Tajne Nila

od 9.390,00 kn / po osobi

FIRST MINUTE CIJENA

8 dana / 7 noćenja

27.04.2020. - 04.05.2020.

Pošalji upit

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

boat-cruising-on-the-river-nile-with-aga-khan-tomb-near-aswan-shutterstock-2962921-cmyk@7610@5de0f9047c60e.jpg

 

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul u 20:15 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

Nastavak putovanja prema Kairu u 00:30 sati. Dolazak u Kairo predviđen je u 01:55 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj u hotel i noćenje. Doručak. Nakon doručka odlazak do Gize kako biste posjetili veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova) i slavnu sfingu. Među najmonumentalnijim ljudskim konstrukcijama, piramide u Gizi svjedoče o dvije najveće opsesije drevnih Egipćana; arhitekturi i zagrobnom životu. Piramide su još u starom vijeku smatrane jednim od sedam svjetskih čuda, a danas su velika turistička atrakcija. Poznata Sfinga, čuvar velikih piramida, 73 metara dugačka skulptura s tijelom lava i čovječjim licem. Izgrađena gotovo u cijelosti iz stijene, figura je duga 80 metara i promatra svijet s visine od 22 metra. Obilazak citadele Salah El Din koja je jedna od glavnih atrakcija u Kairu i vjerojatno najpopularniji nefaraonski spomenik u egipatskoj prijestolnici, zatim slijedi posjet džamiji Mohamed Ali. Ručak u lokalnom restoranu. Posjet egipatskom muzeju kako biste vidjeli blago drevnog Egipta u kojem se nalazi više od 200.000 eksponata. Transfer do željezničke stanice i vožnja noćnim vlakom prema Asuanu. Večera u vlaku.

Doručak u vlaku. Po dolasku u Asuan, slijedi transfer do broda. Jutarnji izlet na staru branu, najširu branu na svijetu. Gigantska asuanska brana izgrađena je između 1960. i 1971., a ondje ćete vidjeti jezero Nasser i drevne granitne kamenolome te poznati nedovršeni obelisk. Ručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Nubijsko selo koje se nalazi u blizini Elafantinskog otoka. Imat ćete priliku vidjeti kako lokalno stanovništvo zarađuje za život. Nubijci su drevna plemena koja su naselila ovaj dio Asuana. Ti jednostavni ljudi su u potpunoj suprotnosti s arapskim zemljacima. Imat ćete priliku vidjeti domaće rukotvorine koje izrađuju, a posebno su zanimljive njihove kuće od keramike. Ostatak dana je slobodan za samostalno istraživanje grada ili za opuštanje na brodu. Večera i noćenje.

Doručak. Preporučujemo fakultativni odlazak do jednog od najpoznatijih arheoloških lokaliteta Abu Simbel, dva hrama Ramzesa II. koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine (vožnja do lokaliteta traje oko 3 sata). Isklesan iz čvrste litice u 13. stoljeću prije Krista, veliki hram Abu Simbela i manji hram Hathora oduzet će vam dah. Povratak na brod i plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku slijedi odlazak u razgled. Posjet impozantnom grčko-rimskom hramu koji gleda na Nil. Hram Kom Ombo posvećen je dvojici bogova, Horusu Starijem i Sobeku-Ra. Zapanjujući spomenik sastoji se od dva povezana hrama, s ulazom i mjestom za svako od božanstava. Hramski reljefi Kom Omba sadrže prikaze iz života bogova i faraona, tekstove kalendara i opise svetih tradicionalnih znanosti. Povratak na brod. Nastavak putovanja po rijeci Nil prema Edfu. Večera i noćenje.

Doručak. Razgled hrama Edfu koji je posvećen bogu Horusu, najveći i najbolje očuvani ptolomejski hram u Egiptu, koji je ostao ukopan ispod pijeska i mulja, star gotovo dvije tisuće godina. Plovidba prema Esni, prelaz preko brane te daljnja plovidba prema Luksoru. Večera i noćenje.

Doručak. Odlazak u razgled - zapadna obala Nila s Memnonovim kolosima - velike statue faraona Amenhotepa III. koje su čuvale grobno područje, Dolinu kraljeva, vječno počivalište faraona urezano u vapnenačke stijene i hram božice Hatšepsut. Smatra se da je pusta Dolina kraljeva bila u blizini bogova i smatrana je idealnim grobljem. Ondje je otkriveno više od 60 grobova od kojih je vrlo malo otvoreno za javnost. Nastavak razgleda hrama zastrašujuće kraljice Hatšepsut. Nalazi se u podnožju strme litice visoke 100 metara u nizu terasa oslonjenih na stupove. Hram je pažljivo obnovljen i interijer je iznimno atraktivan. Odjava s broda i transfer do hotela u Luksoru. U večernjim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet na glazbeni i svjetlosni show kod hrama Karnak. Povratak u hotel i noćenje.

Doručak. Slobodno prijepodne. Mogućnost fakultativnog odlaska na let balonom iznad Lukora. U poslijepodnevnim satima obilazak hramova. Hram Karnak, smješten na sjevernoj periferiji Luksora, bio je glavno mjesto štovanja tebanske triade s bogom Amunom na čelu. Hram Amuna bio je ideološki i ekonomski najvažniji u cijelom Egiptu. Luksorski hram, smješten u središtu grada, bio je usko povezan s velikim hramom Amuna u Karnaku. Kratko noćenje/odmor. U kasnim večernjim satima odjava iz hotela i polazak prema zračnoj luci u Hurgadi.

Polijetanje zrakoplova u 03:50 sati. Dolazak u Istanbul u 07:45 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.

CIJENA PAKET - ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul - Kairo i Luksor -
 • Istanbul - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • noćna vožnja vlakom na relaciji Kairo – Asuan (spavaća kola za dvije osobe)
 • noćenja: 1 noćenje u hotelu 5* u Kairu, 1 noćenje u vlaku, 3 noćenja na brodu 5*, 2 noćenja u Luksoru u hotelu 5*
 • obroci prema programu
 • razgledi i ulaznice prema programu
 • lokalnog vodiča
 • voditelja
 • putovanja, prijevoz autobusom
 • trošak organizacije i prodaje putovanja.

CIJENA PAKET - ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • vizu za Egipat
 • dodatne obroke
 • prijenos prtljage
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice lokalnim vodičima, vozaču, osoblju na brodu (preporuka otprilike 50 eur po osobi)
 • putno zdravstveno osiguranje
 • osiguranje od otkaza.

Fakultativni izleti (cijene po osobi):
- Nubijsko selo 270 kn
- Abu Simbel 950 kn
- Glazbeni i svjetlosni show kod Karnaka 340 kn
- Let balonom iznad Luksora 1.000 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete: 15

 

 

 

 

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2020 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.