Prekrasna Šri Lanka

od 10.300,00 kn / po osobi

uključene avio pristojbe i izleti

10 dana / 7 noćenja

termin: svakodnevni polasci

Pošalji upit

Kaiser utovanja Vas vodi u otkrivanje ljepota koje nudi prekrasna Šri Lanka. Na ovom putovanju posjetit ćete jedno od najstarijih utočišta za slonove, sve najpoznatije hramove, pa čak i jedno od 8 svjetskih čuda, Sigiriyu. Naučit ćete kako se proizvodi poznati cejlonski čaj, a imat ćete i priliku posjetiti čuveni vrt začina. Pozivamo Vas da nam se pridružite na otkrivanju ovog dragulja Indisjkog oceana i doživite nezaboravno putovanje.

Kaiser utovanja Vas vodi u otkrivanje ljepota koje…
[Više]
Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

path4686.png

 

Polazak iz zagrebačke zračne luke za Šri Lanku.

Dobro došli u Šri Lanku! U zračnoj luci će Vas dočekati vozač, te transferirati u Dambullu klimatiziranim vozilom. Na putu do Dhambulle posjet utočištu za slonove, osnovanom 1975 godine da bi se zaštitila i očuvala slonova siročad. Nakon posjeta utočištu slijedi posjet hramu Athugala Raja Maha Viharaya u Kurunegali. Sagrađen u stilu kraljevstva Kandy, ovaj hram/kriptu sagradio je kralj Suratissa. Obiluje simbolikom i prekrasnim kamenim uresima isklesanim od dvije vrste kamena. Dolazak u Dhambullu. Smještaj i noćenje.

Poslije doručka u hotelu, odlazak u posjet Polonnaruwa i ruševinama Polonnaruwe. Polonnaruwa, koja je bio drugi glavni grad Šri Lanke izgrađen u 11. i 12. stoljeću prije Krista, danas je arheološka znamenitost. Ovdje možete vidjeti ruševine kraljevske palače, Gal Viharaya gdje se nalaze četiri kipa Buddhe u “uspravnom”, “sjedećem”, “ležećem” položaju isklesanih u kamenu. Poslijepodne slijedi uspon na Sigr na stijenu Sigiriya. Sigiriya kamena palača poznata je kao 8 čudo svijeta. Ova kamena palača je izgrađena od kralja Kasyapa u 5. Stoljeću prije Krista i bila je kraljevska citadela više od 18 godina. Na vrhu stijene, u površini od skoro jednog hektara nalazila se palača te su obrambeni zidovi bili izgrađeni tik na granicama stijene. Povratak u Dambullu. Noćenje.

Nakon doručka u hotelu, Slijedi odlazak do Kandya, na putu se staje u posjet pećinma Dambulle, jednom od UNESCOspomenika svjetske baštine. Nastavak za Matale. Tamo se nalazi Spice Garden, tj. začinski vrt. Začini se većinom uzgajaju u kućnim vrtovima (kao obiteljska gospodarstva) i ne koriste se samo za začinjavanje hrane već i za medicinu i kozmetiku. Dolazak u Kandy - uzbudljivo mjesto za kupovinu suvenira od drveta, bakra, srebra, bronce i mjeda. Također se mogu kupiti keramika, lakirani predmeti, tkanine tkane na tkalačkom stanu, tepiha, nakita, košara i predmeta izvezenih od trske. U večernjim satima posjet hramu u Kandyu i kulturna predstava. Sri Dalada Maligawa ili Hram relikvije svetog zuba je budistički hram u gradu Kandy. Nalazi se u kompleksu kraljevske palače bivšeg kraljevstva Kandy, koje u sebi drži relikviju zuba Buddhe. Kandy Dance kulturalna predstava je jedan od najpoznatijih događaja u Kandy-ju, te je jedan od zanimljivosti ovog puta. Počinje navečer, predstava očarava Vaše uši i oči s spektakularnim prizorima lokalne kulture i umjetnosti. Pokriva razne aspekte tradicije Šri Lanke, očekujte bubnjare, plesače s vatrom te puno drugih atraktivnih točaka. Smještaj i noćenje u Kandyju.

