Tanzanija i Zanzibar - safari

cijena na upit

uključene avio pristojbe i izleti

8 dana / 6 noćenja

svakodnevni polasci

Pošalji upit

Safari u Africi je nezaboravno iskustvo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim a Tanzanija je zemlja s više od 40 nacionalnih parkova i pravo je blago za istraživanje divljine, te promatranje životinja poput zebra, lavova, leoparda, nosoroga, mnogobrojnih vrsta ptica i mnogih drugih. Nakon divlje Tanzanije posjetit ćete otok začina Zanzibar. Pješčane plaže na Zanzibaru pravi su raj za ronioce, ali i one koji se samo žele opustiti. Moto po kojem žive Masaji je „Hakuna Mata“, što u prijevodu sa svahilija znači život bez pravila, odgovornosti i briga. Usvojite njihov moto na tjedan dana i opustite se u avanturi kroz Tanzaniju i Zanzibar.

Safari u Africi je nezaboravno iskustvo koje nikog…
[Više]
Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds 87hjhjfd 87hjhjfd 87hjhjfd 878jhhj uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds uuiii 8uhjfds 878jhhj 878jhhj

t43refdllll najbolje vrijeme za putovati, tw45tw dobro za putovati, 54rt moguće je putovati, ali nije najbolje vrijeme u godini, trwegefd ne preporučujemo putovanje

Program putovanja

Tanzanija_i_Zanzibar_mapa.png

 

Polazak zrakoplovom iz zračne luke u Zagrebu prema Tanzaniji.

Dolazak u zračnu luku Kilimanjaro, nakon rješavanja formalnosti dočekuje vas vozač i krećete na safari. Kratka stanica u Arushi kako bi se upoznali s aktivnostima na safariju, malo se osvježili i preuzeli piknik ručak prije nego krenete na safari. Prije ulaska u sam park, vaš vozač će popuniti svu potrebnu dokumentaciju. Nacionalni park Tarangire proteže se na preko 2 600 kvadratnih kilometara u dolini Rift. Sušne zemlje i prekriven s golemim humcima koje naprave termiti, Tarangire je mjesto gdje također možete vidjeti stada slonova od kojih su neki veličine i do 500 jedinki. Za vrijeme trajanja sušne sezone park postaje raj za mnogobrojne životinjske vrste koje ovdje migriraju, a to je i najbolje vrijeme za vidjeti životinje dok se skupljaju oko izvora vode. U vrijeme kišne sezone životinje se rašire po cijelom teritoriju parka, a močvare su prepune ptičjih vrsta. Mnoga stada slonova, bivola, divljih životinja, impale, gazela i antilopa hrane se na zelenim proplancima, dok se na kraju ponovno ne povuku prema rijeci. Nakon safarija, u dogovoreno vrijeme, polazak iz parka i odlazak prema smještaju. Noćenje.

Nakon doručka slijedi vožnja prema Nacionalnom parku i jezeru Manyara. Nacionalni park Manyara je prilično mali u usporedbi s drugim nacionalnim parkovima u Tanzaniji. Površine samo 330 kvadratnih kilometara, ovaj nacionalni park jedan je od najljepših Tanzanijskih parkova. Nacionalni park Manyara posjetitelji često zaobilaze, ali Ernest Hemingway ga je opisao kao „Najljepše mjesto koje je ikad vidio“. Plitko jezero često je mjesto gdje se zadržavaju ptice flamingo. Osim jezera i mnogih lavova koji lutaju parkom, tu se nalazi i tropska džungla prepuna pavijana i ostalih stanovnika prašume. Okolo se šeću velika stada bivola i zebra, a u daljini možete vidjeti nazubljene vrhove vulkana. U dogovoreno vrijeme, polazak iz parka i povratak u smještaj. Večera, noćenje.

Rano buđenje kako bi čim više iskoristili dan u Krateru Ngorongoro. Vožnja prema zaštićenom području Ngorongoro traje otprilike 20 minuta. Nakon popunjavanja formulara odlazak prema rubu kratera, s ruba ćete imati priliku, ako vrijeme dopusti, vidjeti krater u cijeloj svojoj veličini i ljepoti. Još malo ćete se voziti po rubu kratera, a zatim spuštanje u sam krater. Krater Ngorongoro je dubok, vulkanski krater, najveći ne potopljeni krater u svijetu, oko 20 kilometara dužine, a dubine 600 metara, površine 300 kvadratnih kilometara. Visoki „zidovi“ samog kratera služe kao prirodna ograda bogatom svijetu divljih životinja. Tu živi velika populacija „Velike afričke petorice“ ( afrički slon, lav, leopard, bivol i nosorog), te postoji velika šansa da vidite svih 5. Među pticama tu se nalaze kostoberina, orao i egipatski sup, koji svoj dom pronalaze na najvišim vrhovima zida kratera, prekrasna crvenoprsa trepteljka (Macronyx ameliae) koja se može vidjeti u visokoj travi, a mogu se vidjeti i jata manjih ružičastih flaminga koji su česti posjetitelji kratera. Povratak u smještaj prije mraka. Večera, noćenje.

Nakon doručka check out, povratak u Arushu na ručak. Poslije ručka, a ovisno o redu letenja vašeg zrakoplova, prijevoz do zračne luke Kilimanjaro. Polazak avionom do Zanzibara. Transfer iz zračne luke u Zanzibaru do vašeg hotela.

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Večera. Noćenje.

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Večera. Noćenje.

Doručak. Transfer do zračne luke. Let do Tanzanije, presjedanje na avion za Zagreb.

Dolazak u zračnu luku u Zagrebu. Kraj putovanja.

Cijena uključuje:
- troškove povratnih zrakoplovnih karata Zagreb - Tanzanija - Zagreb
- troškove povratnih zrakoplovnih karata Tanzanija - Zanzibar - Tanzanija
- smještaj u hotelima u Tanzaniji na osnovi punog pansiona
- smještaj u hotelu u Zanzibaru na osnovi polupansiona
- transferi od i do zračne luke
- kratko upoznavanje s programom safarija na početku puta
- sve vožnje u 4x4 Safari Land Cruseru i profesionalnog vozača na engleskom jeziku
- sve izlete i aktivnosti navedene u programu
- sve ulaznice u parkove navedene u programu
- doktori, medicinska evakuacija
- 1 litra vode po osobi po danu dok se vozite
- troškove pripreme i organizacije putovanja
- jamčevina putovanja

Cijena ne uključuje:
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (svakako preporučujemo)
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- troškove osobne prirode
- sve što nije navedeno u programu
- viza za Tanzaniju nije potrebna za goste s hrvatskom putovnicom

 

 

img

NEWSLETTER

Pratite akcije, budite informirani o novim putovanjima, maštajte i planirajte, putujte...

© 2000-2024 Kaiser Tours putnička agencija d.o.o.