Šarenilo Kostarike

cijena na upit

12 dana / 10 noćenja

na upit

Pošalji upit

Vodimo vas u najljepše predjele Kostarike, sve one koje ne smijete propustiti na svom prvom putovanju u „zemlju vulkana“. Krenut ćemo od glavnog grada San Josea prema divljoj karipskoj obali i kanalima Tortuguera. Od istočne obale krećemo u srce Kostarike i predivno područje vulkana Arenal. Osim trekinga i istraživanja NP Arenal uživat ćemo u prirodi i termalnim izvorima nadrealno lijepe Kostarike. Posjetit ćemo plantaže ananasa, vanilije, kakaovca te probati, svima omiljenu, tek spravljenu čokoladu. Skrenut ćemo s utabanih ruta do vodopada i lagune Viento Friesco te nastavljamo prema planinama, maglovitim šumskim predjelima Montevedera gdje ćemo hodati po visećim mostovima, među krošnjama drveća. Kraj putovanja ćemo provesti na strani Tihog oceana gdje ćemo uživati na jednoj od najljepših plaža Kostarike, okruženi nepreglednim zelenilom Manuel Antonio nacionalnog parka uz pratnju nestašnih kapucinskih majmuna. Putovanje završavamo razgledom San Josea, glavnog grada Kostarike.

Vodimo vas u najljepše predjele Kostarike, sve one…
[Više]

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Polazak iz zračne luke Zagreb uz presjedanje u jednoj od međunarodnih zračnih luka te nastavak leta za San Jose. Dolazak u San Jose se predviđa u kasnim popodnevnim satima. Nakon carinskih formalnosti vožnja kroz centar grada i prijava u hotel. Slobodno vrijeme za odmor od putovanja. Noćenje.

Danas ustajemo vrlo rano te nakon susreta s vozačem krećemo na vožnju prema Tortugueru. Putem ćemo se provesti kroz zelene šume Nacionalnog Parka Braulio Carillo te nastaviti do gradića Guapiles gdje ćemo doručkovati. Nakon doručka i šetnje po gradu nastavljamo vožnju do pristaništa te se ukrcavamo na brod koji će nas odvesti do sela Tortuguero, čije ime u prijevodu znači Zemlja kornjača. Nakon prijave u hotel i osvježenja krenut ćemo u obilazak sela smještenog na karipskoj obali Kostarike. Obale Tortuguera su poznate po morskim kornjačama koje na plažama nacionalnog parka kreću na svoj životni put u Karipsko more. Opcionalno posjet istraživačkom centru za zaštitu kornjača. Povratak u hotel. Noćenje.

Ustat ćemo se u zoru te krenuti na ranojutarnju vožnju kanalima Nacionalnog parka Tortuguero. U zoru je temperatura niža, vodeni kanali su mirni bez puno prometa te nam je puno lakše uočiti rjeđe životinjske vrste i čuti pjev ptica karakterističnih za divlje šume Tortuguera. Osim kornjača imat ćemo prilike vidjeti razne vrste majmuna, ptica, gmazove, a uz malo sreće ugledat ćemo i jaguara. Jutarnja vožnja brodom je opcionalna (plaćanje na licu mjesta 30 USD). Nakon ranojutarnje vožnje vraćamo se u hotel na doručak i kavu, nakon osvježenja krenut ćemo na još jednu vožnju nacionalnog parka te ćemo vidjeti i planinu Cerro Tortugeuro koja je nastala na ostacima antičkog vulkana i zbog čega je pijesak na plažama crne boje. Povratak u Tortuguero. U poslijepodnevnim satima opcionalno odlazak na zipline (vožnja čeličnom sajlom) i iz ptičje perspektive ćemo „proletjeti“ kroz nepregledno zelenilo prašume. Večera u hotelu i noćenje.

Nakon doručka prijevoz brodom do glavnog pristaništa, nastavak putovanja autobusom. U popodnevnim satima dolazimo do malog gradića Guapilesa gdje ćemo ručati. Nastavak putovanja do obiteljske plantaže ananasa Finca Sura. Na živopisnoj plantaži, osim uzgoja ananasa, upoznati ćemo se s osnovama uzgoja kave, vanilije, juke te isprobati sočan ananas. U predvečerje dolazimo do La Fortune smještene u dolini vulkana Arenal. Vulkan Arenal je još uvijek jedan od aktivnijih svjetskih vulkana, a od velike erupcije 1968. možemo uživati u noćnim pogledima na lavu bez opasnosti od erupcije kako je vulkan pod nadzorom Instituta Smithsonian. Jedna od posljedica velike erupcije u 1968. su i termalni izvori koji su postali turistička atrakcija u kojoj ćemo i mi uživati. Smještaj u hotel. Noćenje.

Nakon doručka krećemo na dvosatno pješačenje kroz bujnu i biološki raznoliku povijest koju su oblikovale sile prirode. Putem ćemo sresti tukane - zanimljive ptice velikog kljuna, kapucin majmune, tapire, jelene, a za ugledati neuhvatljivog jaguara biti će nam potrebno mnogo sreće. Potom odlazimo na plantažu kakaovca gdje ćemo vidjeti proces izrade čokolade - kako od ploda kakaovca nastaje nama omiljena poslastica koju ćemo, naravno, i kušati. Povratak u hotel. Noćenje.

