Himalajska kraljevina Butan

od 25.980,00 kn / po osobi

grupno putovanje

9 dana / 7 noćenja

termin: u pripremi za 2018

Pošalji upit

Putovanje nas vodi u  posljednju Shangri- la zemlju, kraljevski Butan. Butan je posljednja budistička kraljevina u kojoj se upješnost zemlje ne mjeri s BND (bruto nacionalni dohodak), već s Bruto Nacionalnom Srećom. Smješten podno Himalaja Butan svojom višestoljetnom izoliranošću od ostatka svijeta, uspijeva očuvati čistoću prirode, staru budističku tradiciju, a u isto vrijeme balansirati sa neminovnom modernizacijom. Otputovat ćemo do Para i butanske prijestolnice Thiumpu. Prolaziti ćemo lijepim krajolicima i vjerskim središtima kroz Punakhu i dolinu Paro i uspeti  se do samostana „tigrovo gnjezdo“ na 3.100 metara nadmorske visine , jednog od najvažnijih hodočasničkih središta himalajskog  svijeta te  proći preko prijelaza Dochu La (la = prijelaz) s kojeg se širi prekrasan pogled na neke od najviših vrhova Butana i istočnih Himalaja.  Ovo putovanje vam nudi odmor za dušu, ulazak u svijet prirode, molitve i mira.

Putovanje nas vodi u  posljednju Shangri- la…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Let iz Zagreba za Delhi, uz presjedanje. Noćni let.

Dolazak u Delhi ovisno o redu letenja. Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela, a zatim dan slobodan za samostalna istraživanja. Ukoliko grupa želi, moguće je organizirati razgled grada. Noćenje.

Nakon doručka transfer do zračne luke i let za Paro. Po obavljenim carinskim formalnostima odvest ćemo se do hotela, a preostali dio dana provest ćemo upoznavajući grad i njegovu okolicu. Posjetit ćemo Butanski nacionalni muzej smješten na osmatračnici iznad veličanstvenog kompleksa Paro Rinchen Pung Dzong, koji u slobodnom prijevodu znači “utvrda na gomili dragulja”. Dzong je administrativno sjedište lokalne vlade i rezidencija lokalnih redovnika. Posjetit ćemo i jedan od najstarijih samostana, samostan Kichu, izgrađen u 7. stoljeću. Nakon večere ostaje vremena za odlazak u neki od lokalnih kafića s karaokama, ili disko klubove koji otkrivaju drugo, moderno lice Butana. Prenoćit ćemo u Paru.

Nakon doručka voziti ćemo se sat i pol kroz lijepe planinske krajolike, rijeke i polja riže sve do butanske prijestolnice, grada Thimpu, jedinog grada na svijetu bez semafora! Posjetit ćemo Nacionalnu memorijalnu stupu oko koje se vjernici okupljaju u molitvi, smatrajući je srcem i dušom grada. Potom posjet Nacionalnom institutu Zorig Chusum (slikarska škola), Tekstilnom muzeju i Muzeju narodne baštine. Nećemo zaobići ni Tradicionalni medicinski institut poslije kojeg ćemo, ako bude dovoljno vremena, obići i malu obiteljsku tvornicu papira koji se i danas proizvodi na tradicionalan način. Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka nastavljamo putovanje prema Punakhi (otprilike 3 sata vožnje). Putem ćemo se zaustaviti na prijelazu Dochu La (la = prijelaz) s kojeg se širi prekrasan pogled na neke od najviših vrhova Butana i istočnih Himalaja. Ovdje se nalazi i spektakularni 108 Dochu La Chorten (chorten = stupa).Ručat ćemo putem. Prije nego što stignemo u Puhakhu posjetit ćete znameniti Chimi Lhakhang do kojeg se stiže nakon otprilike 20 minuta laganog hoda kroz rižina polja. Mjesto je poznato i kao „the Divine Madman’s“ (Uzvišeni Luđak) i vrlo je popularno zbog velikog drvenog falusa od kojeg posjetitelji traže blagoslov za plodnost. Nastavljamo vožnju prema Punakhi. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

Ujutro ćemo prošetati do hrama Khamsum Yulley Namgyal, a zatim nastaviti do impresivnog Punakha Dzonga, koji se smatra jednom od najljepših samostanskih utvrda u Butanu. Izgradio ju je prvi Shabdrung 1637. g. između dvije rijeke (Po Chu i Mo Chu = Muška rijeka i Ženska rijeka), a trenutno služi kao zimsko prebivalište redovnika i opata. Nakon što prošećemo njegovom unutrašnjošću započinjemo povratak prema Paru, uz još jedan prijelaz preko slikovitog „Dochu la Passa“. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje.

Nakon doručka uspon do samostana Taktsang, poznatijeg kao “Tiger’s Nest“ (Tigrovo gnijezdo). Čeka nas otprilike 4 sata hoda ukupno. Samostan se smjestio na kamenom grebenu na 3.120 m nadmorske visine i nadvisuje dolinu Paro. Taj je samostan jedno od najpoznatijih hodočasničkih mjesta u himalajskom svijetu i udomljuje 13 svetih mjesta. Prije silaska u dolinu zaustavit ćemo se na ručku u tradicionalnoj kući čaja. Za silazak će nam trebati upola manje vremena, ako ćemo imati energije posjetit ćemo ruševine mističnog Drukgyel Dzonga . Povratak u Paro. Noćenje.

Nakon doručka transfer do zračne luke i let za Delhi. Po dolasku transfer do hotela i ostatak dana slobodan za samostalna istraživanja grada. Noćenje.

U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke i povratak kući. Povratak u Zagreb se očekuje u večernjim satima.

U cijenu su uključeni: 
- zrakoplovne karte za međunarodne letove Zagreb-Delhi-Zagreb
- zrakoplovne karte za letove Paro-Delhi-Paro
- dva noćenja u hotelu s 4*u Delhiju i transferi od zračne luke do hotela i nazad  
- transferi i ture prema programu u Butanu
- smještaj u Butanu dvokrevetnim sobama u hotelima srednje klase (otprilike 3 zvjezdice)
- dnevni  obroci kako je navedeno u programu (D=doručak; R=ručak; V=večera)
- ulaznice za muzeje i znamenitosti navedene u programu
- privatno lokalno vodstvo na engleskom jeziku 
- pratitelj iz Hrvatske za minimalno 10 putnika
- organizacija putovanja 
- jamčevina (broj police 1501-00000347) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00029765) kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group (kontakt tel: 01 371 86 00)

Cijena ne uključuje:
- pristojbe zračnih luka u iznosu od 2.300 kn
- trošak butanske vize u iznosu od 340 kn 
- trošak indijske vize u iznosu od 370 kn + troškovi ishodovanja u iznosu od 100 kn (izdavanje vize traje oko 7 dana) –
  osobe koje imaju dvojno državljanstvo plaćaju više i proces izdavanja vize je duži!
- nadoplatu za jednokrevetnu sobu – na upit
- opcionalni razgled grada Delhija (cca 35 do 40 usd)
- putno osiguranje (preporučujemo)
- obroke koji nisu navedeni i pića uz obroke
- tradicionalnu butansku kupku s vrućim kamenjem (plaća se na licu mjesta)
- nadoplata za 10 do 15 prijavljenih putnika u iznosu do 900 kn
- napojnice za lokalne vodiče i vozače 
- troškove osobne prirode 

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja