Safari u Tanzaniji

od 30.320,00 kn / po osobi

uključene avio pristojbe i izleti

8 dana / 10 noćenja

svake subote

Pošalji upit

Na jeziku afričkog plemena Masai "safari" znači putovati. Učnite upravo to i otputujte na nezaboravni safari u Tanzaniji, zemlji sa više od 40 nacionalnih parkova. Vodimo vas na putovanje u najpoznatije parkove, imati ćete priliku vidjeti veliku petoricu (afrički slon, leopard, afrički bivol, lav i nosorog) i još mnogo divljih životinja. Posjetit ćete krater Ngorongoro koji je nastao uslijed ugaslog vulkana, nacionalni park Tarangire, Serengeti i nacionalni park i jezero Manyara. Opustite se uz pogled na nepregledne horizonte Tanzanije i uživajte u fotografiranju divljih životinja Afrike.

Na jeziku afričkog plemena Masai "safari"…
[Više]

najbolje vrijeme za putovati, dobro za putovati, moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

 

Polazak iz zračne luke u Zagrebu prema Tanzaniji.

Dolazak u zračnu luku Kilimanjaro, nakon rješavanja formalnosti dočekuje vas vozač i krećete na safari. Kratka stanica u Arushi kako bi se upoznali s aktivnostima na safariju i malo se osvježili. Polazak u kamp, ručak. Opustite se u kampu dok čekate na vožnju kako biste razgledali krajolik. Po dolasku nazad u kamp, sjednite uz vatru i opustite se prije večere. Noćenje.

Rano buđenje i polazak prema Nacionalnom parku Tarangire, uključen piknik ručak. Nacionalni park Tarangire proteže se na preko 2 600 kvadratnih kilometara u dolini Rift. Sušne zemlje i prekriven s golemim humcima koje naprave termiti, Tarangire je mjesto gdje također možete vidjeti stada slonova od kojih su neki veličine i do 500 jedinki. Za vrijeme trajanja sušne sezone park postaje raj za mnogobrojne životinjske vrste koje ovdje migriraju, a to je i najbolje vrijeme za vidjeti životinje dok se skupljaju oko izvora vode. U vrijeme kišne sezone životinje se rašire po cijelom teritoriju parka, a močvare su prepune ptičjih vrsta. Mnoga stada slonova, bivola, divljih životinja, impale, gazela i antilopa hrane se na zelenim proplancima, dok se na kraju ponovno ne povuku prema rijeci. Povratak u kamp, šetnja sa profesionalnim vodičem, piće prije večere, večera. Noćenje.

Danas vas čeka vožnja do Nacionalnog parka i jezera Manyara. Nacionalni park Manyara je prilično mali u usporedbi s drugim nacionalnim parkovima u Tanzaniji. Površine samo 330 kvadratnih kilometara, ovaj nacionalni park jedan je od najljepših od svih Tanzanijskih parkova. Nacionalni park Manyara posjetitelji često zaobilaze, ali Ernest Hemingway ga je opisao kao „Najljepše mjesto koje je ikad vidio“. Plitko jezero često je mjesto gdje se zadržavaju ptice flamingo. Osim jezera i mnogih lavova koji lutaju parkom, tu se nalazi i tropska džungla prepuna pavijana i ostalih stanovnika prašume. Okolo se šeću velika stada bivola i zebra, a u daljini možete vidjeti nazubljene vrhove vulkana. U dogovoreno vrijeme, polazak prema smještaju. Check in. Noćenje.

Nakon doručka, check out i sa spremnim piknik ručkom polazak prema Nacionalnom parku Serengeti. Nacionalni park Serengeti je najstariji i napopularniji nacionalni park u Tanzaniji. Prevedeno s jezika Masaia njegovo ime znači beskonačna ravnica. Upravo iz ovog parka kreću velike migracije divljih životinja u potrazi za novim pašnjacima, za posjetitelje to je jedan od najspektakularnijih prirodnih fenomena u svijetu. Dok se stada životinja sele, možete vidjeti lavove kako ih promatraju iz prikrajka, leoparde kako se odmaraju na drveću u sumraku, ako ste zainteresirani možete dodatno nadoplatiti vožnju balonom u sumrak kada narančasto svjetlo sunca obasjava park. Bit ćete smješteni u kampu u centralnom djelu parka. Prilikom dolaska kratki sastanak s vodičem kako bi vas upoznao sa aktivnostima i ponašanju na safariju. Poznatu migraciju divljih životinja možete vidjeti ovisno u koje doba godine putujete. Preporučamo 2 izleta dnevno ujutro i popodne kada vručine malo popuste. Večera. Noćenje.

Današnji dan iskoristite za promatranje životinjskog svijeta. Naručite piknik doručak ili ručak i krenite u istraživanje parka. U kampu vas čeka večera, a nakon večere piće uz vatru, idealno za opuštanje i prepričavanje dojmova. Noćenje.

Nakon doručka, check out, polazak sa spremnim ručkom. Laganom vožnjom polazak prema Zaštićenom području Ngorongoro, usput uživajte u pogledu na životinje i krajolik. Nakon smještaja, ostatak dana provedite opuštajući se i uživajući u prekrasnom pogledu. Večera. Noćenje.

Rano buđenje kako bi iskoristili dan za razgled kratera Ngorongoro. Krater Ngorongoro je dubok, vulkanski krater, najveći ne potopljeni krater u svijetu, oko 20 kilometara dužine, a dubine 600 metara, površine 300 kvadratnih kilometara. U krateru Ngorongoro su zanimljiva i arheološka nalazišta smještena u Olduvai Gorge, klancu poznatom kao „koljevka čovječanstva“ jer su tamo pronađeni najstariji ostaci prvih ljudi. Zbog ovog nalazišta i skladnog suživota između čovjeka i prirode koje ovdje postoji već godinama, zaštićeno područje Ngorongoro uvršteno je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi. Visoki „zidovi“ samog kratera služe kao prirodna ograda bogatom svijetu divljih životinja. Tu živi velika populacija „Velike afričke petorice“ (afrički slon, lav, leopard, bivol i nosorog), te postoji velika šansa da vidite svih 5. Među pticama tu se nalaze kostoberina, orao i egipatski sup, koji svoj dom pronalaze na najvišim vrhovima zida kratera, prekrasna crvenoprsa trepteljka (Macronyx ameliae) koja se može vidjeti u visokoj travi, a mogu se vidjeti i jata manjih ružičastih flaminga koji su česti posjetitelji kratera. Povratak u smještaj prije zalaska sunca. Večera. Noćenje.

Nakon doručka, check out i povratak u Arushu. Zaustavljanje u lokalnoj školi. Uživajte u druženju sa učenicima i nastavnicima prije polaska u Arushu na ručak. Nakon ručka, a ovisno o redu letenja vašeg zrakoplova, transfer u zračnu luku.

Dolazak u zračnu luku u Zagrebu. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
- troškove povratnih zrakoplovnih karata Zagreb - Tanzanija - Zagreb
- smještaj u hotelima i kampovima u Tanzaniji na osnovi punog pansiona
- transferi od i do zračne luke
- kratko upoznavanje s programom safarija na početku puta
- sve vožnje u 4x4 Safari Land Cruseru i profesionalnog vozača na engleskom jeziku
- sve izlete i aktivnosti navedene u programu
- sve ulaznice u parkove navedene u programu
- doktori, medicinska evakuacija
- 1 litra vode po osobi po danu dok se vozite
- troškove pripreme i organizacije putovanja
- jamčevina putovanja

Cijena ne uključuje:
putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo)
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode
- sve što nije navedeno u programu
- viza za Tanzaniju nije potrebna za goste s hrvatskom putovnicom

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2010-2017. Kaiser Putovanja