Ujutro krećemo prema planinskom predjelu Monteverde. Vozit ćemo obalom jezera Arenal, sve do grada Tilan gdje ćemo se osvježiti od duže vožnje te ručati. Potom odlazimo na šetnju šumskim stazama do skrivenih vodopada i lagune Viento Fresco u kojoj ćemo se opcionalno moći i okupati. Nakon boravka u prirodi, vožnja do „đungle šišmiša“ , centra za zaštitu i istraživanje šišmiša. Interesantno je vidjeti ova noćna šumska bića izbliza te čuti njihov razgovor. U poslijepodnevnim satima smještamo se u mali obiteljski hotel u planinskom području Monteverdea koje su 1951. nastanili američki kvekeri u potrazi za mirnim životom te mu dali i ime Monteverde što znači „zelena planina.“ Maglovita šuma Monteverdea jedna je od najvećih turističkih atrakcija u Kostariki kroz koju godišnje prođe i do 50,000 turista kako bi vidjeli nedirnutu prirodu koja je dom tisuća vrsta ptica, životinja i biljaka. Noćenje.

Danas krećemo na avanturu koja nas vodi kroz maglovite šume planinskog Monteverdea. Prošetat ćemo „nebom“, konstrukcijom visećih mostova koji zbog svojih vrtoglavih visina posjetiocu otkrivaju što znači pogled iz ptičje perspektive na šumski svod. Provest ćemo dan između drveća, krošnja i šetajući stazama planina koje nas vode preko rijeka, mostova do skrivenih vodopada i proplanaka. Ako ćemo imati sreće ugledat ćemo i Quetzala - omiljenu pticu drevnih Asteka i Maja koji su nosili perjanice od njegovog šareno perja. Quetzal je sada nažalost na rubu izumiranja jer ne može preživjeti u zatočeništvu o čemu čak i kruži legenda koja kaže da Quetzal zarobljen u krletci ugiba od slomljenog srca. Nakon obilaska odlazimo u posjet farmi leptira. Potom povratak u hotel. Noćenje.

Nakon doručka krećemo prema organskoj plantaži kave koju vodi obitelj Bello sa dugom obiteljskom tradicijom u uzgoju kave. Kako je kava glavni izvozni proizvod Kostarike, posjet plantaži kave je odlična prilika kako bismo osjetili duh prošlosti na kojem su prosperirali Ticosi - kako sami sebe Kostarikanci vole nazivati. Potom ćemo se uputiti na dužu vožnju do Manuel Antonio nacionalnog parka koji se nalazi na strani Tihog oceana. Prijava u hotel, noćenje.

Manuel Antonio je od 2011. na Forbesovoj listi najljepših nacionalnih parkova. Od četiri plaže koje se nalaze unutar granica parka mi ćemo uživati u pješčanim plažama Manuel Antonio i zaplivati u Tihom oceanu. Današnji dan je slobodan za vlastite aktivnosti. Osim odmora na plaži možemo odabrati jedan od opcionalnih izleta. Noćenje.

Nakon doručka krećemo prema nacionalnom parku Manuel Antonio kako bismo istražili najposjećeniji nacionalni park Kostarike. Osnovan je 1972. godine sa površinom od 16,24 km2, a godišnje ga posjeti 150,000 posjetitelja te ima veliku raznolikost biljnog i životinjskog svijeta te među 109 vrsta sisavaca i 184 vrsta ptica možemo sresti majmune urlikavce, iguane, ljenivce i mnoge druge. Strmim putem ćemo doći do vidikovca s kojeg se pruža lijepi pogled na zelene litice i Tihi ocean. Potom krećemo prema gradiću Sarchi, malom umjetničkom gradiću gdje možemo opcionalno i ručati te vidjeti šareno oslikana zaprežna vozila po kojima je Sarchi i poznat. Nastavak putovanja prema San Joseu gdje stižemo u večernjim satima. Prijava u hotel. Noćenje.

Ovaj šarmantni, kozmopolitski grad smješten je u centralnoj dolini između šumovitih planina, plantaža kave i visokih vulkana. San Jose je nacionalno kulturno i političko središte u čijoj sredini i okolici živi gotovo polovica ukupnog stanovništva. Od malog sela , otkrićem kave razvio se u urbano središte te danas privlači mnoge posjetitelje. Naš razgled ćemo započeti obilaskom Muzeja zlata te nastaviti šetnjom kroz stari dio San Josea i proći mnoge oslikane crkvice na tom putu. Ako nam vrijeme dozvoli obići ćemo glavnu tržnicu staru gotovo jedno stoljeće. Ovo je savršeno mjesto za upoznavanje sa lokalnim običajima i tradicionalnom kuhinjom. Nakon ručka (opcionalno) transfer do zračne luke i povratak kući uz presjedanje u jednoj od međunarodnih zračnih luka. Noćni let.

Dolazak u Zagreb se očekuje u večernjim satima.

Cijena uključuje:

  • zrakoplovnu kartu za međunarodne letove od Zagreba do San Josea i od San Josea do Zagreba
  • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3 zvjezdice, 2 noćenja u lodge-u s 4 *, 2 noćenje u planinskom resortu s 3* (lokalna kategorizacija)
  • obroke kako je navedeno u programu (D=doručak, R= ručak V=večera)
  • transfere i razgledavanja A/C turističkim vozilom
  • ulaznice za nacionalne parkove, vođene ture, plantaže, muzeje i znamenitosti navedene u programu
  • lokalno vodstvo na engleskom jeziku i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku za minimalno 10 putnika
  • organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

  • zrakoplovne takse za međunarodne letove u iznosu od 3.000 kn (podložno promjeni do trenutka izdavanja karte)
  • nadoplatu za jednokrevetnu sobu: 2.800 kn
  • putno osiguranje (preporučujemo)
  • nadoplata za 10-14 putnika u iznosu od 1.000 kn
  • opcionalne programe i aktivnosti (plaćanje na licu mjesta)
  • napojnice za lokalnog vodiča i vozača
  • osobne troškove
 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.