Island: od A do Ž

cijena na upit

uključene avio pristojbe i izleti

9 dana / 8 noćenja

polasci: svibanj - rujan (pon i sri)

Pošalji upit

Upoznajte se s atrakcijama Islanda u kružnom putovanju obim neobičnim otokom. Put će vas odvesti do lagune Glacier, jezera Myvatn i svih poznatih prirodnih atrakcija u Zlatnom prstenu, poput Gullfossa, Geysira i Nacionalnog parka Thingvellir. Uživajte u jedinstvenih devet dana upoznavanja Islandske kulture, običaja i očaravajućih prirodnih ljepota.

[Više]
Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
87hjhjfd 87hjhjfd 87hjhjfd 87hjhjfd 878jhhj uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds 878jhhj 87hjhjfd 87hjhjfd 87hjhjfd

 

 

 


t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

mapa_island_kružna_tura.png

 

Dobrodošli u zemlju vatre i leda! Dolazak u zračnu luku, te transfer do Reykjavika. Ako vam let dolazi ranije u danu preporučamo vam da samostalno krenete u razgled Reykjavika, najvećeg i glavnog grada Islanda. Grad je dobio ime „Dimni zaljev“ prema oblacima pare koji izviru iz termalnih izvora vode koji se nalaze u okolici. Noćenje u Reykjaviku.

Doručka u hotelu. Dan započinjete s kratkim razgledom Reykjavika. Nakon razgleda polazak kroz selo staklenika Hveragerdi poznato po tome što koristi toplinu gejzira za zagrijavanje mnogobrojnih staklenika koji se ondje nalaze, do prirodnih čuda Zlatnog Kruga. Razgledati ćete Gullfoss, „Zlatni Slap“, i izvore termalne vode Geysir koji se nalaze u blizini kao i mnogobrojne prirodne bazene kipuće vode, od kojih su najpoznatiji Geysir i Strokkur. Nastavak južnom obalom, te zaustavljanje kako bi pogledali prekrasne slapove Seljalandsfoss i Skogafoss prije nego nastavite prema prirodnom rezervatu Dyrholaey (zatvoren je u sezoni gniježđenja, u proljeće, otprilike sredina Svibnja do 25. Lipnja). Večera i noćenje.

Doručak u hotelu. Nastavak puta cestom Ring Road. Preći ćete preko polja Eldhrauna, koja su nastala u jednoj od najvećih erupcija zabilježenih u povijesti zemlje. Posjetit ćete grad Kirkjubaejarklaustur. Vođenje se nastavlja preko crnih pjeskova lave Skeidararsandur do Skaftafella, zatim se ulazi u nacionalni park Vatnajokull, prekrasan park pun ledenih površina. Nastavak puta prema Laguni Jokulsarlon Glacial, kako bi vidjeli gdje su nastali prvi ledenjaci. Kroz dan uživat ćete u prekrasnom pogledu na veliki glečer Vatnajokull. Večera i noćenje na području Hofna.

Doručak u hotelu. Vožnja od Hofna preko Almannaskard prolaza, gdje ćete se zaustaviti kako bi uživali u prekrasnom pogledu na obalu. Nastavak puta prema planinama koje se spuštajo okomito u more, a čine veličanstvene Istočne Fjordove. Pogledat ćete i slavnu kolekciju Petrinih kamenja i minerala. Petra je lokalna kolekcionarka i zaljubljenica u skupljanje minerala i kamenja. Večera i noćenje na području Egilsstadir.

Doručak u hotelu. Polazak prema pustinjskim krajolicima Modrudalsoraefi koje ćete vidjeti na putu prema području jezera Myvatn. Na putu ćete se zaustaviti u Dettifossu, najvećem slapu u Europi. Nastavak puta prema prolazu Namaskard, sa bazenima termalne vode i veselim bojama. Istražite prirodnu ljepotu jezera Myvatn, kao i kratere Skutustadir i rijeku Laxa Salmon. Smatra se da je ovo područje poznato po tome što tamo živi najviše različitih vrsta pataka na svijetu, a poznato je i po velikom broju drugih ptica. Večera i noćenje na području Myvatn.

Doručak u hotelu. Dan započinjete razgledom područja Dimmuborgira, gdje se nalaze prekrasne formacije nastale iz lave. Posjetit ćete veličanstveni slap Godafoss i staru farmu Laufas. Slijedi posjet živopisnom gradu na sjeveru Islanda, Akureyri. Iz grada se pruža prekrasan pogled na fjord Eyjafjordur. Nakon posjeta gradu nastavak puta priobalnim cestama Eyjafordura i poluotoka Troll. U vožnji čete se moći diviti strmim planinama i očaravajućem pogledu na Arktičko more i crne pješčane plaže. Vaša sljedeća destinacija je Siglufjordur, smješten u prekrasnom fjordu istog imena. Ovaj grad ima jedne od najljepših drvenih građevina na Islandu, prekrasno restaurirane do svoje originalne ljepote. Večer je slobodna za vlastite aktivnosti. Noćenje u Siglufjorduru.

Doručak u hotelu. Ujutro idete u posjet nagrađivanom muzeju Herring – Era. Muzej prikazuje atmosferu ranog 20 stoljeća kada je Siglufjordur bio grad haringa, zahvaljujući velikoj migraciji haringa koje su se tada događale. Nakon posjeta muzeju slijedi polazak kroz planine i uske prolaze do Skagafjordura, koje se smatra najboljim mjestom na Islandu za uzgoj konja. Uživajte u upoznavanju jedinstvene Islandske vrste konja. Nastavak vođenja prema selu Blonduos, sagrađenom na obje obale rijeke Blanda. Posjet otoku Hrutey, zaštićenom prirodnom području, koje se nalazi na sredini poznate rijeke Salmon. Preko Holtavorduheidia, Borgarfjordura dolazak do prekrasnog grada Borgarnes. Večera i noćenje u Borgarnesu.

Doručak u hotelu. Vožnja do Deildartunguhvera, najvećeg izvora termalne vode na svijetu. Stanka kako bi uživali u pogledu na slapove Hraunfossar prije nastavka prema Hvalfjordur fjordu do jezera Thingvallavatn, največeg jezera na Islandu i nacionalnog parka Thingvellir. Nacionalni park je pod zaštitom UNESCO-a, a tamo je u 10 stoljeću, ustanovljen prvi Islandski parlament. Tu je također mjesto gdje se spajaju Sjeverno Američka i Europska tektonska ploča. Noćenje u Reykjaviku.

Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke. Ako niste posjetili poznatu Plavu Lagunu, prvog dana boravka, a imate slobodnog vremena prije leta, svakako preporučujemo da stanete tamo na putu za zračnu luku.

Cijena uključuje:
- troškove povratnih zrakoplovnih karata na relaciji Zagreb - Reykjavik - Zagreb
- Vođenje 7 dana kako je navedeno u programu putovanja
- 8 noćenja u hotelima na Islandu, na bazi noćenja s doručkom
- 5 večera (večera u Siglufjorduru nije uključena u cijenu)
- Ulaznicu za razgled Petrine zbirke kamenja (4. dan)
- Ulaznicu u Herring muzej (6. dan)
- Ulaznicu u Laufas Folk muzej uključeno i osvježenje (6. dan)
- Predstava s konjima u Skagafjorduru (7. dan)

Cijena ne uključuje:
- Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo)
- Napojnice za lokalne vodiče i vozače
- Troškove osobne prirode
- Sve što nije navedeno u programu
- Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za Island

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.