Safari u Tanzaniji

cijena na upit

uključene avio pristojbe i izleti

9 dana / 7 noćenja

svake subote

Pošalji upit

Na jeziku afričkog plemena Masai "safari" znači putovati. Učnite upravo to i otputujte na nezaboravni safari u Tanzaniji, zemlji sa više od 40 nacionalnih parkova. Vodimo vas na putovanje u najpoznatije parkove, imati ćete priliku vidjeti veliku petoricu (afrički slon, leopard, afrički bivol, lav i nosorog) i još mnogo divljih životinja. Posjetit ćete krater Ngorongoro koji je nastao uslijed ugaslog vulkana, nacionalni park Tarangire, Serengeti i nacionalni park i jezero Manyara. Opustite se uz pogled na nepregledne horizonte Tanzanije i uživajte u fotografiranju divljih životinja Afrike.

Na jeziku afričkog plemena Masai "safari" znači putovati.…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

Safari_u_tanzaniji_mapa.png

 

Polazak iz zračne luke u Zagrebu prema Tanzaniji.

Dolazak u zračnu luku Kilimanjaro, nakon rješavanja formalnosti dočekuje vas vozač i prevozi do Mount Meru Game Lodge-a. Ostatak dana možete uživati razgledavajući utočište za životinje. Noćenje u Mount Meru Game Lodge-u, doručak uključen.

Uz pogled na Mt.Meru poslužuje se doručak nakon kojeg se kreće za Nacionalni park Tarangire. Uključen piknik ručak. Nacionalni park Tarangire proteže se na preko 2 600 kvadratnih kilometara u dolini Rift. Sušne zemlje i prekriven s golemim humcima koje naprave termiti, Tarangire je mjesto gdje također možete vidjeti stada slonova od kojih su neki veličine i do 500 jedinki. Za vrijeme trajanja sušne sezone park postaje raj za mnogobrojne životinjske vrste koje ovdje migriraju, a to je i najbolje vrijeme za vidjeti životinje dok se skupljaju oko izvora vode. U vrijeme kišne sezone životinje se rašire po cijelom teritoriju parka, a močvare su prepune ptičjih vrsta. Mnoga stada slonova, bivola, divljih životinja, impale, gazela i antilopa hrane se na zelenim proplancima, dok se na kraju ponovno ne povuku prema rijeci. Povratak u kamp, šetnja sa profesionalnim vodičem, piće prije večere, večera. Noćenje u kampu Kirurumu Manyara Lodge.

Nakon doručka, check out i sa spremnim piknik ručkom polazak prema Nacionalnom parku Serengeti.Nacionalni park Serengeti je najstariji i napopularniji nacionalni park u Tanzaniji. Prevedeno s jezika Masaia njegovo ime znači beskonačna ravnica. Upravo iz ovog parka kreću velike migracije divljih životinja u potrazi za novim pašnjacima, za posjetitelje to je jedan od najspektakularnijih prirodnih fenomena u svijetu. Dok se stada životinja sele, možete vidjeti lavove kako ih promatraju iz prikrajka, leoparde kako se odmaraju na drveću u sumraku, ako ste zainteresirani možete dodatno nadoplatiti vožnju balonom u sumrak kada narančasto svjetlo sunca obasjava park. Večera i noćenje u kampu Kati Kati.

Današnji dan iskoristite za promatranje životinjskog svijeta. Naručite piknik doručak ili ručak i krenite u istraživanje parka. U kampu vas čeka večera, a nakon večere piće uz vatru, idealno za opuštanje i prepričavanje dojmova. Večera i noćenje.

Nakon doručka, check out, polazak sa spremnim ručkom. Laganom vožnjom polazak prema zaštićenom području Ngorongoro. Na putu ćete proći kroz najznačajnije prahistorijsko mjesto Olduvai Gorge koje se smatra koljevkom čovječanstva. Nakon smještaja u Acacia Farm Lodge-u, ostatak dana provedite opuštajući se i uživajući u prekrasnom pogledu. Večera. Noćenje.

Rano buđenje kako bi iskoristili dan za razgled kratera Ngorongoro. Krater Ngorongoro je dubok, vulkanski krater, najveći ne potopljeni krater u svijetu, oko 20 kilometara dužine, a dubine 600 metara, površine 300 kvadratnih kilometara. U krateru Ngorongoro su zanimljiva i arheološka nalazišta smještena u Olduvai Gorge, klancu poznatom kao „koljevka čovječanstva“ jer su tamo pronađeni najstariji ostaci prvih ljudi. Zbog ovog nalazišta i skladnog suživota između čovjeka i prirode koje ovdje postoji već godinama, zaštićeno područje Ngorongoro uvršteno je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi. Visoki „zidovi“ samog kratera služe kao prirodna ograda bogatom svijetu divljih životinja. Tu živi velika populacija „Velike afričke petorice“ (afrički slon, lav, leopard, bivol i nosorog), te postoji velika šansa da vidite svih 5. Među pticama tu se nalaze kostoberina, orao i egipatski sup, koji svoj dom pronalaze na najvišim vrhovima zida kratera, prekrasna crvenoprsa trepteljka (Macronyx ameliae) koja se može vidjeti u visokoj travi, a mogu se vidjeti i jata manjih ružičastih flaminga koji su česti posjetitelji kratera. Povratak u smještaj prije zalaska sunca. Večera. Noćenje.

Nakon doručka, check out i polazak prema Nacionalnom parku Manyara. Manyara je manji Nacionalni park naspram ostalih u Tanzaniji. Ernest Hemingway ga je opisao kao ‘najljepše mjesto koje je ikad vidjeo’. Ovdje možete uživati promatrajući razne životinjske vrste koje prolaze Parkom. Zatim ćete krenuti u neko doba prema Arushi na ručak. Nakon ručka, a ovisno o redu letenja vašeg zrakoplova, transfer u zračnu luku.

Dolazak u zagrebačku zračnu luku. Kraj putovanja!

Cijena uključuje:
- troškove povratnih zrakoplovnih karata Zagreb - Tanzanija - Zagreb
- smještaj u hotelima i kampovima u Tanzaniji na osnovi punog pansiona
- transferi od i do zračne luke
- kratko upoznavanje s programom safarija na početku puta
- sve vožnje u 4x4 Safari Land Cruseru i profesionalnog vozača na engleskom jeziku
- sve izlete i aktivnosti navedene u programu
- sve ulaznice u parkove navedene u programu
- doktori, medicinska evakuacija
- 1 litra vode po osobi po danu dok se vozite
- troškove pripreme i organizacije putovanja
- jamčevina putovanja

Cijena ne uključuje:
putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo)
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode
- sve što nije navedeno u programu
- viza za Tanzaniju nije potrebna za goste s hrvatskom putovnicom

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.