Madagaskar - domovina lemura i kameleona

od 18.690,00 kn / po osobi

grupno putovanje- garanatirano

12 dana / 9 noćenja

termin polaska: 21.05.2020.

Pošalji upit

Madagaskar, otok koji je veličanstven spoj prirodnih i kulturnih bogatstva. Na ovom putovanju vidjet ćete prekrasne krajolike crvene zemlje, terasasta rižina polja, crnogorične šume i stabla eukaliptusa. U mjestu Ranohira, u privatnom parku Anja družit ćete se s gostoljubivim lemurima, a u Toliari ćete vidjeti visoka stabla baobaba, te upoznati kulturnu i povijesnu baštinu Madagaskara. Uživajte u ovom nezaboravnom putovanju na otok koji će vas ostaviti bez daha.

Madagaskar, otok koji je veličanstven spoj prirodnih…
[Više]
Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
8ujnfd 8ujnfd 8ujnfd uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds 8ujnfd
 

 


t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

madagaskar10_dana.png

 

Polazak iz Zagreba i let prema Africi uz presjedanje.

U Antanarivo stižemo u toku dana, ovisno o redu letenja. Nakon carinskih formalnosti smještaj u hotelu i odmor od putovanja. Večera i noćenje.

Doručak u hotelu, transfer do zračne luke i let do Toliare, mjesta u kojem na svakom koraku nailazite na prodavaonicu koralja. Kratko ćemo je razgledati, a zatim nastavljamo off-road vožnju prema Ifatyu. Po dolasku smještaj u hotelu uz obalu i slobodno vrijeme za kupanje. Večera i noćenje.

Danas ćemo posjetiti šumu Reniala poznatu po nešto drugačijoj vrsti baobaba te raznovrsnoj malgaškoj flori i fauni. Vidjet ćemo i endemske vrste kornjača, kameleona i lemura. Potom vožnja do sela Mangily gdje ćemo provesti dan s lokalnim žiteljima, Vezo ribarima. Prije povratka u hotel opustiti ćemo se gledajući zalazak sunca. Večera i noćenje.

Nakon doručka vožnja prema Nacionalnom parku Isalo. Proći ćemo kraj prirodnog rezervata Mahafaly te ući u rezervat Zombitse gdje ćemo vidjeti šarene kameleone, razigrane lemure i stotine vrsta ptica. Krajolik nizinske savane i plantaža pamuka zamijenit će sedimentne stijene zanimljivih formacija. Ručat ćemo u rezervatu Zombitse (piknik), okruženi pjevom ptica. Ako nam vrijeme dozvoli, zalazak sunca promatrat ćemo kroz poznati prozor Nacionalnog parka Isalo jer za vrijeme zalaska sunca koloritno stijenje poprimi posebno očaravajuće boje. Smjestit ćemo se, večerati i noćiti.

Rani doručak, a potom vožnja do parka. Nakon kratkih uputa lokalnog vodiča krećemo na naš uspon kroz slikoviti pustinjski krajolik. Krenut ćemo kanjonom do vidikovca Nazareth, gdje će nas vodič upoznati s raznim vrstama biljaka koje obitavaju na ovom području. Imat ćemo piknik ručak u blizini prirodnog bazena, a tko želi može se i okupati. Potom nastavljamo hodati do šume lemura gdje ćemo završiti naš posjet parku. Vratit ćemo se u naš smještaj, večerati i noćiti.

Nakon doručka vožnja prema Andringitri. Putem ćemo zastati u gradu Ihosiju poznatom po brojnim kaktusima i na visoravni Ihorombe gdje možemo uživati u beskrajnim horizontima koji se pružaju pred nama. Oko ručka stižemo u dolinu Tsaranoro, odakle se pružaju najljepši vidici na Nacionalni park Andringitra. Posjet selu nastanjenom plemenom Betsileo zaokružit će naš dan. Potom smještaj u slikovitom kampu s postavljenim kućicama, večera i noćenje.

Danas ćemo cijeli dan provesti istražujući Andrigitru koja je jedno od posljednjih netaknutih mjesta na Madagaskaru, dom mnogih zaštićenih vrsta sisavaca i ptica. Istraživat ćemo njezin jugozapadni dio u kojem se smjestila upravo dolina Tsaranoro. Dolina poprima razne oblike, kao što su npr. kameleon ili deva, a vama ostavljamo mašti na volju da pronađene neki svoj oblik. Po obilasku parka povratak u kamp, večera i noćenje.

Nakon doručka oprostit ćemo se od ovog prekrasnog mjesta i krenuti prema Nacionalnom parku Ranomafana. Proći ćemo kroz rezervat Anja u kojem žive Maki lemuri, a potom posjetiti tvornicu ručne izrade papira u Ambalavau. Ručat ćemo u tipičnom lokalnom restoranu u starom dijelu grada Fianarantsoa. Početkom poslijepodneva primijetit ćemo kako se planinski krajolik mijenja u kišnu šumu, što će značiti da smo stigli na naše današnje odredište. Pripremit ćemo svjetiljke za noćnu šetnju šumom i krenuti u potragu za različitim vrstama vodozemaca i reptila koji su najaktivniji u noćnim satima. Večera i noćenje.

Nakon ranog doručka kratki posjet selu Tanala (zvanom Ranomafana) i potom vožnja do Nacionalnog parka Ranomafana. Šetat ćemo ovim lijepim parkom kroz čudesnu kišnu šumu, a zatim nastavljamo vožnju do grada Ambositra. Putem ćemo posjetiti radionicu malih obrtnika u Zafimaniry. Potom vožnja do Antsirabea gdje ćemo se smjestiti u gostinjskoj kući, večerati i noćiti.

Doručak i povratak u Antananarivo gdje ćemo imati vremena za još jedan posjet tržnici rukotvorina i kupnju preostalih suvenira. Ovisno o redu letenja transfer do zračne luke i povratak kući.

Dolazak u Zagreb se očekuje u popodnevnim satima.

Cijena uključuje:
-povratnu zrakoplovnu kartu za međunarodne letove na putu do Antananariva
-unutarnji let Antanarivo - Toliara
-noćenja u ugodnim malim hotelima ili kolibama s 2-3 zvijezdice, gostinjskim kućama te u kampu s krevetima i kupaonicom (lokalna kategorizacija)
-obroci kako je navedeno u programu (D=doručak, R=ručak, V=večera)
-transfere i razgledavanja A/C turističkim vozilom
-ulaznice za parkove navedene u programu te lokalno vođenje po parkovima
-stručno lokalno vodstvo na engleskom jeziku
-pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku za minimalno 10 putnika
-jamčevina (broj police 1501-00000623) i odgovornost za štetu (broj police 1399-00038633) kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group (kontakt tel: 01 371 86 00)
-organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
-zrakoplovne takse za međunarodne letove u iznosu od 3.300 kn
-vizu koja se dobiva na granici i trenutno košta 35 eura
-nadoplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu od 2.000 kn
-putno osiguranje (preporučujemo)
-napojnice za lokalnog vodiča i vozača
-osobne troškove
-nadoplatu za 10 do 14 prijavljenih putnika iznosi do 750 kn

 

Napomena: Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja agencije Perzepolis d.o.o. Zadržavamo pravo promjene cijene u slučaju porasta kalkulativnih troškova ili tečaja, kao i pravo korekcije cijene ili otkazivanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba. Za slučaj da se nađe povoljniji avioprijevoznik, zadržavamo pravo izmjene rute letenja. Cijene su izražene za 15 putnika i za plaćanje u gotovini

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2020 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.