Nova Godina u New Yorku i Washington

cijena na upit

8 dana / 6 noćenja

Pošalji upit

Vrijednost više:
*** Odličan Hotel The Manhattan na Times Square!
*** Dan više od svih ostalih programa za New York.
*** Program sadrži ” Filmsku turu ” - otkrivamo omiljene skrivene Hollywoodske lokacije
*** Detaljan obilazak svih najpoznatijih njujorških četvrti - insajderski doživljaj i dovoljno vremena za osjetiti ovu metropolu!
*** Moguća tura po kazalištima na Brodwayu! *** Uključena rezervacija u najpoznatijem Speakeasy baru u gradu!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
- Transfer Zračna luka hotel i hotel Zračna luka
- Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
- 6 noćenja u hotelu The Manhattan 3* na Times Square u odabranim 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama
- Boravišna taksa i porez za noćenje u SAD
- Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
- Sve razglede prema programu
- Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 2.990 kn - iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
- Viza za SAD: 160 USD
- Fakultativni izlet u Washington DC - 1.190 kn (Sadrži vođenje na hrvatskom jeziku, prijevoz do Washingtona i nazad, razgled prema programu i ulaznicu za groblje Arlington ) (plaćanje isključivo u agenciji)
- Fakultativni izlet u Woodbery, jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka – 450 kn (plaćanje isključivo u agenciji)
- Fakultativni izlet Broadway tura - 220 kn (Sadrži vođenje na engleskom jeziku uz prijevod na hrvatski, tura je vođenja od strane glumaca koji su nastupali ili nastupaju na Broadwayu ) (plaćanje isključivo u agenciji)
- Doplata za sobu sa dva velika bračna kreveta: 700 kn *** Hotel nema twin sobe, već sobe sa jednim ili dva bračna kreveta. (plaćanje isključivo u agenciji)
- Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
- Obroke koji nisu uključeni u cijenu
- Računajte na kupnju One week metro pass – cijena cca 32 USD – s obzirom da ćemo se za kretanje gradom koristiti metroom – više o metrou pogledajte OVDJE
- NEW YORK CITY PASS – 580 kn (uključuje i kartu za krstarenje brodom do Kipa slobode i Ellis Islanda, kojom ćemo se koristiti. Možete iskoristiti ulazak za 3 atrakcije – uključeno: The Empire State Building, Top of the Rock Observation Deck, Ferry Access to Statue of Liberty and Ellis Island, 9/11 Memorial & Museum, American Museum of Natural History, The Metropolitan, Museum of Art, Circle Line Sightseeing Cruises, Intrepid, Sea, Air & Space Museum, Guggenheim Museum, Hornblower Sightseeing Cruises )) (plaćanje isključivo u agenciji)
- Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 4.700 kn (plaćanje isključivo u agenciji)

 

Vrijednost više: *** Odličan Hotel The Manhattan na…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

new-york-742795_960_720.jpg

 

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji LO 612 (LOT) u 12.00 sati. Dolazak u Varšavu u 13.40 sati. Nastavak putovanja u 16.40 sati prema New Yorku. Dolazak u New York predviđen je u 20.05 sati. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora, po želji grupe, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu.Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Izbor restorana i događanja ovdje je nevjerojatan, tako da ćete svakako pronaći nešto za sebe. Noćenje.

Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera. Odlazak metroom na stanicu South Ferry. Krećemo sa dokova gdje je sve i počelo, obilazeći dio koji se u 17. stoljeću nazivao New Amsterdam, kada je New York i osnovan. Ovdje ćemo saznati kako je nastao današnji Broadway.Slijedi razgled: Battery Park – Castle Clinton – spomenik imigrantima – polazište trajekta za Staten Island – prva katolička Crkva u New Yorku – muzej Američkih Indijanaca – Park Bowling Green – kip jurećeg bika. Nakon priče o samom začetku New Yorka proći ćemo jednom od najstarijih ulica u gradu – Stone Street, vidjeti prvu njujoršku Tavernu, gdje je ujedno svoje govore držao i George Washington te otići do slavnog Wallstreeta – zgrada Američke burze – Federal Hall – gdje je George Washington prisegnuo za prvog predsjednika SAD-a – Trinity crkva. Potom idemo do 9/11 memorijalnog centra, lokacije gdje su nekad stajali tornjevi blizanci. Zatim idemo do stareGradske vijećnice, te ćemo se prošetati dijelom Brooklynskog mosta, gdje možete uloviti najbolju fotografiju za sebe. Vraćamo se u centar grada, te ćemo izaći kod slavnog Madisson Square Gardena, odakle se pruža i pogled na velebni Empire State Building. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje u centru New Yorka. Povratak u hotel. Navečer sugeriramo fakultativnu Broadway turu uz vođenje na engleskom jeziku te asistenciju našeg vodiča. Saznajte inside informacije od osoba koja rade na samom Broadwayu!!! Povratak u hotel. Noćenje

Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera. Današnji razgled počinjemo na Times Square i na slavnoj ulici Brodaway. Razgledavamo centralni New York – Bryant Square – Central Station, u koji ćemo ući i pogledati prekrasan interijer. Ova željeznička stanica je i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka i smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine – Rockafeller centar – šetnja poznatom Petom avenijom do Katedrale Sv. Patrika – koncertna dvorana Carnegie Hall te dolazimo do Central Parka.Slijedi razgled: Columbus Circle – Lincoln Centar – Julliard – Strawbery Fields u central Parku – Dakota, mjesto gdje je ubijen John Lennon – Museum of National History. Odlazak metroom do velebne katedrale St. John Divine,najveće gotičke katedrale u New Yorku, a neki kažu i u svijetu. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Preporučamo povratak u Central park, odlazak do fontane te uživanje uz jezero, ili u vožnji brodićem po jezeru. U samom parku nalazi se i nekoliko restorana, u kojima možete uživati. Za one koji žele posjetiti muzeje, na suprotnoj strani parka, East Side nalazi se velebni Metropolitan muzej, koji svakako preporučamo posjetiti, ili možete otići u obližnji Museum of National History, koji je besplatan. Po želji putnika, odlazak metroom do Harlema, nekad isključivo afroameričkog dijela grada, do poznatog Apollo teatra. Danas je Harlem miješana četvrt, vrlo sigurna i puna dućana te odlične ulične hrane. Noćenje.

Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera. Za one koji će kupiti City Pass, danas je dan izleta do najpoznatijeg motiva New Yorka – Kip Slobode i Otok Ellis. Kartu za brod moguće je kupiti i naknadno. U jutarnjim satima odlazak metroom do stanice South Ferry, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik – Kip Slobode. Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji za mnoge simbolizira „američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis, dolazne točke milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892. – 1924. godine. Na otoku se nalazi Muzej doseljenika, koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je znakovit za američku povijest. Povratak u New York. Po povratku, slobodno vrijeme za ručak te po želji grupe obilazak najautentičnijih četvrti New Yorka. Proći ćemo kroz danas jednu od najbogatijih četvrti New York, Soho, koja je do prije tridesetak godina bila jedna od najopasnijih četvrti. Potom ćemo prošetati tzv. Little Italy, četvrti koju su naseljavali pretežno talijanski doseljenici, a koja se spominje u gotovo svakom mafijaškom filmu. Također, ona je rodno mjesto mnogih poznatih Holywoodskih glumaca. Završavamo u modernom Chinatownu, a vidjeti ćemo i mjesto gdje je bila zloglasna irska četvrt „5 Points“ poznata iz filma Bande New Yorka. Poslijepodne pripreme za najluđu noć u godini, doček u nekom od restorana ili klubova ili na legendarnom Times Square uz tradicionalno spuštanje kugle ( Ukoliko se odlučite na ovu vrstu dočeka potrebno je doći na Times Square u što ranijim satima ). Povratak u hotel. Noćenje. SRETNA NOVA GODINA!

Kasnije ustajanje. Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera. Predlažemo fakultativni izlet u jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka. Cijeli dan slobodan za shopping te povratak u New York u poslijepodnevnim satima. Navečer, po želji grupe moguć odlazak u najpoznatijiSpeakeasy bar, kako biste osjetili pravu atmosferu New Yorka i prohibicije 20 tih i 30 tih godina prošlog stoljeća. U bar ulazimo kroz „nevidljivi“ ulaz, a naručeno piće pijemo u šalici čaja, na način kako su se Njujorčani skrivali od policije. Ovdje ćemo doživjeti New York iz doba prohibicije. Povratak u hotel. Noćenje.

Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u glavni grad sjedinjenih Američkih država, WASHINGTON, D.C. Vožnja kroz države New York, New Jersey, Delaware do Marylanda i Washingtona. Pri dolasku u grad idemo prema Arlingtonskom groblju, najvećem i najpoznatijem američkom vojnom groblju ( Uključena ulaznica ). Šetnja do grobnice obitelji Kennedy, gdje su pokopani John Fitzgerald, ubijen u atentatu 1963. godine u Dallasu i njegova supruga Jacqueline, kasnije Onasis te njegov brat Robert. Potom odlazimo autobusom do spomenika Vijetnamskom ratu sa uklesanim imenima svih poginulih Amerikanaca. Šetnja do Lincoln memoriala – spomenika predsjedniku Abrahamu Lincolnu, pa sve do spomenika ratu u Koreji. Vožnja busom avenijom Constitution avenue do Pennsylvannia avenue, gdje se nalazi Bijela kuća. Kraće slobodno vrijeme za fotografije. Slijedi panoramski razgled: Kazalište Ford gdje je ubijen Abraham Lincoln – zgrada FBI – zgrada Nacionalnog Arhiva gdje se čuva Deklaracija nezavisnosti te prvi nacrt Američkog ustava. Prolazimo pokraj Smithsoniansa, čuvenog Washingtonskog muzeja. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje te posjet nekom od čuvenih muzeja kao što su National Air and Space Museum, Museum of national History, Museum of African American ili pak možete otići u nacionalni arhiv te vidjeti Deklaraciju nezavisnosti. Na kraju dana idemo i na do US Capitol zgrade gdje se nalaze Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovni sud i Senat te spomenik Ulysessu S.Grantu. Polazak za New York. Dolazak u New York u kasnim satima uz prekrasnu panoramu noćnog New Yorka. Oni koji će ostati cijeli dan u New Yorku, imaju dan za uživanje u sadržajima ovog velegrada. Noćenje.

Odjava iz hotela. Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera. Prilika da saberemo dojmove i još jednom vidimo najpoznatije dijelove New Yorka, one koje smo vidjeli i one koje nismo ili pak slobodno vrijeme za shopping ili posjet nekome od muzeja koji još niste stigli obići. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Let za Varšavu u 22.20 sati prema lokalnom vremenu.

olazak u Varšavu u 13:35 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 15:45 sati. Slijetanje u Zagreb u 17:25 sati. Kraj programa.

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.