, ili disko klubove koji otkrivaju drugo, moderno lice Butana. Prenoćit ćemo u Paru.

Nakon doručka voziti ćemo se sat i pol kroz lijepe planinske krajolike, rijeke i polja riže sve do butanske prijestolnice, grada Thimpu, jedinog grada na svijetu bez semafora! Posjetit ćemo Nacionalnu memorijalnu stupu oko koje se vjernici okupljaju u molitvi, smatrajući je srcem i dušom grada. Potom posjet Nacionalnom institutu Zorig Chusum (slikarska škola), Tekstilnom muzeju i Muzeju narodne baštine. Nećemo zaobići ni Tradicionalni medicinski institut poslije kojeg ćemo, ako bude dovoljno vremena, obići i malu obiteljsku tvornicu papira koji se i danas proizvodi na tradicionalan način. Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka nastavljamo putovanje prema Punakhi (otprilike 3 sata vožnje). Putem ćemo se zaustaviti na prijelazu Dochu La (la = prijelaz) s kojeg se širi prekrasan pogled na neke od najviših vrhova Butana i istočnih Himalaja. Ovdje se nalazi i spektakularni 108 Dochu La Chorten (chorten = stupa).Ručat ćemo putem. Prije nego što stignemo u Puhakhu posjetit ćete znameniti Chimi Lhakhang do kojeg se stiže nakon otprilike 20 minuta laganog hoda kroz rižina polja. Mjesto je poznato i kao „the Divine Madman’s“ (Uzvišeni Luđak) i vrlo je popularno zbog velikog drvenog falusa od kojeg posjetitelji traže blagoslov za plodnost. Nastavljamo vožnju prema Punakhi. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

Ujutro ćemo prošetati do hrama Khamsum Yulley Namgyal, a zatim nastaviti do impresivnog Punakha Dzonga, koji se smatra jednom od najljepših samostanskih utvrda u Butanu. Izgradio ju je prvi Shabdrung 1637. g. između dvije rijeke (Po Chu i Mo Chu = Muška rijeka i Ženska rijeka), a trenutno služi kao zimsko prebivalište redovnika i opata. Nakon što prošećemo njegovom unutrašnjošću započinjemo povratak prema Paru, uz još jedan prijelaz preko slikovitog „Dochu la Passa“. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

Nakon doručka uspon do samostana Taktsang, poznatijeg kao “Tiger’s Nest“ (Tigrovo gnijezdo). Čeka nas otprilike 4 sata hoda ukupno. Samostan se smjestio na kamenom grebenu na 3.120 m nadmorske visine i nadvisuje dolinu Paro. Taj je samostan jedno od najpoznatijih hodočasničkih mjesta u himalajskom svijetu i udomljuje 13 svetih mjesta. Prije silaska u dolinu zaustavit ćemo se na ručku u tradicionalnoj kući čaja. Za silazak će nam trebati upola manje vremena, ako ćemo imati energije posjetit ćemo ruševine mističnog Drukgyel Dzonga . Povratak u Paro. Noćenje.

U prvom dijelu dana transfer do zračne luke i let za Delhi. Moguće je organizirati poludnevni razgled Delhija uz nadoplatu od 35 - 50 USD, ovisno o programu. Usred noći transfer do zračne luke i povratak kući.

Ovisno o redu letenja, let za Zagreb uz presjedanje.

U cijenu su uključeni: 
-povratnu zrakoplovnu kartu za letove od Zagreba do Delhija i nazad te od Delhija do Para i nazad
-smještaj u dvokrevetnim sobama u Butanu u hotelima srednje klase (otprilike 3 - 4 zvjezdice)
-dnevne obroke kako je navedeno u programu (D=doručak; R=ručak; V=večera)
-transfere i vožnje prema programu
-ulaznice za muzeje i znamenitosti navedene u programu
-lokalno vodstvo na engleskom jeziku
-pratitelja iz Hrvatske za minimalno 10 putnika
-organizaciju putovanja
-jamčevina (broj police 1501-00000623) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00038633) kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group (kontakt tel: 01 371 86 00) 

Cijena ne uključuje:
-zrakoplovne takse za međunarodne letove u iznosu od 2.100 kn
-trošak butanske vize u iznosu od 380 kn
-trošak indijske vize u iznosu od 450 kn
-putno osiguranje (preporučujemo)
-obroke koji nisu navedeni i pića uz obroke
-nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.870 kn
-tradicionalnu butansku kupku s vrućim kamenjem (plaća se na licu mjesta)
-nadoplata za 10 do 14 putnika u iznosu do 1.000 kn
-napojnice za lokalne vodiče i vozače
-troškove osobne prirode 

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja