Portugalska tura

cijena na upit

grupno putovanje

6 dana / 5 noćenja

termin: 25.5., 22.6., 20.7., 15.8., 3.10.

Pošalji upit

Uživate u jedinstvenoj europskoj destinaciji - Portugalu! Prošećite se lisabonskom ramblom, posjetite utvrdu Belem i doživite nezaboravnu vožnju tramvajem po brdašcima ovog bajkovitog grada. Posjetite najistočniju točku Europe Cabo da Roca i uživate u obilasku kraljevske prijestolnice Sintre.
Cijelo vaše putovanje začinite ukusnim slasticama pasteis de nata, okruglicama od bakalara i čašicom vrhunskog porta u Portu.

Uživate u jedinstvenoj europskoj destinaciji - Portugalu!…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines izravnim letom za Lisabon u 7:55 sati na liniji OU700. Dolazak u Lisabon u 10:15, ukrcaj u autobus i odlazak na poludnevni razgled grada autobusom i pješice s voditeljem putovanja: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti - četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo i uhvatilo slavni portugalski saudade u trenutku vječnosti. Dolazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

Doručak. Cjelodnevni izlet u Sintru, na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do fascinantne palače Pena. Prostirući se na brežuljcima Sintre, palača je plod ideje ekscentričnog kralja Ferdinanda II. i odražava portugalski romantizam tog vremena. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i zbog svoje atraktivnosti stavljena je na popis „sedam čuda Portugala“, kao i na popis UNESCO-a. Okružuje je bogati park u kojem je više od 500 različitih vrsta stabala sa svih strana svijeta, od američke sekvoje do kineskog stabla ginka. Slobodno vrijeme za posjet palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slava kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Slobodna večer za osobne programe. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja na večeru uz fado. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak iz Lisabona. Na putovanju prema Portu prvo ćemo posjetiti Mafru, mjesto u kojem je 1717.g. kralj Joao V. počeo gradnju građevine tako velebne da je stavljena i na popis „Sedam portugalskih čuda“. Gradnju nacionalne palače u Mafri čijom je gradnjom Joao V. htio zasjeniti španjolski Escorial, poznati Nobelovac Saramago opisao je u svom izvrsnom romanu „Sjećanje na samostan“. Razgled izvana, odnosno vrijeme za individualni posjet palači (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak putovanja vodi nas preko prekrasnog gradića Obidosa, nekoć vjenčanog poklona portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Sljedeća postaja na putu do Porta je maleno mjestašce u kojem se krije jedna od najvećih kršćanskih građevina u zemlji, nekoć cistercitski samostan osnovan u 13.st. Uz njega je vezana jedna od najvećih i najtragičnijih ljubavnih priča iz portugalske povijesti, ona između kralja Pedra I. i njegove dame Ines de Castro. U impozantnoj crkvi baroknog pročelja nalaze se njihovi sarkofazi koji leže jedan nasuprot drugom tako da „pri uskrsnuću najprije ugledaju jedno drugo“. U nastavku dana posjetit ćemo Costa Novu kraj Aveira, vrlo čest fotografski motiv iz Portugala. Riječ je o plaži na kojoj je u 19.st. političar i pučki tribun Jose Estevao sagradio prvu kućicu (palheiro) čija je fasada bila prugasta, smeđe-plava. U međuvremenu, od te dobi do danas mnogi su ribari odlučili svoje kućice ofarbati prugasto, živim bojama koje podsjećaju na boje moliceiros, tradicionalnih barki u Aveiru. Niz kuća žarkih boja i prugastih fasada jedan je od najdražesnijih motiva na razglednicama i fotografijama cijele regije. Nastavak putovanja prema Portu, dolazak i smještaj u sobe.

Doručak. Porto, drugi po veličini portugalski grad, sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja na tom mjestu uz rijeku Douro čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „bijeli grad“, Porto nazivaju i „granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled grada: katedrala - raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama - Trg Liberdade - most Dom Luis - Palača burze - toranj Clérigos. Na kraju razgleda posjetit ćemo jedan od poznatih vinskih podruma uz obalu rijeke u četvrti Vila Nova da Gaia gdje ćemo vidjeti kako se proizvodi poznato slatko vino porto uz degustaciju i mogućnost povoljne kupovine (uključeno u cijenu). Slobodno poslijepodne za osobne programe, kupovinu, itd. Preporučujemo da odvojite vrijeme za ručak i šetnju po slikovitoj četvrti Ribeira (dio UNESCO-ve zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Svakako ne propustite posjetiti knjižaru Lello, sigurno jednu od najljepših knjižara svijeta koja je otvorena 1906.g. i izgleda identično kao i tada. Zaputite se i do kolodvora Sao Bento u centru grada i pogledajte fascinantne pločice u unutrašnjosti kolodvora koje oslikavaju događaje iz portugalske prošlosti. Noćenje.

Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje prema Coimbri, gradu u pokrajini Baixo Mondego. Iako je Coimbra neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, ponajprije je poznata po svom sveučilištu koje je jedno od najstarijih u Europi, osnovano 1290. godine. Zbog toga je poznata i kao „grad studenata“. Coimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon tu se pjeva najbolji i najpoznatiji fado. Po dolasku posjet gradskom središtu: romanička katedrala - samostan Santa Cruz - poznato sveučilište. Nastavljamo putovanje Portugalom preko gradića Batalhe, gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Santa María da Vitoria, jedan od najljepših primjera kasne gotike u Portugalu s grobnicama portugalskih kraljeva. Samostan je posvećen Djevici Mariji nakon pobjede Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385. godine. Posjet samostanu (ulaznica nije uključena). Prije Lisabona posjet Fátimi: obilazak jednog od najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu u malom portugalskom gradiću koji je dobio svoje ime po legendi u kojoj je Fátima, kći maurskog princa, u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. Dana 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je zajedno s Lourdesom najposjećenije europsko svetište. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Poslije razgleda vožnja prema Lisabonu. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU701 iz Lisabona za Zagreb u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 5.090 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelu 3/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 3/4* u Portu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi dva noćenja s doručkom, pratitelja, transfer od/do zračne luke u Lisabonu, poludnevni razgled Lisabona autobusom na dolaznom transferu, sve razglede i izlete prema programu, probu vina u Portu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 1 € po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta), karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi.

NAPOMENE: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.