Nakon doručka se kreće za Nuwara Eliya koji je poznat po svojoj kolekciji raznih vrsta orhideja. Ima više od 4000 vrsta bilja, zajedno s orhidejama, začinima, ljekovitim biljem i palmama. Do se njega nalazi Nacionalni Herbarij Šri Lanke. Nastavak puta do Nuwara Eliya. Ručak u lokalnom restoranu. Na putu posjet tvornici i plantaži čaja gdje možete vidjeti svjetski poznat “Ceylon Tea” i njegovu proizvodnju. Eliya („Grad svjetala“) je grad resorta u središnjem planinskom lancu Šri Lanke, sa svojom ljekovitom klimu, očaravajućim pogledima na doline i polja, planine i zelenilo. Nuwara Eliya, još poznato kao i “Mala Engleska”bila je omiljena destinacija Britanaca koji su taj resort pokušali pretvoriti u tipično englesko selo. Pošta u opeci, klub na brijegu koji podsjeća na country clubove, sa slikama lova, te svojim striktnom večernjim dress kodom, golf teren s 18 rupa i trkaćom stazom, priziva nostalgiju kolonijalnog britanskog Ceylona. Smještaj i noćenje u hotelu u Nuwara Eliya.

Nakon doručka u hotelu, polazak prema Bentoti. Na putu do Bentote proći ćemo kraj dva prkrasna slapa – Devon i Sv. Karlo. Pauza nedaleko od lokacije snimanja poznatog filma “Most na rijeci Kwai”. Nastavak puta do Bentote koja se nalazi na južnoj obali ušća rijeke Bentota. U Bentoti se možete upoznati s povijesnim načinom liječenja pod nazivom Ayurveda. Bentota je poznata po svojoj produkciji toddy-ja, vrste alkoholnog pića koje se radi od soka kokosa. Imaju mrjestilište kornjača, smještenog na Induruwa plaži. Smještaj i noćenje u Bentoti.

Nakon doručka u hotelu, cijeli dan predviđen je za opuštanje na plaži. Preporučmo da isprobate razne aktivnosti na vodi koje se nude. Noćenje.

Nakon doručka u hotelu, polazak prema glavnom gradu Colombu. U Colombu slijedi obilazak grada u ovom komercijalnom i trgovačkom centru Šri Lanke. Glavna luka Šri Lanke nalazi se u Colombu, na nju se nadovezuje luka Pettah i lokalni bazaar. Druga mjesta koja treba posjetiti su prekrasni budistički hramovi, hinduistički hramovi, džamije, povijesna Wolfendhal crkva, (1749) rezidencijalni dijelovi gdje su bogate vile, Colombo muzej, Badaranaike memorijalni internacionalni konferencijski centar, stara viječnica u Galleu, Folk Art centar, galerije s umjetninama, parkovi, trg neovisnosti te ODEL renovirani trgovački centar. Smještaj i noćenje.

Nakon doručka transfer do zračne luke i spajanje na let za povratak u Hrvatsku.

Dolazak u zagrebačku zračnu luku. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
- troškove povratnih zrakoplovnih karta na relaciji Zagreba - Colombo – Zagreb
- zrakoplovne pristojbe
- smještaj u navedenim hotelima s uslugom polupansiona
- transport klimatiziranim vozilima kako je navedeno s uslugom vozača koji priča engleski
- sve ulaznice za atrakcije koje se posjećuju
- troškove pripreme i organizacije putovnaja
- jamčevinu putovanja

Cijene ne uključuju:
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (cca. po osobi: 410 kn )
- ishođenje vize za Šri Lanku
- obroke i pića koja nisu navedena u programu putovanja
- troškove osobne prirode
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- sve što nije navedeno u programu putovanja
- ulaznice koje nisu navedene u programu putovanja

NAPOMENA:
Cijene izražene u ponudi informativnog su karaktera i ne odnose se na cijene za vrijeme blagdana, Božića i Nove Godine.
Ponudu paketa Adventa i Nove godine na destinaciji možete pogledati putem ove poveznice: http://dalekaputovanja.hr/Advent-i-Nova-Godina-na-Sri-Lanci-1-1485.html

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja