Meksiko - kolonijalna blaga

cijena na upit

Iskusite sve čari Meksika

13 dana / 11 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Bogata priroda i povijest, more, netaknuti krajolici. Jeste li spremni posjetiti dom antiknih Maya? Vodimo Vas na odmor u jedinstveni Meksiko, prvenstveno u najveći grad na svijetu, Mexico City, odnosno Ciudad de Mexico. Razni izleti, mjesta prepuna ostacima carstva Asteka i Maya. Kolonijalne zgrade iz doba španjolske vladavine samo su neke od stvari koje Vas čekaju na ovom putovanju.

Bogata priroda i povijest, more, netaknuti krajolici.…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

7kCNkjWE.jpeg

 

Let iz zagrebačke zračne luke za Mexico City s jednim presjedanjem. Dolazak u popodnevnim satima u zračnu luku Mexico City gdje će Vas dočekati naš predstavnim. Transfer do hotela. Noćenje.

Doručak u hotelu. Prvi dan za razgledavanje posjetiti ćemo 3 kulturna trga i svetilište Guadalupe, zatim nastavljamo do Teotihuacana (42 km od Mexico City). Teotihuacan znači „mjesto gdje muškarci postaju bogovi“. Ovo je jedno od najvažniji mjesta prelatinskih ruševina u svim Amerikama zbog njegovog urbanog izgleda. Ovdje ćemo posjetiti i piramide Sunca i Mjeseca. Zatim se vraćamo u Mexico City hotel. Noćenje.

Doručak u hotelu. Trasfer do Taxco sa stajanjem u Cuernavaca – proljetni grad koji je poznat po svojoj predivnoj klimi tijekom cijele godine. Nastavak do Taxco, koji se smatra jednim od najslikovitijih gradova u Mexicu. Ovaj šarmantan grad nudi ulice od kaldrme, kolonijalne zgrade te bijele kuće sa crvenim krovovima. Još jedna ljepota je katedrala Santa Prisca, jedna od najboljih primjeraka barokne arhitekture u Mexicu. Povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka u hotelu transfer će Vas odvesti do do zračne luke na let za Oaxaca (postoji mogućnost i za putovanje busom). Dolaskom u Oaxaca imate slobodno popodne za samostalno razgledavanje grada. Ovdje se možete diviti predivnoj arhitekturi u Centro Historico (povijesnom centru), koji je pod UNESCO-vom svijetskom baštinom. Noćenje.

Doručak u hotelu. Danas posjećujemo arheološko nalazište Monte Alban, što je nekadašnji centar carstva Zapotec, a kasnije je okupirano za Mixtece. Zbog važnog kulturalnog razvoja i monumentale arhitekture UNESCO ga je proglasio svjetkom baštinom 1987. godine. Nastavljamo prema selu Arrazola, poznato po Alebrijes, fantastične figure od drveta i ručno oslikane sa raznim bojama. Zatim idemo do Cuilapam te Coyotepec, poznatom selu po crnom blatu. Povratak u hotel te transfero do autobusnog kolodvora za bus do Tuxtla (put traje 10h30) Noćenje u autobusu.

Dolazak na autobusni kolodvor između 07:10 h – 08:00 h. Oko 09:00 h će Vas bus pokupiti i voziti do Chiapa de Corzo, gradić koji se nalazi kraj rijeke Grijalva, s koje možemo istražiti impresivni kanjon Sumidero, koji je jedan od narodnih najvažnijih atrakcija. Isto tako možete posjetiti izvanredne slapove El Chorreadero sa predivnim špiljama i podzemnim rijekama. Vožnja brodom do kanjona traje cca 01h. Nastavljamo do San Cristobal de las Casas. Noćenje

Nakon doručka slijedi izlet do San Juan Chamula, Zinacatan u San Cristobalu gdje se možete diviti tradicionalnim ritualima do kojih Indijanci još svakako drže. Povratak u San Cristobal de las Casas na slobodno popodne gdje ćete moći samostalno istažiti sve zanimljivosti i ljepote poput katedrale Templo de Santo Domingo. Ove zgrade su obnovljene u kombinaciji sa baroknim detaljima i lokalne arhitekture. Noćenje.

Doručak u hotelu, nakon kojega slijedi transfer do Palenque. Zaustaviti ćemo se na predivnim i tirkiznim slapovima Agua Azul. Noćenje.

Ujutro nakon doručka ćemo obići divan grad Palenque i vidjeti najbolje očuvane ostatke majanske civilizacije. Palenque je bio grad koji je bio vođen svećenicim koji su jako dobro poznavali matematiku i astrologiju. Slijedi transfer do Campeche i u hotel. Noćenje.

Danas ćemo posjetiti Uxmal, koji se nalazi 80 km od Meride. Uxmal je pravi dragulj klasičnog majanskog stila, u kojem su Maje izražavali svoja vjerovanja u hramovima koje je, prema legendi, izgradio je nizak čovjek koji je bio i kralj. Zatim je tu i redovnički četverokut, te palaču guvernera. Nakon što smo sve obišli, krećemo prema Meridi. Noćenje.

Danas se vraćamo u predlatinsko doba. Ovdje ćemo vidjeti piramidu Kukulkan, koja je jedna od najznačajnijih primjera majanske arhitekture. Svake godine, u ljetno i proljetno doba, poznata pernata zmija se polako spušta piramidom, pokazujući precizne koordinate po kojima su Maje imale savršenu harmoniju sa prirodom i njihovim okruženjem. Transferom u Cancun. Noćenje.

Nakon doručka će Vas transfer odvesti u zračnu luku u Cancun na let za Zagreb.

Dolazak u Zagreb.

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.